Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Προφίλ: Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ)

 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Αξίωμα: Συντονιστής
 • Ημερομηνία εγγραφής: 08/12/2010
 • Τελευταία επίσκεψη: 13/09/2013
 • Ζώνη Ώρας: GMT +2:00
 • Τοπική Ώρα: 09:13
 • Μηνύματα: 219
 • Προβολή προφίλ: 1473
 • Κarma: 1030
 • Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
 • Φύλο: Θήλυ
 • Γενέθλια: 16/01/1903

Υπογραφή

Μηνύματα

Μηνύματα

emo

Απεχθάνεστε τις κατσαρίδες; Δεν αντέχετε τα μυρμήγκια μέσα στην κουζίνα σας; Φοβάστε μήπως τα κουνούπια-λαθρομετανάστες μεταφέρουν δάγκειο πυρετό στο παιδί σας; Σιχαίνεστε τις μύγες; Είστε αραχνοφοβικός;
Η λύση είναι απλή και θα τη βρείτε σε κάθε σούπερ-μάρκετ: Ένα ψέκασμα και ξεμπερδεύσατε. Ασφαλή και αποτελεσματικά εντομοκτόνα για τα έρποντα έντομα…
Εντομοαπωθητικά που διαρκούν 40 νύχτες (αλλά καλύτερα να αφήσετε τα παράθυρα ανοικτά).
Τα όμορφα λουλούδια σας καταστρέφονται από μικροσκοπικά έντομα ή μύκητες; Το γκαζόν σας δεν είναι τόσο πράσινο και πυκνό όσο του γείτονα; Οι ντοματιές που φυτέψατε στον κήπο σας δεν κάνουν τόσο λαμπερές και μεγάλες ντομάτες όσο του μανάβη;
Μην ανησυχείτε: Στο κατάστημα γεωργικών φαρμάκων της γειτονιάς σας θα βρείτε την απάντηση σε κάθε πρόβλημα σας.
Είστε αγρότης και η σοδειά σας απειλείται από κάποιο έντομο ή ζιζάνιο; Ο γεωπόνος θα σας βοηθήσει να προστατέψετε το εισόδημα σας.

Νιώθετε αδύναμοι ή έχετε σπασμούς, κάνετε εμετούς και νιώθετε ότι πεθαίνετε; Πάθατε καρκίνο ενώ δεν καπνίζετε, δεν πίνετε και δεν αγχώνεστε; Το παιδί σας γεννήθηκε με μια πολύ σπάνια μετάλλαξη; Δυστυχώς είναι πολύ αργά για να διαβάσετε τα συστατικά των εντομοκτόνων που χρησιμοποιούσατε τόσο καιρό.

Ο θάνατος σας είναι μια ευγενική χορηγία των χημικών εταιρειών, των αυτοχρηματοδοτούμενων πανεπιστημίων και των συνεργών-στο-έγκλημα κυβερνήσεων…
Θέλετε να μάθετε τι σας αρρώστησε τόσο πολύ;
Είναι ο άνθρακας. Το βασικό συστατικό της ζωής. Το άτομο του μπορεί να συνδυάζεται με κάθε άλλο στοιχείο. Χάρη σε αυτή του την ιδιότητα υπάρχει ζωή στον πλανήτη μας. Εξαιτίας αυτής του της ιδιότητας (και με τη βοήθεια των ανθρώπων) ίσως να μην υπάρχει ζωή σε λίγα χρόνια… Ανθρώπινη τουλάχιστον.
Ο άνθρακας είναι η βάση των εντομοκτόνων που χαρακτηρίζονται «οργανικά».
Η πιο γνωστή ομάδα οργανικών εντομοκτόνων είναι οι χλωριούχοι υδρογονάνθρακες και σταρ αυτής της ομάδας δεν είναι άλλος από το διαβόητο DDT.
Το DDT κατασκευάστηκε το 1874, αλλά οι εντομοκτονικές του ιδιότητες αποκαλυφτήκαν μόλις το 1939. Ο χημικός Πολ Μίλλερ που τις ανακάλυψε κέρδισε επάξια ένα βραβείο Νόμπελ…
Ευχαριστούμε, Πολ.
Το DDT αποθηκεύεται σε όργανα με πλούσιες λιπαρές ουσίες (επινεφρίδια, όρχεις, θυρεοειδής, συκώτι). Πόσο τοξικό είναι; Σε αναλογία 5 προς 1 εκατομμύριο (φανταστείτε πέντε μόλις γραμμάρια ddt διαλυμένα σε ένα τόνο πετρελαίου) μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στον άνθρωπο.
Το χειρότερο όμως με το ddt και του υπόλοιπους χλωριούχους υδρογονάνθρακες είναι ότι δεν καταστρέφονται. Αν, για παράδειγμα, ραντίσουμε ένα χωράφι με τριφύλλι και ταΐσουμε τις κότες μας με αυτό, το ddt θα βρεθεί στα αυγά τους, από αυτά στο λίπος του ανθρώπου και μέσω του πλακούντα στο έμβρυο –της εγκυμονούσας που έκοψε το κάπνισμα και τον καφέ. Αν κάποιος ανθρωποφάγος φάει το έμβρυο θα πάρει μια καλή δόση από εντομοκτόνο.
Και ενώ –τυπικά- έχει απαγορευτεί, μόλις χθες επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τόνοι ddt κάνουν κρουαζιέρα στους ωκεανούς ψάχνοντας για το επόμενο μέρος παραθέρισης.

Και το DDT είναι μόνο ο διάσημος συγγενής μιας πολύ κακεντρεχούς οικογένειας. Ο αδελφός του είναι πολύ χειρότερος, αλλά λίγοι ξέρουν το όνομα του: Χλωρντέην.
Το χλωρντέην απορροφάται από όλες τις πύλες του ανθρώπινου σώματος: Από το δέρμα, μέσω της αναπνευστικής οδού και –φυσικά- από την πεπτική οδό.
Είναι εξαιρετικά τοξικό, αλλά χρησιμοποιείται ευρέως για τη «φροντίδα» του γκαζόν. Για να καταλάβετε την τοξικότητα του αρκεί να αναφέρουμε την περίπτωση ενός χημικού, ο οποίος έριξε κατά λάθος ένα διάλυμα με 25% χλωρντέην πάνω του: Πέθανε σε 40 λεπτά, πριν να προλάβει να ζητήσει βοήθεια.

Αλλά πάντα υπάρχει και κάτι χειρότερο: Όπως οι χλωριούχες ναφθαλίνες… Πολύ συνηθισμένα εντομοκτόνα, τρεις αδελφές, όπως εκείνες του Βυσσινόκηπου: Η ντιελτρίν, η αλντρίν και η εντρίν… Ακούγονται σαν ονόματα ξωτικών από βιβλίο του Τόλκιν, έτσι δεν είναι;
Η ντιελτρίν είναι πέντε φορές πιο τοξική από το DDT αν φαγωθεί, αλλά 40 φορές πιο τοξική αν απορροφηθεί από το δέρμα. Σε μεγάλες ποσότητες είναι άμεσα θανατηφόρα. Σε μικρότερες δόσεις συσσωρεύεται στους λιπώδεις ιστούς και προξενεί χρόνιες βλάβες.
Η αλντρίν είναι εξίσου τοξική. Μια ποσότητα ίση με ασπιρίνη μπορεί να σκοτώσει 400 ορτύκια (ή αρκετούς ανθρώπους).
Η εντρίν είναι η πιο τοξική (από τις τοξικές). Κάνει το DDTμοιάζει με ερασιτέχνη.
Μια από τις πιο τραγικές περιπτώσεις δηλητηρίασης από εντρίν έρχεται από τη Βενεζουέλα. Εκεί ένα ζευγάρι Αμερικάνων (που μάλλον δεν τα πήγαιναν καλά με τα τροπικά έντομα) ψέκασαν το σπίτι τους με ένα σπρέι που περιείχε εντρίν. Το έκαναν το πρωί και είχαν φροντίσει να απομακρύνουν το παιδί και το σκύλο τους. Λίγες ώρες μετά έπλυναν τα πατώματα και αέρισαν το χώρο.
Το σκυλί και το παιδί επέστρεψαν στο σπίτι το απόγευμα. Μια ώρα μετά το σκυλί έκανε εμετό, έπαθε σπασμούς και πέθανε. Το βράδυ, το παιδί έκανε επίσης εμετό, έπαθε σπασμούς και έχασε τις αισθήσεις του. Επιβίωσε, αλλά σε μόνιμη κατάσταση «φυτού».

Άλλη υπέροχη ομάδα δηλητηρίων, που χρησιμοποιούνται ευρέως ως εντομοκτόνα, είναι τα αλκύλια.
Οι ιδιότητες αυτών των ουσιών ανακαλύφτηκαν από ένα Γερμανό χημικό, στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Μερικές από αυτές χρησιμοποιήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεων, στους θαλάμους αερίων –όχι ως εντομοκτόνα, αλλά ως ανθρωποκτόνα.
Αυτές οι ουσίες καταστρέφουν το νευρικό σύστημα και το θύμα παραλύει και πεθαίνει από ασφυξία ή ανακοπή καρδιάς. Είναι τόσο επικίνδυνα που ακόμα και οι γιατροί που φροντίζουν κάποιον δηλητηριασμένο πρέπει να φοράνε γάντια και να αποφεύγουν την επαφή.
Παρ’ ολ’ αυτά οι χημικές εταιρείες συνεχίζουν να τα παράγουν, οι επιστήμονες να τα απενοχοποιούν και οι κυβερνήσεις να τα επιτρέπουν, για να βοηθήσουν τους αγρότες στη «μάχη» τους με τα έντομα.
Ίσως θα έπρεπε να προειδοποιήσουν δύο παιδιά στη Φλόριντα, τα οποία βρήκαν μια άδεια σακούλα και την πήραν να επιδιορθώσουν την κούνια τους. Λίγο μετά πέθαναν και τα δύο, ενώ τρεις φίλοι τους αρρώστησαν. Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος είχε προκληθεί από δηλητηρίαση με παραθείο –το οποίο περιείχε σε μικρές ποσότητες η σακούλα που βρήκαν.

Το παραθείο έχει και έναν δίδυμο αδελφό, το μαλαθείο, το οποίο θα βρείτε πιθανότατα να αναγράφεται –αν ψάξετε λιγάκι- στα ψιλά γράμματα των σπρέι που ψεκάζετε για να εξοντώσετε τα τόσο επικίνδυνα κουνούπια.
(Και μη σας φανεί παράξενο αν -με την υστερία που δημιουργούν τα mediaσχετικά με την ελονοσία, το δάγκειο πυρετό, τον ιό του Νείλου και τις υπόλοιπες ασθένειες που μεταφέρουν οι κώνωπες- η κυβέρνηση μας αποφασίσει και διατάξει μαζικούς ψεκασμούς, «για την προστασία του κοινού καλού».)

Εξίσου τοξικά είναι και τα ζιζανιοκτόνα, στα οποία συνήθως χρησιμοποιείται αρσενικό (δε χρειάζεται να πούμε τίποτα γι’ αυτό), δινιτροφαινόλη και η «πέντα» (πενταχλωροφαινόλη). Οι χημικές εταιρείες και οι επιστήμονες που εργάζονται γι’ αυτές τα παρουσιάζουν ως απολύτως αβλαβή για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Μάλλον αυτό πίστευε και ένας οδηγός βυτίου στην Καλιφόρνια, ο οποίος έβαλε το χέρι του μέσα σε «πέντα» για να πιάσει την τάπα του βαρελιού που του γλίστρησε. Ενώ πλύθηκε αμέσως, αρρώστησε βαριά και πέθανε την επομένη.

Όλα αυτά τα εντομοκτόνα είναι «Παναγίες» αν συγκριθούν με τα «διασυστημικά εντομοκτόνα». Αυτά είναι εντομοκτόνα ενσωματωμένα στον σπόρο. Καθώς το φυτό μεγαλώνει το δηλητήριο εμπεριέχεται σε όλους τους ιστούς του: Στο βλαστό, στα φύλλα, στα άνθη, στους καρπούς. Έτσι το πλύσιμο και το ξεφλούδισμα δεν ωφελεί σε τίποτα, αφού κάθε κύτταρο του φυτού είναι δηλητηριασμένο.
Και αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία ή κατασκευασμένη είδηση. Συμβαίνει από τη δεκαετία του ’60, όταν η Ρακέλ Κάρσον έγραψε τη «Σιωπηλή Άνοιξη», ένα βιβλίο που ίσως να προκάλεσε περισσότερες αντιδράσεις και από την «Καταγωγή των Ειδών», του Δαρβίνου.

Εσείς, φυσικά, μπορείτε να αγνοήσετε όλες αυτές τις «υστερίες», και να συνεχίσετε να προσπαθείτε να εξοντώσετε τις κατσαρίδες ψεκάζοντας (οι οποίες, παρεμπιπτόντως, εξελίσσονται και προσαρμόζονται πολύ πιο γρήγορα από τους ανθρώπους στα δηλητήρια)… Και να συνεχίσετε να καταναλώνετε παραθείο.
Ευαγγέλου Μαριάννα
βιοχημικός Μsc
fytro.wordpress.com
Εσείς, πόσο παραθείο ...
Κατηγορία: Διατροφολογία
emo

Θέλω να τραγουδήσω
Με μαντινάδες κρητικές
για ζώδια να μιλήσω!.......

Κριός
Ηγέτης είναι ο Κριός
τους φίλους προστατεύει
Μόνο μην τον αμφισβητείς…
θα δεις πως αγριεύει!

Ταύρος
Υπομονή και δύναμη
μεγάλη ο Ταύρος έχει
Το πείσμα του όμως άπαιχτο
κανείς δεν το αντέχει!

Δίδυμοι
Ο Δίδυμος σαν άνεμος
τον κόσμο ταξιδεύει
Μα είναι λίγο ανώριμος
τους γύρω του παιδεύει!

Καρκίνος
Είν’ ο Καρκίνος τρυφερός
κι έχει ευαισθησίες
Για το καλό των γύρω του
θα κάνει και θυσίες!

Λέων
Το Λεοντάρι βασιλιάς
είναι και στο δυάρι
Φίλος πιστός, ευαίσθητος
με άποψη και χάρη

Παρθένος
Ασκεί μονίμως κριτική
θα πω για τον Παρθένο
Το πρόγραμμα του πάντοτε
όμως, οργανωμένο!

Ζυγός
Κοκέτης είναι ο Ζυγός
δηλώνει δεσμευμένος
Θέλει την πολυτέλεια
κι ας είν’ και χρεωμένος

Σκορπιός
Τις τεχνικές του έρωτα
τις έχει εντρυφήσει
Είναι διδάκτωρ ο Σκορπιός
κι εσένα θα μυήσει!

Τοξότης
Κένταυρος είναι και κρατά
το βέλος του ο Τοξότης
Φιλοσοφεί και εξερευνεί
σαν να’ναι ο Δον Κιχώτης

Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως ο σταθερός
σκέφτεται κι αναλύει
Τρέμει την ανασφάλεια
που απλά… τον παραλύει

Υδροχόος
Αυθεντικός κι απρόβλεπτος
είναι ο Υδροχόος
Μπορεί να γίνει δικαστής
μπορεί κι ιστιοπλόος!

Ιχθύς
Ταλέντα καλλιτεχνικά
διαθέτει το ψαράκι
Λεφτά όμως λίγο δύσκολα
του μένουν στο τσεπάκι!


Σημείωση:
Mια μιλάμε για πλανήτες και φεγγάρια
Του Ζωϊδάκη το σκοπό
θέλω να σας θυμήσω
και το “Φεγγάρι” ακούγοντας
θα αποχαιρετίσω!

πηγη
Οι μαντινάδες των ζω ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo

Όσο σκέφτομαι πως πηδάνε τα πιτογυρα μου στο κλουβί του ντιλιβερά κάθε φορά που πέφτει σε λακκούβα πιάνεται η καρδία μου

Χασμουρήθηκα και μου χτύπησε η διπλανή να με ρωτήσει ποιο κανάλι παίζει το Τζουράσικ Παρκ.

O Internet explorer είναι ....
ο καλύτερος browser για να κατεβάσεις το google chrome.

Αυτές που βγαίνουν για ψώνια με τα δωδεκάποντα και κουβαλάνε 5-6 τσάντες σε κάθε χέρι, πείτε αλήθεια. Μόνο στις ταινίες, έτσι;

Αυτό που σε ρωτάει ο γιατρός “Που πονάς;” και μετά πιέζει ακριβώς εκεί. Ύπουλο καθίκι.

Οι κανίβαλοι πάνε στη δουλειά πάντα με τα πόδια. Σε ταπεράκι....

-Τι κοινό έχει ένας Έλληνας με τον Stevie Wonder;
-Τα βλέπει όλα μαύρα.

Ο Διώτης δεν γνώριζε ότι στικάκι είχε αποσταλεί από το υπ.Οικ. της Γαλλίας.
Νόμιζε ότι είχε κατέβει με torrent και ήταν παράνομο…

-Τι σύνδεση έχεις?- Οtenet,εσύ?-Γειτονετ…

Ο μ@λ@κας που σκέφτηκε το “μην πληρώνετε αν δεν πάρετε απόδειξη” είναι ο ίδιος με αυτόν του “13% ΦΠΑ η μπουγάτσα με κρέμα, 23% με τυρί”;

Κλείνει μετά από 19 χρόνια το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.
Και η ανάπτυξη συνεχίζεται.

Να θυμάστε πάντα δύο πολύ σημαντικές λέξεις οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε πολλές πόρτες στη ζωή σας “Ωθήσατε” και “Έλξατε”

Όποιος δεν έχει δει γέρο να τραβάει τα χρήματα από το ΑΤΜ και να τα βάζει στην τσέπη του, δεν ξέρει τι θα πει “ταχύτητα του φωτός”

Μην ξεχάσω, πριν παραδώσω τον κόσμο στα παιδιά μου, να πατήσω delete history

29 αποπροσανατολιστές της κοινής γνώμης συνιστούν ΚΥΠ. Αυτοί ξέρουν.

Ενός λεπτού σιγή για όλους τους γκόμενους που,και τους παρατήσαμε στα κρύα του λουτρού,και δεν έγιναν γνωστοί σαν τον Παντελίδη.
"Έγραψαν" πάλι τα πα ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo


Η βάση μέτρησης στη σημερινή μας εποχή είναι ο αριθμός 10 και αυτό το σύστημα ονομάζεται δεκαδικό.
Αν νομίζετε ότι το δεκαδικό είναι το μόνο διαδεδομένο σύστημα μέτρησης σήμερα, σκεφτείτε ότι όλοι οι υπολογιστές στον κόσμο λειτουργούν βασιζόμενοι σε ένα άλλο σύστημα μέτρησης: το δυαδικό. Για παράδειγμα.....

ο αριθμός 5 του δικού μας δεκαδικού συστήματος στην «υπολογιστική» γλώσσα γράφεται 101 ενώ ο αριθμός 14 γράφεται 1110 !

Βλέπουμε ότι μολονότι είναι πιο εύκολο να αναπτυχθεί ένα σύστημα μέτρησης με βάση το δέκα, ένα τέτοιο σύστημα δεν είναι πάντοτε λειτουργικό (είδαμε στους υπολογιστές ότι το δυαδικό είναι πιο λειτουργικό). Στο παρελθόν και πριν καθιερωθεί διεθνώς το δεκαδικό σύστημα, υπήρξαν πολιτισμοί που ανέπτυξαν κι άλλα συστήματα μέτρησης που μπορεί εμάς σήμερα να μας μπερδεύουν αλλά στα δικά τους πλαίσια ήταν πολύ λειτουργικά. Οι Βαβυλώνιοι είχαν σαν βάση μέτρησής τους τον αριθμό 60, το εξηκονταδικό σύστημα, μακρινή ανάμνηση του οποίου διατηρούμε ακόμη και σήμερα στη διαβάθμιση του χρόνου (60 λεπτά, 60 δεύτερα κλπ).

Οι Μάγια χρησιμοποιούσαν σαν βάση του συστήματος μέτρησής τους τον αριθμό 20, το εικοσαδικό σύστημα.

Το δεκαδικό σύστημα μέτρησης στηρίζεται σε αναλογικά αυξανόμενα "δομικά στοιχεία" (μπλοκ) μέτρησης που είναι τα πολλαπλάσια του 10. (1, 10, 100, 1.000, 10.000, 100.000, 1.000.000). Επομένως αν θέλουμε να γράψουμε τον αριθμό 12 παίρνουμε 1 "δομικό στοιχείο" 10 και προσθέτουμε δίπλα του 2 "δομικά στοιχεία" 1.

Σύστημα μέτρησης και ημερολόγιο των Μάγια
Όπως είπαμε και προηγούμενα, η βάση του συστήματος μέτρησης αριθμών των Μάγια ήταν το 20. Επομένως όλα τα "δομικά στοιχεία" μέτρησής τους ήταν πολλαπλάσια του 20 (ή για να το πούμε πιο σωστά μαθηματικά, δυνάμεις του 20 (κι αν αναρωτιέστε για το 1 σκεφτείτε ότι το 1 = 200).
Δείτε, λοιπόν, πια είναι τα βασικά "δομικά στοιχεία" (Β.Δ.Σ.) του συστήματος μέτρησης των Μάγια:
1, 20, 400, 8.000, 160.000, 3.200.000 – (Β.Δ.Σ.)
Πρέπει επίσης να σας αναφέρω ότι οι Μάγια έγραφαν τους αριθμούς τους βάζοντας κενό ανάμεσα στα διαφορετικά "δομικά στοιχεία", το οποίο εμείς για να διευκολυνθούμε θα το αναπαραστήσουμε με μία τελεία (όπως θα δείτε στη συνέχεια).
Επομένως αν θέλουμε να γράψουμε τον αριθμό 2012 στη γλώσσα των Μάγια θα πρέπει να πάρουμε έναν ορισμένο αριθμό του "δομικού στοιχείου" 400 και να προσθέσουμε και ότι άλλο υπόλοιπο χρειάζεται.
Παίρνουμε 5 "δομικά στοιχεία" 400 (5 Χ 400 = 2.000). Επειδή πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τη σειρά των "δομικών στοιχείων", κατεβαίνοντας από τα δεξιά προς τα αριστερά της παραπάνω γραμμής (Β.Δ.Σ.), δεν έχουμε κανένα "δομικό στοιχείο" 20 (αν προσθέσουμε έστω ένα "δομικό στοιχείο" 20, πάμε στον αριθμό 2020), οπότε στη θέση του ψηφίου που αναλογεί σ' αυτό το "δομικό στοιχείο" βάζουμε το 0. Και τέλος παίρνουμε 12 "δομικά στοιχεία" 1. Τοποθετώντας όλους αυτούς τους τονισμένους αριθμούς στη σειρά εμφανίζεται το νούμερο 5.0.12 που στη γλώσσα των Μάγια σημαίνει το δικό μας αριθμό 2012. Κατά σύμπτωση τα δύο συγκεκριμένα νούμερα στη δεκαδική και εικοσαδική τους εκδοχή μοιάζουν αρκετά.
Με παρόμοιο τρόπο έγραφαν οι Μάγια και τις ημερομηνίες του ημερολογίου τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι έκαναν ταυτόχρονη χρήση δύο διαφορετικών σε διάρκεια ημερολογίων, ενός πολιτικού και ενός ιερού – θρησκευτικού. Αν και κάτι τέτοιο σε μας προκαλεί σύγχυση, στη πραγματικότητα η αξιοθαύμαστη και αγαστή συνεργασία ανάμεσα στα δύο ημερολόγιά τους ήταν το στοιχείο που συνέβαλε περισσότερο από κάθε άλλο παράγοντα στην τελειότητα του ημερολογίου τους.
Ας γνωρίσουμε πρώτα τις υποδιαιρέσεις του ημερολογίου των Μάγια που είναι το τελειότερο που υπήρξε σε όλη την ανθρωπότητα πριν από τη σύγχρονη εποχή.
Η πρώτη βασική τους υποδιαίρεση όπως και στο δικό μας ημερολόγιο ήταν η 1 ημέρα (η 1 μέρα είναι τόσο προφανής που σαφώς και αποτελεί τη βάση όλων των ημερολογίων του κόσμου).
Ο μήνας τους όμως διαρκούσε 20 ημέρες γιατί το 20 ήταν η βάση του δικού τους συστήματος μέτρησης, ο λατρεμένος τους αριθμός.
Οι Μάγια είχαν εντυπωσιακά αναπτυγμένες γνώσεις στην αστρονομία γι αυτό και είχαν προσδιορίσει τη διάρκεια του χρόνου σε 365,242 μέρες. Ωστόσο, μολονότι γνώριζαν με εκπληκτική ακρίβεια την πραγματική διάρκεια του χρόνου, θέλοντας να υπηρετήσουν το σύστημα μέτρησής τους και την αριθμοσοφία τους, θέσπισαν μία χρονιά 360 ημερών που είναι πολλαπλάσιο του 20, δηλαδή ακριβώς 18 δικούς τους μήνες ( 20 Χ 18 = 360). Στο τέλος όμως κάθε χρονιάς πρόσθεταν 5 επαγόμενες ημέρες, τις οποίες θεωρούσαν άτυχες.
Μία άλλη χρονική μονάδα μέτρησης του πολιτικού ημερολογίου των Μάγια αναλογεί περίπου στη δική μας εικοσαετία. Προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των ημερών του δικού τους έτους επί το αγαπημένο τους νούμερο το 20 (360 Χ 20 = 7.200 αριθμός ημερών τον οποίο αν διαιρέσετε με τον ακριβή αριθμό ημερών που έχει ένας χρόνος -365,24- προκύπτει κάτι λιγότερο από 20 χρόνια). Αυτός ο κύκλος σχετίζεται και με τις συνόδους των πλανητών Δία και Κρόνου, οι οποίες συμβαίνουν περίπου ανά 20 χρόνια.
Ο «αιώνας» τον Μάγια δε διαρκούσε 100 χρόνια όπως ο δικός μας αλλά 52 και η ονομασία του ήταν «ημερολογιακός κύκλος». Σε αυτόν τον αριθμό είχαν καταλήξει από τη παρατήρηση ότι κάθε 52 χρόνια οι μέρες του ιερού και του πολιτικού τους ημερολογίου συνέπιπταν. Σε κάθε αλλαγή ημερολογιακού κύκλου έκαναν μεγάλες θρησκευτικές τελετές, ζητώντας από τον Θεό ¨Ήλιο να παρατείνει την ύπαρξη και να τους δώσει άλλα 52 χρόνια.
Τέλος η δική τους «χιλιετία» αντιστοιχούσε περίπου στα δικά μας 400 χρόνια. Ο αριθμός αυτός προκύπτει αν πολλαπλασιάσουμε το 7.200 επί 20 (7.200 Χ 20 = 144.000 ημέρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από 400 χρόνια.
Όπως σας έχω αναφέρει παραπάνω – και όσο παράδοξο και αν ακούγεται- οι Μάγια έκαναν ταυτόχρονη χρήση δύο ημερολογίων. Εκτός από το πολιτικό τους ημερολόγιο χρησιμοποιούσαν και ένα άλλο ιερό ημερολόγιο που το ονόμαζαν Τζόλκιν (Τζolk' in), το οποίο αποτελούνταν από 260 ημέρες.
Το ημερολόγιο αυτό σχετίζεται με τους κύκλους της Αφροδίτης, πλανήτη που ήταν εξαιρετικά σημαντικός για τους Μάγια. Οι 260 ημέρες του Τζόλκιν ήταν ο κύκλος που έκανε η Αφροδίτη για να επαναλάβει στον ουρανό την ίδια σχέση με τον Ήλιο. Σημειωτέον ότι οι Μάγια λάτρευαν τον Ήλιο ως Κύριο των Πάντων, τον μεγαλύτερο Θεό.
Μολονότι δεν είχαν μία αστρολογία σαν τη δική μας, είχαν αναπτύξει το δικό τους σύστημα προβλέψεων, βασισμένο στο ιερό ημερολόγιό τους και στους κύκλους ορισμένων πλανητών και κυρίως της Αφροδίτης. Μία εμφανέστατη διαφορά ανάμεσα στη δική μας αστρολογία και την αστρολογία των Μάγια είναι ότι εκείνοι θεωρούσαν την Αφροδίτη σαν τον Θεό του πολέμου. Συγκεκριμένες εμφανίσεις της Αφροδίτης στον ουρανό και ιδιαίτερες σχέσεις της με τον Ήλιο συνδέονταν με δυσάρεστες καταστάσεις, όπως εισβολές ξένων λαών, έναρξη αιματοχυσιών και γενικά διατάραξη της ειρήνης.
Οι Μάγια είχαν μία κυκλική αίσθηση του χρόνου και όχι γραμμική όπως την έχουμε εμείς. Το δικό μας ημερολόγιο έχει σα σημείο αναφοράς τη γέννηση του Χριστού και ο χρόνος ξεπετάγεται σα βέλος είτε μπροστά είτε πίσω από αυτή τη στιγμή.
Οι Μάγια, έχοντας την αίσθηση ότι ο χρόνος ρέει κυκλικά και τα πράγματα επαναλαμβάνονται με παρόμοιο αλλά ταυτόχρονα εξελικτικό τρόπο (σκεφτείτε μία ανέλιξη σπειροειδούς μορφής), περιφρονούσαν το γραμμικό χρόνο. Φανταστείτε το σημαντικό γι αυτούς δεν ήταν το σε ποια χρονιά βρίσκονταν αλλά σε ποιο σημείο του αέναα επαναλαμβανόμενου χρόνου. Και αυτό το σημείο τους το εξέφραζε τέλεια η ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στα δύο ημερολόγιά τους.
Έχοντας στο μυαλό μας αυτή τη κοσμοθεώρηση των Μάγια μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον μηχανισμό που κρύβεται πίσω από το ημερολόγιό τους. Οι Μάγια προσδιόριζαν μία ημερομηνία σύμφωνα με το μοναδικό συνδυασμό που είχε αυτή σε σχέση με τα δύο ημερολόγιά τους (το ιερό και το πολιτικό). Κάθε ημερομηνία προέκυπτε σα «συνισταμένη» των δύο αυτών κύκλων, γι' αυτό και οι σημερινοί μελετητές ονομάζουν αυτό το μοναδικό τρόπο προσδιορισμού του χρόνου «κυκλικό ημερολόγιο».

Το «κυκλικό ημερολόγιο» δεν έχει χαθεί εντελώς. Κάποιοι απόγονοι των Μάγια στη Γουατεμάλα το χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα. Γι αυτούς η επερχόμενη ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2012 προσδιορίζεται με τον εξής περίεργο για μας τρόπο:
4 Αχάου (Ahau) – 3 Κανκίν (Kankin),
χωρίς δηλαδή να δηλώνουν συγκεκριμένη χρονιά προσδιορίζουν ότι η επίμαχη ημερομηνία αντιστοιχεί σε εκείνη που στο ιερό κυκλικό τους ημερολόγιο είναι ημέρα Αχάου του τέταρτου μήνα τους και στο πολιτικό τους ημερολόγιο είναι η τρίτη ημέρα του μήνα Κανκίν.
Σε ένα βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, όπως ήταν η μέση διάρκεια της ζωής ενός Μάγια, ο κάθε συνδυασμός ημερών ανάμεσα στο πολιτικό και ιερό τους ημερολόγιο συνέβαινε μόνο μία φορά. Συγκεκριμένα επαναλαμβάνονταν και πάλι μετά από 52 χρόνια. Άρα ενώ στα πλαίσια ολόκληρης της ανθρώπινης ιστορίας ο συνδυασμός 4 Αχάου – 3 Κανκίν έχει συμβεί δεκάδες φορές, για τους σημερινούς απογόνους των Μάγια σαν άμεσο γεγονός αφορά αποκλειστικά στην ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2012.
Σε κάθε μέρα έδιναν και ένα συμβολικό προσδιορισμό. Το όνομα Αχάου σημαίνει ο Άρχοντας Ήλιος ενώ το όνομα Κανκίν σημαίνει ο κίτρινος Ήλιος. Αντιλαμβάνεστε τη βαρύτητα που προσδίδουν στη συγκεκριμένη ημέρα η Μάγια, δεδομένου του γεγονότος ότι ο Θεός των Πάντων γι αυτούς ήταν ο Ήλιος.
Τώρα που έχουμε όλα τα κατάλληλα στοιχεία στη διάθεσή μας μπορούμε να δούμε ένα χρήσιμο πίνακα με τα βασικά "δομικά στοιχεία" του ημερολογίου των Μάγια και πώς τα ονόμαζαν στη γλώσσα τους.
1 ημέρα = 1 κιν (K' in)
20 ημέρες = 1 γουινάλ (Winal) – ο μήνας των Μάγια
360 ημέρες = 1 τουν (Tun) – ο χρόνος των Μάγια
7.200 ημέρες = 1 κατούν (K'atun) – σύνοδος Δία / Κρόνου
144.000 ημέρες = 1 μπακτούν (Bak'tun) – η «χιλιετία» των Μάγια
Οι Μάγια όμως ήταν αρκετά σοφοί ώστε να ξέρουν ότι το κυκλικό τους ημερολόγιο που ήταν τόσο αποτελεσματικό σε ένα μικρό διάστημα όπως αυτό της ζωής ενός ανθρώπου, ήταν αναποτελεσματικό όταν έπρεπε να περιγράψουν γεγονότα μέσα στο ρου της ιστορίας (αδυνατούσαν τελείως να περιγράψουν για παράδειγμα τα γεγονότα που έγιναν επί της εποχής κάποιου βασιλιά τους που είχε ζήσει αιώνες πριν). Γι αυτό και συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να προσδιορίσουν μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή του παρελθόντος τους που θα αποτελούσε γι αυτούς την αφετηρία ενός άλλου ημερολογίου που θα είχε κάποια στοιχεία γραμμικότητας αλλά δεν θα ξέφευγε από τη γενικότερη φιλοσοφία τους για τον κυκλικό και επαναλαμβανόμενο χρόνο. Όπως θα δούμε στη συνέχεια, ειδικά αυτό το τελευταίο σημείο είναι καθοριστικό για το γεγονός ότι εμείς σήμερα θεωρούμε την ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου του 2012 ως την ημερομηνία του τέλους του κόσμου.
Σμάρω Σωτηράκη
Το ημερολόγιο των Μά ...
Κατηγορία: Ανεξήγητα
emo

Τα κεριά προσθέτουν θαλπωρή και λάμψη στο γιορτινό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τον καπνό των τσιγάρων.
Αν μάλιστα είναι και αρωματικά, σκορπούν την ευωδία τους ολόγυρα.......
* Θυμηθείτε ότι τα κεριά στο τραπέζι πρέπει να είναι ή πάνω ή κάτω από το επίπεδο των ματιών των καλεσμένων, ώστε να μην ενοχλούν.

* Πριν αρχίσουν να έρχονται οι καλεσμένοι ανάψτε και σβήστε τα κεριά. Με αυτόν τον τρόπο ανάβουν πιο εύκολα, δεν βγάζουν καπνό και δεν σκορπίζουν στον χώρο τη χαρακτηριστική μυρωδιά του καμένου φιτιλιού.
* Διαλέξτε κεριά ψηλότερα από τα κηροπήγια. Η καλύτερη αναλογία είναι τα κηροπήγια να έχουν το ήμισυ ή το ένα τέταρτο του ύψους των κεριών.

* Για να μη λιώνουν εύκολα τα διακοσμητικά κεριά υπάρχει ένα μυστικό ή μάλλον...δύο!
Αφήστε τα όλη τη νύχτα στην κατάψυξη πριν τα χρησιμοποιήσετε ή αφήστε τα για 2 ώρες σε δυνατό αλατόνερο ( 1 χούφτα χοντρό αλάτι σε 1 1/2 λίτρο νερό).
Μαίρη Παναγάκου
Τα κεριά στο γιορτιν ...
emo

ISBN: 960-412-394-7
Συγγραφέας: Αλεξοπούλου-Πετράκη Φραντζέσκα
Εικονογράφος: Τζαμπούρα Μαρία
Σχήμα: 21x29
Βιβλιοδεσία: Hard Cover
Αρ. σελίδων: 32
Τιμή: 10.19 €
Ηλικία: 5+
Ημερομηνία Έκδοσης: 18/1/2005
Ευέλικτη Ζώνη: ΦΙΛΙΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Περιγραφή:
Τι βάσανο για την Ισμήνη να ξυπνάει πρωί-πρωί! Όμως, η διαδρομή με το σχολικό κρύβει απίθανες εκπλήξεις, όταν δυο μουτράκια κολλούν στα τζάμια και χαιρετούν το ένα το άλλο. Μπορεί αυτή η φιλία να κρατηθεί, ακόμα και μετά από ένα σιωπηρό ...μυστικό; Φως Φανάρι!
ΦΙΛΟΙ; ΦΩΣ-ΦΑΝΑΡΙ!
Κατηγορία: Βιβλία - Περιοδικά
emo

Τους ξεχασμένους ασθενείς στην Ελλάδα και τον κόσμο που δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες περίθαλψης στηρίζουν με τη νέα τους εκστρατεία αλληλεγγύης οι Γιατροί Χωρίς Σύνολα.
Η εκστρατεία έχει τίτλο "Παστίλιες για τον πόνο του άλλου" και φορέας αυτής της ιδιαίτερης "επιδημίας" αλληλεγγύης είναι.....
ένα μικρό κουτί από καραμέλες με μέλι και θυμάρι που θα διατίθεται από τα φαρμακεία όλης της χώρας στην τιμή των 1,60 ευρώ.
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατίθενται απευθείας στα προγράμματα που υλοποιούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και παγκοσμίως.
Ο απολογισμός της δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για το 2011 στην Ελλάδα περιλαμβάνει τη στήριξη 19.500 οικογενειών με είδη πρώτης ανάγκης, την εξέταση 2.689 ατόμων στο εξωτερικά τους ιατρεία και την πραγματοποίηση 479 ατομικών συνεδριών ψυχικής υγείας και 273 ομαδικών συνεδριών.
¨Ε.Τ'/Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Παστίλιες για τον πό ...
Κατηγορία: Ιατρική
emo

Επειδή με τις συμβουλές μας σας έχουμε κάνει χρυσοχέρες, ιδού μία απλή συνταγή που εύκολα - και σχεδόν ανέξοδα - θα καταπλήξετε τον περίγυρό σας με τα στολίδια σας!
Αν βάλετε, δε, και τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν, το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο θα είναι μοναδικό!

Τι θα χρειαστείτε:
1 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 φλ. του τσαγιού αλάτι ψιλό.
125 ml νερό.

Πώς θα τα φτιάξετε:
* Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνετε μέχρι να έχετε μία εύπλαστη ζύμη. Τότε, χρησιμοποιείτε τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία σας και φτιάχνετε δεντράκια, στεφανάκια και ό τι άλλο στολίδι θέλετε.

* Τα βάζετε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και ψήνετε στου 70 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες.

* Σβήνετε το φούρνο αφήνοντάς τα μέσα, χωρίς να τον ξανανοίξετε για 24 ώρες.

* Διακοσμήστε τα με χρυσόσκονη, πράσινες, κόκκινες, χρυσαφένιες κορδέλες, δένοντας όμορφους φιόγκου, κρεμάστε τα στο δέντρο σας και ...καμαρώστε τα χειροποίητα αριστουργήματά σας!
Μαίρη Παναγάκου
"Η κυρία Μαίρη ξέρει. τα μυστικά για τα βότανα"
από τις Εκδόσεις Καστανιώτη
Φτιάξτε μόνες σας χρ ...
Κατηγορία: Γενικά
emo

Τρία στα δέκα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια που πωλούνται στην αγορά εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).
Όπως επισημαίνει σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διεξήχθη από τον Μάιο του 2007 μέχρι τον Μάιο του 2009, δοκιμάστηκαν 196 τυχαία δείγματα χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών, από όλες τις τιμές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι......
το 30% των χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών εμφανίζει εμφανή και άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας, γι αυτό τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες διοικητικές και τεχνικές απαιτήσεις.

Για να είναι ασφαλή τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, γιρλάντες, φωτάκια, Αι-Βασίληδες και άλλα διακοσμητικά είδη, που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, πρέπει:
* Να φέρουν πάνω στο προιόν:
* τη σήμανση CE.
* τα τεχνικά στοιχεία λειτουργίας (τάση, ισχύς, συχνότητα λειτουργίας).
* τον τύπο του προϊόντος, τον κατασκευαστή και τα στοιχεία του ή τον υπεύθυνο εισαγωγέα/διαθέτη, στην Ελλάδα.
* Να συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης στα ελληνικά και να αναγράφονται τα στοιχεία της εταιρίας που διαθέτει το προιόν ή τα στοιχεία του εξουσιοδοτημένου service της συσκευής.
* Σε περίπτωση χρήσης του προϊόντος, σε εξωτερικό χώρο, να αναγράφεται σαφώς, η ένδειξη αυτή επί της συσκευασίας και του φυλλαδίου οδηγιών χρήσης, καθώς και η ένδειξη προστασίας ΙΡ (τουλάχιστον ΙΡ 40 για εξωτερικό χώρο) και να τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
* Το πάχος της εξωτερικής καλωδίωσης να ε΄νια τουλάχιστον 5mm.
** Το φις να είναι διπολικό και κανονικού μεγέθους.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει ρελέ διαρροής, στις οικιακές εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του σπιτιού, για την επιπρόσθετη προστασία των χρηστών και των εγκαταστάσεων.

Το ΚΕΚΠΑ υπενθυμίζει τέλος ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει ποτέ να διορθώνουν τα χαλασμένα λαμπάκια, καθώς και να μη αφήνουν τα φώτα του δέντρου αναμμένα όταν πηγαίνουν για ύπνο ή όταν λείπουν από το σπίτι...

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι γονείς και στα χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία μοιάζουν με φρούτα και τρόφιμα.
Τα μικρά παιδιά μπορεί να τα θεωρήσουν πραγματικά τρόφιμα, να τα βάλουν στο στόμα τους και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία ή και τη ζωή τους.
Έξυπνο Χρήμα
Συμβουλές για την ασ ...
emo
Εχουμε......
emo

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος φέρει την υπογραφή ενός Ελληνα.
Ο 24χρονος Γιώργος Χρονάκης σχεδίασε για λογαριασμό της Aston Martin το όχημα που θα φιγουράρει στους δρόμους του πλανήτη το 2025!
Τη δική του σελίδα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας γράφει ένας ταλαντούχος νεαρός Κρητικός.
Ο Γιώργος Χρονάκης κατέκτησε την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό, που αθλοθετούν για τους απόφοιτους συγκεκριμένων πανεπιστημίων οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο 24χρονος Κρητικός, «δουλεύοντας» για την πασίγνωστη βρετανική εταιρεία, σχεδίασε το πιο λειτουργικό, πιο ανταγωνιστικό και πιο αρμονικά συνδεδεμένο με την παράδοση της χώρας στην οποία απευθύνεται αυτοκίνητο, για την επόμενη 25ετία. Ο πατέρας του Γιώργου, Νίκος Χρονάκης, φανερά συγκινημένος ανέφερε στην «Espresso»:
«Περιμέναμε ότι ο Γιώργος μας θα είχε κάποια διάκριση, αλλά αυτό δεν το φανταζόμασταν. Μας έκανε, όχι μόνο υπερήφανους και ευτυχισμένους, αλλά μας έδωσε δύναμη και πίστη. Από μωρό παιδί όταν τον ρωτούσες τι ήθελε να γίνει, έλεγε πάντα, σχεδιαστής αυτοκινήτων. Και τα κατάφερε! Κυνήγησε το όνειρό του, πέτυχε τους στόχους του. Εγώ και όλη η οικογένεια τον στηρίζαμε και τον στηρίζουμε να φθάσει ακόμη πιο ψηλά. Να κάνει αυτό που θέλει η καρδιά του. Ο δρόμος που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα δύσκολος. Στην Ελλάδα, όπως ξέρετε, δεν υπάρχει πανεπιστημιακή σχολή. Υπάρχουν μόνο δύο σχολές στον κόσμο. Μία στην Αγγλία και μία στην Αμερική. Ο Γιώργος είχε περάσει στις πανελλήνιες και είχε μπει στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Δεν ήταν, όμως, αυτό που ήθελε. Ετσι, τον βοηθήσαμε να φύγει για Αγγλία».

Ο Γιώργος Χρονάκης μπήκε στο Πανεπιστήμιο Coventry Univercity Art end Design και, όπως λέει ο πατέρας του, κατάφερε να ολοκληρώσει φέτος με επιτυχία τις σπουδές τοου. «Παράλληλα, όμως, δούλευε επί έναν ολόκληρο χρόνο πάνω στο συγκεκριμένο project. Ηθελε να λάβει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό για το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Και τα κατάφερε. Βγήκε πρώτος σχεδιάζοντας ένα μοναδικό αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο της επόμενης 25ετίας» κατέληξε ο κ. Νίκος Χρονάκης.

Στον συγκεκριμένο ετήσιο διαγωνισμό, που διοργανώνουν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, λαμβάνουν μέρος απόφοιτοι από τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Ο 24χρονος Γιώργος Χρονάκης, που πλέον συγκαταλέγεται στα κορυφαία ταλέντα του κόσμου, με τα σχέδιά του κατέκτησε την πρώτη θέση, σχεδιάζοντας για λογαριασμό της Aston Martin ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, το οποίο μάγεψε ακόμη και τους Γιαπωνέζους. Μάλιστα, οι τελευταίοι, αλλά και στελέχη μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών από όλο τον κόσμο έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον νεαρό Κρητικό για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Στο σκεπτικό της επιτροπής που βράβευσε τον Γιώργο Χρονάκη, οι αξιολογητές του σημείωσαν πως «το χωρίς φόρμα αυτοκίνητο εισάγει τις κατά παραγγελία ιδιότητες της ατέλειας και της παροδικότητας για να δημιουργήσει μια πνευματική σχέση μεταξύ του ιδιοκτήτη και του οχήματος. Το βραβευμένο μοντέλο αξιοποιεί την γιαπωνέζικη αισθητική, που είναι τόσο θεμελιώδης όσο και η ελληνική αισθητική στη Δύση.

Μετά τον διαγωνισμό οι προτάσεις πέφτουν βροχή. Ωστόσο, ούτε μία από αυτές δεν είναι από την Ελλάδα. Και αυτό διότι στη χώρα μας ο σχεδιαστής αυτοκινήτων δεν υπάρχει ακόμη ως επάγγελμα.

Ο Γιώργος Χρονάκης, μετά την τεράστια επιτυχία του, επέστρεψε για λίγες ημέρες στην πατρίδα του, την Κρήτη, για να ξεκουραστεί και να δει τους γονείς και την αδελφή του. Ωστόσο, δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να δέχεται τηλεφωνήματα και συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο για το βραβείο που κέρδισε και το οποίο του ανοίγει τα φτερά να διαπρέψει σε έναν τόσο δύσκολο, απαιτητικό και ανταγωνιστικό χώρο.
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
Ελληνας σχεδίασε το ...
Κατηγορία: Οχήματα
emo

Όλο και περισσότερο άνθρωποι ακούν από το γιατρό τους να τους λέει «Οι εξετάσεις σου είναι μια χαρά. Αυτό που έχεις είναι ψυχολογικό».
Η αντίδραση των περισσότερων ασθενών είναι να κάνουν ότι μπορούν για να εξαλείψουν το σύμπτωμα, κάτι που φυσικά οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει οδηγήσει τους περισσότερους ανθρώπους να μην εκφράζουν...τα συναισθήματά τους.
Φυσικά, για να εκφράσει κάποιος τα συναισθήματά του θα πρέπει πρώτα να τα έχει αναγνωρίσει: χρονοβόρο!
Είναι τόσες πολλές οι ώρες εργασίες και τόσες πολλές οι υποχρεώσεις που έχουν περισσότεροι από εμάς, που το να «αισθανθούν» και να «βιώσουν» φαντάζει πολυτέλεια!
Έτσι λοιπόν, το σώμα καλείται να κάνει τη δύσκολη δουλειά.
Να αντιδράσει ανθρώπινα σε κάτι απάνθρωπο!
Να εξωτερικεύσει το συναίσθημα, που για τόσο καιρό ήταν ξεχασμένο.
Καταπίεση, άγχος, συγκρούσεις, πιέσεις… όλα πρέπει να ξεχαστούν, να καταχωνιαστούν, να ξεπεραστούν.
Το σύμπτωμα, λοιπόν, έρχεται να μας υπενθυμίζει ότι είμαστε ανθρώπινοι.
Το σώμα μέσω του συμπτώματος θυμάται ό,τι έχει προσπαθήσει να ξεχάσει ο νους.
Αποτελεί μόνο την πρόσοψη για κάτι βαθύτερο.
Το σώμα αποθηκεύει και οι σωματοποιήσεις και οι ψυχοσωματικές εκδηλώσεις γίνονται φορείς της βιολογικής μνήμης του ανθρώπου.
Αυτό που παρουσιάζεται στο «εδώ και τώρα» σαν ένα ανησυχητικό και ακατανόητο σύμπτωμα, πρέπει να αποκρυπτογραφηθεί, να διαβαστεί.
Τα συμπτώματα είναι οι θεματοφύλακες μιας μνήμης που είχε απορριφθεί, των συναισθημάτων που έχουν καταχωνιαστεί.
Έτσι, λοιπόν, το σύμπτωμα δίνει στον άνθρωπο την ευκαιρία να γίνει ανθρώπινος και να ακούσει τα συναισθήματά του.
Του δείχνει την ανθρώπινη πλευρά της ζωής!
Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ακολουθήσουν φαρμακευτική αγωγή εξαλείφοντας έτσι κάθε συναίσθημα και χάνοντας την ευκαιρία απλά να είναι ανθρώπινοι.
Lidy A.
Οι εξετάσεις σου είν ...
Κατηγορία: Ψυχολογία
emo

Μπαμπά πως ήρθα στον κόσμο ?
Γιε μου γνώρισα τη μητέρα σου κάνοντας chat στο internet…
και δώσαμε ραντεβού σε ένα cyber-café…
όπου λίγο αργότερα μέσα στις τουαλέτες…
κάναμε μια σύνδεση στο ίδιο δίκτυο…
η μαμά έκανε μερικά downloads με το memory stick του μπαμπά…
αλλά πριν ο μπαμπάς προλάβει να κάνει upload…
αντιληφθήκαμε ότι δεν είχαμε εγκαταστήσει ένα firewall…
και πλέον ήταν πολύ αργά να πατήσω το delete ή το cancel…
και έτσι 9 μήνες αργότερα βρεθήκαμε με ιό
chat στο internet
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo

Χωρίς λόγια....
Διαιτησία EURO 2012
Κατηγορία: Αθλητισμός
emo

Της Αλεξάνδρας Κασσίμη
Πραγματικότητα αναμένεται να γίνει η δωρεάν χρήση δικτύου WiFi σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό, καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση του σχετικού συστήματος. Μπορεί το έργο να εξαγγέλθηκε το καλοκαίρι του 2011, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο η μικρή -προς το παρόν τουλάχιστον- καθυστέρηση αναμένεται να αποζημιώσει τους επιβάτες και συστηματικούς χρήστες έξυπνων συσκευών (smart phone).

Θα είναι δωρεάν;

Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν η χρήση Ίντερνετ θα είναι τελικά εντελώς δωρεάν, όπως είχε εξαγγελθεί από τον τότε υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, ωστόσο κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι η δωρεάν χρήση είναι ο μόνος τρόπος το έργο να αποδώσει.

Ο διαγωνισμός ανέδειξε ως κατασκευάστρια και προμηθεύτρια εταιρεία τη Hellas Online, η οποία θα πρέπει μάλιστα, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφουν οι δύο πλευρές (η εταιρεία και η ΣΤΑΣΥ), να αποδίδει το 100% των εσόδων από την εκμετάλλευση του έργου. Το έργο προβλέπει ότι έως το τέλος του 2012 θα λειτουργήσει το WiFi στους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Νεραντζιώτισσα και Πειραιάς.

Σε δεύτερη φάση αναμένεται η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, ενώ δεν αποκλείεται σειρά να πάρουν και ορισμένοι κεντρικοί σταθμοί του ΟΣΕ. Την ίδια στιγμή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει προχωρήσει σε εγκατάσταση συστήματος ενίσχυσης του σήματος κινητής τηλεφωνίας και κινητού δικτύου δεδομένων στους συρμούς της ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Με δεδομένο ότι η Αθήνα υστερεί σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις στη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο Ίντερνετ, κάθε κίνηση προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης χρήσης του Διαδικτύου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Πρόσφατη μάλιστα έρευνα της εταιρείας Focus Bari κάνει λόγο για ραγδαία αύξηση της χρήσης Ίντερνετ από όλες σχεδόν τις ηλικίες.

Το γεγονός φυσικά ότι η Ελλάδα καθυστέρησε σημαντικά, δίνει έδαφος σε ενισχυμένους ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, το 94,1% των ατόμων μεταξύ 13 και 17 ετών δήλωνε ότι χρησιμοποιούσε το Διαδίκτυο το 2011, ποσοστό που το πρώτο 2μηνο του τρέχοντος έτους ανέβηκε στο 96,3%.

Στις ηλικίες μεταξύ 18 και 24 ετών η χρήση Διαδικτύου άγγιξε το 90,9% το 2011, πλησιάζοντας το 94% το πρώτο δίμηνο του 2012. Το 80% σχεδόν των ατόμων μεταξύ 25 και 34 ετών ήταν χρήστες του Ίντερνετ το 2011, οι οποίοι το 2012 (Ιανουάριος – Φεβρουάριος) ξεπέρασαν το 83%. Όσο αυξάνονται οι ηλικίες, περιορίζονται τα ποσοστά χρήσης Ίντερνετ, καθώς μεταξύ 35 και 44 ετών οι χρήστες από 67,7% το 2011 έφτασαν το 71,3% το πρώτο 2μηνο του 2012.

Σχεδόν το 53% των ατόμων ηλικίας 45-54 ετών χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου διμήνου του έτους, ποσοστό το οποίο πέφτει στο 23,7% για τα άτομα από 55 έως 70 ετών.

Περισσότεροι οι άνδρες

Πιο εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο είναι οι άνδρες, οι οποίοι δηλώνουν χρήστες σε ποσοστό 70,6% έναντι 60,3% των γυναικών. Αυξημένα ποσοστά πρόσβασης παρατηρούνται στην Αθήνα (72,9%) όπου υπάρχει και σημαντικά ενισχυμένη διείσδυση ευρυζωνικών δικτύων. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με το 68,3% του πληθυσμού να δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το Ιντερνετ και συνολικά η περιφέρεια με ποσοστό 56,8%.
Δίκτυο WiFi σε κεντρ ...
Κατηγορία: Γενικά
emo
Φρέσκο γαλατάκι
emo

To καλοκαίρι έφτασε!!!Ο χρόνος στην παραλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσουμε και να ξεχάσουμε τα καθημερινά μας προβλήματα.
Είναι σημαντικό να κρατήσετε την ρουτίνα ομορφιάς υπό έλεγχο και να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα must-haves της παραλίας στην τσάντα σας .
Πρώτα απ ‘όλα είναι σημαντικό να προστατευθεί το δέρμα από τον ήλιο.
Στη Παραλία πρέπει να έχετε:

Αντηλιακό
Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να μπει στην τσάντα θαλάσσης. Προστατεύει το δέρμα από τη UV – ζημιά, ως εκ τούτου μειώνετε την πιθανότητα καρκίνου. Θα πρέπει να εφαρμοστεί εκ νέου μετά από κάθε επαφή με το νερό. Θα πρέπει επίσης να εφαρμοστεί σε όλα τα μέρη του σώματος για να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα είναι καλά προστατευμένα. Δεν βγαίνουμε έξω στον ήλιο χωρίς αντηλιακό για προστασία.

Γυαλιά ηλίου
Είναι δύσκολο να ανοίξετε τα μάτια, όταν ο ήλιος λάμπει και αντανακλά στο νερό. Τα Γυαλιά ηλίου δεν προστατεύουν μόνο τα μάτια από βλάβες αλλά και βοηθούν στο να αποτρέψουν το ζάρωμα και τις ρυτίδες γύρω από τη περιοχή του ματιού.

Καπέλο
Ένα καπέλο δεν είναι μόνο ένα αξεσουάρ μόδας που μπορεί να ολοκληρώσει την εμφάνιση σου στην παραλία, θα προστατέψει και το κεφάλι σου από τη θερμότητα επίσης. Είναι πολύ σημαντικό, καθώς η θερμότητα, μπορεί να δημιουργήσει ηλίαση και να σας χαλάσει το καλοκαίρι….

Λοσιόν Μαλλιών
Η Λοσιόν για τα μαλλιά που εφαρμόζεται σε νωπά μαλλιά πριν από την βουτιά, θα προστατεύσει την τρίχα από το αλάτι και τους άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν δυσμενώς την υγεία των μαλλιών σας. Υπάρχουν επίσης σπρέι που βοηθούν τα μαλλιά σας να μην ταλαιπωρηθούν από τον ήλιο, έτσι έχετε και προστασία, αλλά και μπορείτε πιο εύκολα να δημιουργήσετε ένα hairstyle look παραλίας.
Άλλα Tips είναι να γνωρίζετε τον τύπο του δέρματος σας και να μην παρατείνετε την παραμονή σας στον ήλιο για περισσότερο από οτι συνιστάται . Πάντα να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για τον τύπο του δέρματος σας με υψηλό δείκτη προστασίας ειδικά τις πρώτες ημέρες. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε να κάνετε ηλιοθεραπεία με ασφάλεια και αποφύγετε τον ήλιο στο αποκορύφωμά του, από τις 12 π.μ. έως 16 μ.μ..
Τα must-have της παρ ...
emo

του Δημήτρη Ρηγόπουλου
Ήταν πέρυσι το καλοκαίρι όταν κατά τη διάρκεια μιας ανέμελης βόλτας στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το μάτι μου έπεσε στο Fresko.
Στην αρχή έπαθα αυτό που παθαίνει κανείς όταν βλέπει ένα καινούργιο yoghurt bar μπροστά του, ένα από τα πολλά που ξεφυτρώνουν πια σαν τα μανιτάρια σε όλη την Αθήνα: τα μπερδεύεις με καταστήματα που πουλάνε παγωτό.
Λίγο οι λευκές προσόψεις τους, λίγο οι βιτρίνες με τις γεύσεις, λίγο οι μηχανές που ορκίζεσαι ότι βγάζουν παγωτό, δεν θέλεις και πολύ.

Θυμάμαι, είχα πλησιάσει διστακτικά τους υπαλλήλους οι οποίοι ήταν εκπαιδευμένοι στο θέαμα. Είναι σαν να μου έλεγαν: «Πλησιάστε, δεν δαγκώνει».
Όντως, είχαν δίκιο.
Κανένας κορκόδειλος δεν πετάχτηκε από τους λαχταριστούς κεσέδες με παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι από μικρές φάρμες της Αχαΐας και του Καρπενησίου που συνδυάζονται καταπληκτικά με ελληνικό μέλι και γλυκό του κουταλιού.
Είχαν την ευγένεια να μου δώσουν να δοκιμάσω, και εκτός από το ότι ήταν πολύ ωραίο αισθάνθηκα πως μια νέα συναρπαστική αγορά θα μπορούσε να ανοίξει.
Τώρα που οι εισαγωγές βουλιάζουν και οι εξαγωγές παίρνουν τα πάνω τους γιατί να επιμένουμε με εισαγωγές παγωτού από την Ιταλία ή την Αμερική και να μην ποντάρουμε σε ένα δικό μας προϊόν; Γιατί να μην στηρίξουμε δικούς μας παραγωγούς, για να μην φτιάξουμε τις δικές μας αλυσίδες με βάση το γιαούρτι, γιατί να μην βρουν δουλειά τόσοι άνθρωποι;
Ευτυχώς δεν ήμουν ο μόνος που έκανα τόσο πατριωτικές σκέψεις μέσα στο λιοπύρι.
Ένα χρόνο μετά η Αθήνα έχει παραδοθεί στη μανία των yoghurt bar.
Εδώ μιλάμε κυρίως για παγωμένο γιαούρτι, ένα καθαρό υποκατάστατο του παγωτού, δηλαδή.
Αλλά δεν μας πειράζει καθόλου, θα το καταπιούμε κι αυτό!
Μια βασική πιάτσα αναπτύσσεται κοντά στο Μοναστηράκι.
Εδώ έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στο Froyo (Ερμού 55 και Καπνικαρέας 2), το Yum…me!! (Ερμού 73) και το Trano Pastry Shop, πάλι Ερμού, λίγο πριν από την Αθηνάς. Από κοντά και το Κολωνάκι με το yorice (Σόλωνος 64 και Σίνα) και το επίσης πολύ καινούργιο white στην Λουκιανού 21Β.
Yoghurt bar: νέα μαν ...
Κατηγορία: Γλυκά & Φρούτα
emo

Οι σαγιονάρες και γενικά οι παντόφλες που δεν στηρίζουν καλά την καμάρα – και κατ’ επέκταση όλο το πόδι – δεν είναι και τόσο ασφαλείς επιλογές, ειδικά για υπέρβαρους ανθρώπους που χρειάζονται καλύτερη στήριξη του πέλματος.
Αυτό υποστηρίζουν οι ποδίατροι επισημαίνοντας πως η καμάρα του ποδιού είναι φτιαγμένη να απορροφά τους κραδασμούς και αυτό δεν μπορεί να γίνει σωστά φορώντας σαγιονάρες, καθώς το πόδι αναγκάζεται να επιστρατεύσει τους τένοντες για να κρατήσει ισορροπία, με αποτέλεσμα αυτοί να καταπονούνται.
Η συνεχής προσπάθεια να κρατηθεί η σαγιονάρα στο πόδι ενδέχεται επίσης να δημιουργήσει πόνο στους αστραγάλους, τη φτέρνα, τα δάχτυλα και το μπροστινό τμήμα του πέλματος.
Σε ακραία περίπτωση, σύμφωνα με ερευνητές του Auburn University, ο λανθασμένος τρόπος βαδίσματος που υιοθετούμε αθέλητα φορώντας ένα ζευγάρι σαγιονάρες μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα των γοφών.
Οι ακατάλληλες σαγιο ...
Κατηγορία: Ιατρική
emo

Ας πούμε ότι έπειτα από οικογενειακό συμβούλιο...η απόφαση ελήφθη.
Η οικογένεια θα αποκτήσει ένα νέο μέλος και αυτό θα είναι ένα σκυλάκι.
Πριν προβείτε στην τελική επιλογή, λάβετε υπόψη σας μερικούς βασικούς παράγοντες.
Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας να έρθουν από νωρίς σε επαφή με οικόσιτα ζωάκια.
Αυτή η συναναστροφή θα τα βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν πιο ομαλά και να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.
Μάθετε τα παιδιά σας να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα, αναγνωρίζοντας συνάμα τον συγκεκριμένο όσο και διακριτικό ρόλο τους στην οικογενειακή συνύπαρξη.

Μαζί θα διαλέξετε το κατάλληλο ζωάκι που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση αλλά και το μοτίβο ζωής της οικογένειάς σας, θα φροντίσετε να το προμηθευτείτε από σοβαρούς εκτροφείς και θα το βάλετε στη ζωή του παιδιού σας μόνο εφόσον πεισθείτε ότι το αντιμετωπίζει με την ανάλογη ωριμότητα μιας πράξης που θα σας συνοδεύει όλους για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια.
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, μια μικρή ξενάγηση - πρώτα στα σκυλάκια, τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν εύκολα οι καλύτεροι μικροί φίλοι των παιδιών σας.

Τι ράτσα να διαλέξετε, αν ζείτε σε διαμέρισμα;
Ας υποθέσουμε ότι ζείτε σε ένα χαρακτηριστικό αστικό διαμέρισμα, με χαλιά, ριχτάρια και παρκέ, με βεράντα και γείτονες ιδιότροπους ή ακόμη και καλόβολους. Αυτό πρέπει να το λάβετε υπόψη σας. Μια καλή λύση είναι να περιορισθείτε σε μικρόσωμους, φιλικούς και ανεκτικούς σκυλάκους.
Μπισόν φριζέ
Το σκυλάκι αυτό είναι γαλλικής προελεύσεως, μικρό και χαριτωμένο, με πλούσιο πυκνό λευκό και σπειροειδές τρίχωμα, που θέλει μεν αρκετή περιποίηση, αλλά δεν μαδάει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους...καναπέδες σας.
Δεν είναι πολυέξοδο, γιατί ζυγίζει μόλις 4 κιλά και είναι πολύ καλή παρέα, αφού είναι πρόσχαρο και κοινωνικό, με αντίληψη και μεγάλη υπομονή σε παιδικές ...εμμονές. Αφήστε, ακόμη, που είναι μακράν ο καλύτερος και ίσως ο οικονομικότερος, κινούμενος, συναγερμός σπιτιού!.
Κανίς
Άλλος καλός υποψήφιος για διαμέρισμα, με παρεμφερή συμπεριφορά, πανέξυπνο και ζωηρό, με εξαιρετική κατανόηση και επικοινωνία, είναι το πασίγνωστο κανίς και ιδιαίτερα το μικρό ή μεσαίο μέγεθός του.
Επίσης, ακούραστο και συνεπές, ως φύλακας δεν αφήνει τίποτα απαρατήρητο, χρειάζεται, όμως, όπως όλα, τη βολτούλα του - ξέρετε, για να ανταμώσει τη φύση - τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Πομεράνιαν
Είναι ο πιο μικροκαμωμένος αντιπρόσωπος της γερμανικής οικογένειας Σπίτζ και ομολογουμένως είναι ένας ....σπίθας! Έξυπνο και όμορφο σκυλάκι, χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο με ανεξάρτητη ιδιοσυγκρασία, είναι ένας ακόμη δημοφιλής σύντροφος για τα παιδιά της πόλης και των διαμερισμάτων.
Θα το βρείτε σε διάφορους χρωματισμούς, από λευκό, μαύρο ή κυρίως καστανοκόκκινο και θα λατρέψετε τα ζωηρά του μάτια και την ...αλεπουδίστικη μουρίτσα του με τα μυτερά ολόρθα αυτάκια. Η δε, ουρά είναι ένα ποίημα!
Φουντωτή και "φτερωτή" κολλάει στο σωματάκι του, γυρνώντας προς τα πίσω και το κάνει ακαταμάχητο! Από ταμπεραμέντο είναι ...γίγαντας, δεν είναι καθόλου της προσκολλήσεως και εκπαιδεύεται εύκολα. Με δύο λόγια τα έχει όλα και συμφέρει. Καλορίζικο!
Αντώνης Κ.Φραγκούλης
Το κατάλληλο ζωάκι γ ...
emo
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Επειδή, από σήμερα και μέχρι ν' ανοίξουν αύριο το βράδυ οι κάλπες, απαγορεύονται οι πολιτικές δηλώσεις, σας μεταφέρουμε (επικαιροποιημένο) το ανέκδοτο με το κοτόπουλο, που νομίζουμε είναι και το ουσιαστικό διακύβευμα αυτών των εκλογών.
Αν δηλαδή από τη Δευτέρα θα συνεχίσουμε να έχουμε τη δυνατότητα να φάμε ένα κοτόπουλο ή θα αποτελεί ανάμνηση και πολύτιμο θήραμα.
ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ
Ένα κοτόπουλο διασχίζει το δρόμο..
ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί διέσχισε το δρόμο;
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ: Αξιοσέβαστο κοτόπουλο, χαίρομαι που η ελληνική σου παιδεία, σου επιτρέπει να περνάς το δρόμο με το ήθος και το κάλλος των αρχαίων μας προγόνων. Να προσθέσω επίσης, ότι είναι ντροπή και διασυρμός να χαρακτηρίζεται η Επανάσταση, Χούντα και το κοτόπουλο το γνωρίζει καλώς.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Μόνο εγώ, εδώ στο Τηλεάστυ, τόλμησα να πω και να αποκαλύψω ότι το κοτόπουλο προήλθε από ισραηλίτικο αβγό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρέπει να αφουγκραστούμε τις σκέψεις και τις ανάγκες που έχει το κάθε κοτόπουλο. Να νοιώθει ότι έχει την ελευθερία να περπατάει στους δρόμους χωρίς τον φόβο των τροχοφόρων της δεξιάς!
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Το κοτόπουλο είναι τυχερό που δεν διασχίζει τον δρόμο που μένει ο κ. Πάγκαλος! Θα είχε γίνει θύμα της αχαλίνωτης όρεξής του!
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Οι αντεργατικές πολιτικές που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και δεξιά έχουν ωθήσει τα κοτόπουλα στους δρόμους.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Το κοτόπουλο είναι καλός οιωνός ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα και έτσι εγώ θα πάρω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που αναμφισβήτητα δικαιούμαι
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι ένα προδοτικό πτηνό, όπως όλα τα κοτόπουλα και πρέπει να το κρεμάσουμε στο Σύνταγμα, αφου πρώτα ψάξουμε να δούμε μήπως δεν είναι είναι κοτόπουλο, αλλά μεταμφιεσμένο CDS
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Έρχεται για να προστεθεί στις πολύχρωμες δυνάμεις της κυβερνώσας αριστεράς των πουλερικών, που σε αντίθεση με τα συμπαθή τετράποδα, επιθυμούν οι τιμές πώλησής τους στην ελεύθερη ευρωπαϊκή αγορά να γίνεται σε ευρώ
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Είναι κοτόπουλο από τη Σομαλία και πρέπει να του κόψουμε το κεφάλι, να του τσακίσουμε τα πόδια, να του κάψουμε τις φτερούγες, να του βγάλουμε ένα ένα τα πούπουλα και μετά να το απελάσουμε
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Το έστειλε ο Σαμαράς για να διαλύσει, όπως θα έλεγε και ο Κώστας Μητσοτάκης, τη Δημοκρατική Συμμαχία. Όμως εμείς, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, θα μπούμε στη Βουλή και θα μετέχουμε στην κυβέρνηση
ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ: Ω υπερφίαλη όρνις, ω πουλοκλαίουσα, περιπεσούσα στις υποανθρωπιστικοαναλυτικές σου διακυμάνσεις, πώς θα διασχίσεις τον σπαρμένο με οιοφαινάκες υποσχέσεις δρόμο, ω κνώδαλο;
ΠΛΑΤΩΝ: Για το καλό του. Στην άλλη πλευρά του δρόμου βρίσκεται η αλήθεια.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Είναι στη φύση του κοτόπουλου να διασχίζει τους δρόμους.
ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ: Κι όμως τον διέσχισε
ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ: Ο σκοπός, να περάσει το κοτόπουλο το δρόμο, αγιάζει τα μέσα -όποια κι αν είναι αυτά.
ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ: Ηταν ιστορικά αναπόφευκτο.
ΔΑΡΒΙΝΟΣ: Τα κοτόπουλα στο πέρασμα των αιώνων επιλέχτηκαν από τη φύση με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σήμερα γενετικώς ικανά να διασχίζουν δρόμους.
ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΙΝΤ: Το γεγονός ότι ασχολείστε με το εάν το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο αποδεικνύει ότι διακατέχεστε από σύνδρομα ανασφάλειας και ότι η σεξουαλικότητά σας είναι καταπιεσμένη.
ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ: Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κάθε κοτόπουλο θα είναι ελεύθερο να διασχίζει το δρόμο χωρίς να δίνει λογαριασμό για την πράξη του.
ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ: Για να πάει εκεί όπου κανένα άλλο κοτόπουλο δεν έχει πάει πριν.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Εμείς με σεμνότητα και ταπεινότητα εξασφαλίσαμε τις προϋποθέσεις σε όλα τα κοτόπουλα της Ελλάδος να διασχίζουν ανεμπόδιστα τους δρόμους, χωρίς παρέμβαση νταβατζήδων.
ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε το νέο Chicken Office 2.012 που δεν διασχίζει μόνο το δρόμο, αλλά εκκολάπτει, αρχειοθετεί, σχεδιάζει και άλλα ενδιαφέροντα.
ΕΝΑΣ ΙΝΔΟΣ: Εμείς έχουμε αγελάδες που κάνουν το ίδιο.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Ν.Α.Σ.Α.: Στείλαμε πρώτα το κοτόπουλο για να μελετήσουμε τις συνθήκες διάβασης, πριν στείλουμε κάποιον άνθρωπο.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: Πιάστο γρήγορα πριν περάσει απέναντι.
πηγή
ο Mήτσος
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo

Mετά από πάρα πολύ καιρό, συναντιούνται δυο παλιόφιλοι.
Aγκαλιές, φιλιά, χαρές! Pε να τα πούμε κάποια στιγμή, προτείνει ο πρώτος.
- Tι λες για Δευτέρα απόγευμα;
- Δευτέρα δεν γίνεται, πάει ο Mήτσος για κυνήγι.
- Tότε την Tετάρτη;
- Oύτε την Tετάρτη, ξαναπάει....

ο Mήτσος για κυνήγι.
- Tότε το Σαββατοκύριακο;
- Με τίποτε. Το Σαββατοκύριακο φεύγει ο Mήτσος για κυνήγι, όλη τη μέρα!
- Ποιος είναι αυτός ο Mήτσος ρε μεγάλε; απόρρησε ο πρώτος!
- Nα σου πω την αλήθεια εγώ τον Mήτσο δεν το ξέρω, αλλά όταν αυτός πάει για κυνήγι εγώ πάω με τη γυναίκα του!
ο Mήτσος
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo

Από απλά και χρήσιμα προϊόντα που μπορείτε να κάνετε ένα έργο τέχνης που θέλει να φάει.
Ένα ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη, ο Μπιλ και η Claire Vertzel (Bill και Claire Wurtzel) έφτιαξαν 365 παραλλαγές και παρουσιάζονται όλα αυτά στο βιβλίο του "Fun Food:. 365 αστείο, χρήσιμο, ανόητο και δημιουργικό πρωινό"
Οι Αμερικάνοι παππούδες δεν....

μπορούσαν την απροθυμία τών παιδιά να τρώνε υγιεινά τρόφιμα.
Τα παιδιά δεν τρώνε τα λαχανικά ή το κουάκερ.
Αλλά εάν κάνετε πλιγούρι βρώμης στις γκριμάτσες, και ομελέτα στο χαριτωμένο γουρουνάκι, θα φάει το φαγητό θεωρώντας το διασκέδαση.
Η δημιουργικότητα μπορεί να βοηθήσει καλύτερα ακόμα και τους διατροφολόγους για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, αυτό πιστεύουν οι συγγραφείς για το ασυνήθιστο βιβλίο μαγειρικής τους.

Δείτε δείγματα πιάτων εδώ
Παιδικά Γεύματα
Κατηγορία: Γενικά
emo

Ο δικαστής προς την ηλικιωµένη κυρία
- Σας παρακαλώ, µπορείτε να µας πείτε την ηλικία σας;
- Φυσικά, κύριε δικαστά, είµαι 91 ετών
- Μπορείτε να µας πείτε µε ηρεµία τι σας συνέßη;
- Καθόµουνα σε µια καρέκλα, στο πεζοδρόµιο, µπροστά στο σπίτι µου, ήταν ένα ανοιξιάτικο απόγευµα, έκανε ωραίο καιρό. Ένας νεαρός ήρθε και.....

κάθισε δίπλα µου
- Τον γνωρίζατε;
-Όχι, αλλά µου φάνηκε συµπαθητικός.
- Μετά, τι έγινε;
- Aρχισε να µου χαϊδεύει το µπούτι.
- Και εσείς τον σταµατήσατε;
- Όχι, κύριε δικαστά.
- Γιατί, όχι;
- Ε, να, ήταν ευχάριστο. Από τότε που πέθανε ο µακαρίτης ο άντρας µου, εδώ και τριάντα χρόνια, κανένας δεν µου είχε κάνει τέτοια χειρονοµία
- Μετά;
- Μετά άρχισε να µου χαϊδεύει το στήθος.
- Τού ζητήσατε να σταµατήσει;
- Όχι.
- Γιατί, όχι;
- Να, κύριε δικαστά, αυτά τα ερεθιστικά χάδια σαν να µου έδωσαν νέα ζωή, χρόνια είχα να νοιώσω έτσι.
- Μετά;
- Νοιώθοντας λοιπόν πολύ σέξι, άνοιξα τα γέρικα µπούτια µου και τού είπα: Νεαρέ, πάρε µε, κάνε µε δική σου!
- Και αυτός τι έκανε, σας έκανε δική του;
- Κάθε άλλο! άρχισε να φωνάζει Πρωταπριλιά! Πρωταπριλιά! χαχανίζοντας και τότε πήγα µέσα, πήρα το περίστροφο του άντρα µου και τον καθάρισα τον ******!
πηγή
η γιαγιά
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo

Η Σάλι εδώ και 18 μήνες "μετακόμισε" στο σπίτι του 14χρονου Νικ Γκίλινγκς, που μένει στον Λιντς της Βρετανίας.
Έκτοτε, η μικρή, πλην όμως ταλαντούχα, όπως αποδεικνύεται στην επικοινωνία, σκυλίτσα τον βοήθησε να ξεπεράσει έως έναν βαθμό αρκετά από τα προβλήματα που....
απέρρεαν από τον αυτισμό, ασθένεια από την οποία πάσχει ο Νικ από την ημέρα που γεννήθηκε.

Σύμφωνα μάλιστα με τη μητέρα του 14χρονου αγοριού, η Σάλι "τον βοήθησε να ξεπεράσει τον φόβο του να πηγαίνει στο σχολείο, όπου συχνά αποτελούσε αντικείμενο χλευασμού, και να κατανικήσει την αγοραφοβία που τον ταλαιπωρούσε".
Πώς ακριβώς τα κατάφερε;
Όταν ο Νικ, κουρασμένος από τα πειράγματα που δεχόταν από τα άλλα παιδιά, αποφάσισε μία μέρα ότι δεν θέλει να ξαναφορέσει τη στολή του σχολείου του και να ξαναπάει για μάθημα, η μητέρα του σκαρφίστηκε ένα κόλπο.
Αποφάσισε να φορέσει στη σκυλίτσα τη στολή, για να βοηθήσει έτσι τον γιο της να εξοικειωθεί με την εικόνα και να ξεπεράσει τη φοβία του.

Και το κόλπο έπιασε!
Τώρα τα προβλήματα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ο Νικ παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά του.
Η γλυκιά Σάλι σχολεί ...
Κατηγορία: Ιατρική
Περισσότερα
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.59 δευτερόλεπτα