Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Προφίλ: nikos (variko)

 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Αξίωμα: Platinum Boarder
 • Ημερομηνία εγγραφής: 08/01/2011
 • Τελευταία επίσκεψη: 26/12/2012
 • Ζώνη Ώρας: GMT +2:00
 • Τοπική Ώρα: 06:08
 • Μηνύματα: 283
 • Προβολή προφίλ: 1422
 • Κarma: 95
 • Τοποθεσία: Αγνωστη
 • Φύλο: Άρρεν
 • Γενέθλια: 17/03/1979

Υπογραφή

Μηνύματα

Μηνύματα

emo
group therapy για αν ...
Κατηγορία: Videos
emo
Φτιάξτε το δικό σας Πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Η παράδοση λέει πως την πρωτομαγιά φτιάχνουμε στεφάνια με λουλούδια, τα οποία κρεμάμε στην εξώπορτα μας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε ένα στεφάνι. Εμείς επιλέξαμε τους τρεις καλύτερους και σας τους παρουσιάζουμε. Προτιμήστε να ξεκινήσετε τη διαδικασία σε σταθερό πάγκο εργασίας και ακολούθως κρεμάστε το στεφάνι στην πόρτα. Ολοκληρώστε τη διαδικασία του στολισμού του στεφανιού όταν είναι κρεμασμένο, για να μπορείτε να εκτιμήσετε καλύτερα το σχήμα του και να έχετε καλύτερη εικόνα των κενών.

Στεφάνι με πράσινα κλαδιά

1. Φτιάξτε μία βάση από δύο σιδερένιες κρεμάστρες. Στρογγυλοποιήστε τις όσο καλύτερα μπορείτε και καλύψτε τις με αυτοκόλλητη ταινία κατά προτίμηση πράσινη, για να μην ξεχωρίζει από τα πράσινα φύλλα.
2. Κόψτε αρκετά κλαδάκια πρασινάδας μήκους 8-10 εκατοστών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πεύκο, έλατο κ.τ.λ
3. Χρησιμοποιώντας μαλακό σύρμα ανθοδετικής, στερεώστε τα κλαδάκια πάνω στη βάση, καλύπτοντας με το φύλλωμα του καθενός, τη βάση του προηγούμενου. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να καλύψετε εντελώς τη συρμάτινη βάση.
4. Προσθέτουμε ένα φιόγκο από πάνινη κορδέλα και τον στερεώνουμε με σύρμα ή ζεστή σιλικόνη

Στεφάνι με λουλούδια

Σε αυτό το στεφάνι η βάση είναι από χόρτο ή κλαδιά αμπελιού ή οποιοδήποτε άλλο υλικό. Ο στολισμός γίνεται με κομμένα λουλούδια μήκους τριών εκατοστών και τοποθετούνται πάνω στη βάση δημιουργώνταςΠρωτομαγιάτικο στεφάνι μία γιρλάντα.

1. Συγκεντρώστε μια δέσμη χόρτου. Αν το χόρτο είναι πολύ ξηρό, βρέξτε το για να μπορέσετε να του δώσετε το κυκλικό σχήμα. Στερεώστε το με πετονιά, νήμα ή σύρμα.
2. Φτιάξτε μικρά μπουκέτα από λουλούδια, στερεώστε τα με σύρμα ανθοδετικής και κρατήστε μερικά μεγάλα λουλούδια για το τέλος.
3. Τοποθετούμε τα μπουκετάκια πάνω στη βάση και τα ενώνουμε με σύρμα. Καλύπτουμε τα κενά με τα μεγαλύτερα λουλούδια.

Στεφάνι με βάση από πεπιεσμένο αφρό

1. Θα χρειαστείτε μία βάση από πεπιεσμένο αφρό, φυλλώματα, λουλούδια και σατέν κορδέλα.

2. Βυθίστε στο νερό τη βάση μέχρι να υγρανθεί αλλά όχι να μουλιάσει γιατί όταν το κρεμάσετε θα «τρέχουν» τα νερά.

3. Πρώτα τοποθετήστε τα φυλλώματα βυθίζοντας τα κοντά κοτσάνια βαθιά μέσα στη βάση. Γεμίστε ολόκληρο το στεφάνι και δημιουργήστε ένα πράσινο φόντο.

4. Τοποθετήστε τα λουλούδια ομοιόμορφα πάνω στα φυλλώματα.

5. Στολίστε το στεφάνι περνώντας την σατινέ κορδέλα χαλαρά γύρω-γύρω.

ΠΗΓΗ: www.pamebolta.gr
Η γιορτή της Άνοιξης
emoΟ Μάιος, σύμφωνα με την παράδοση, πήρε το όνομά του από τη ρωμαϊκή θεότητα Maia (Μάγια), η οποία ονομάστηκε έτσι από την ελληνική λέξη Μαία που σημαίνει τροφός και μητέρα.
Η Μάγια ταυτίστηκε με την Ατλαντίδα νύμφη Μαία, τη μητέρα του Ερμή στον οποίο αφιερώθηκε ο μήνας Μάιος.
Ο Μάιος είναι ο 5ος μήνας του χρόνου, ο οποίος αντιστοιχεί στον αρχαίο μήνα Θαργηλίωνα που γιορταζόταν με τα περίφημα Ανθεοφόρια
Ήταν αφιερωμένος στη θεά της γεωργίας Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη, που τον μήνα αυτόν βγαίνει από τον Άδη κι έρχεται στη γη. Γιορτές γίνονταν και στην αρχαία Ρώμη που τις έλεγαν "ροσύλλια" τις οποίες διατήρησαν και οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες.
Για τη λαϊκή αντίληψη, στο μήνα Μάιο συνυπάρχουν οι ιδιότητες του καλού και του κακού, της αναγέννησης και του θανάτου και συγκεντρώνονται την πρώτη του ημέρα, την Πρωτομαγιά.

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς σηματοδοτεί την τελική νίκη του καλοκαιριού απέναντι στον χειμώνα, την κατίσχυση της ζωής επί του θανάτου και έχει ρίζες που ανάγονται σε προχριστιανικές αγροτικές λατρευτικές τελετές για τη γονιμότητα των αγρών και, κατ' επέκταση, και των ζώων και των ανθρώπων.

Η αρχαιότατη γιορτή της Πρωτομαγιάς συνεχίστηκε στο διάβα των αιώνων με επισημότητα και με διάφορες μορφές και εκδηλώσεις. Μία από τις παλαιότερες γιορτές ήταν τα Ανθεστήρια, η γιορτή των λουλουδιών, η πρώτη επίσημη γιορτή ανθέων των Ελλήνων.
Τα Ανθεστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων πομπές με κανηφόρες που έφερναν άνθη βάδιζαν με μεγαλοπρέπεια προς τα ιερά, ιδρύθηκαν πρώτα στην Αθήνα και έπειτα πήραν πανελλήνια μορφή, αφού διαδόθηκαν και σ άλλες πόλεις της Ελλάδος. Σύμφωνα με το μύθο, στα Ανθεστήρια «ανασταινόταν» ο… σκοτωμένος θεός Ευάνθης, επίθετο του Διόνυσου, από το χυμένο αίμα του οποίου φύτρωσε η άμπελος.

Όταν οι Ρωμαίοι κατάκτησαν την Ελλάδα, η γιορτή της Πρωτομαγιάς, δεν έπαψε να υπάρχει αλλά εμπλουτίστηκε γιατί και οι δύο λαοί πίστευαν, ότι τα λουλούδια αντιπροσωπεύουν την ομορφιά των θεών και φέρνουν δύναμη, δόξα , ευτυχία και υγεία.

Με το πέρασμα των αιώνων, η αρχική έννοια της Πρωτομαγιάς αλλοιώθηκε και επιβίωσαν έθιμα ως απλές λαϊκές γιορτές ( περιφορά δέντρων, πράσινων κλαδιών ή στεφάνων με λουλούδια, ανακήρυξη του βασιλιά ή της βασίλισσας του Μάη, χορός γύρω από ένα δέντρο ή ένα στολισμένο κοντάρι-γαϊτανάκι).

Η Πρωτομαγιά είναι μία από τις ελάχιστες γιορτές, χωρίς θρησκευτικό περιεχόμενο, με εκδηλώσεις που απαντώνται στον λαϊκό πολιτισμό πολλών ευρωπαϊκών λαών, οι οποίες έχουν διατηρηθεί ως τις μέρες μας.

Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι
Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά, μια γιορτή της άνοιξης και της φύσης με πανάρχαιες ρίζες, είναι το πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς συνδέεται με την ανθρώπινη χαρά για την άνοιξη και τη βλάστηση. Απότοκο των δοξασιών αυτών είναι το μαγιάτικο στεφάνι που φτιάχνεται από διάφορα άνθη και καρπούς και κρεμιέται στην πόρτα των σπιτιών.

Το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει στη σημερινή εποχή τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση, από την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί λόγω του τρόπου ζωής των σύγχρονων πόλεων.

Στα μέρη της Μικράς Ασίας, σε κάθε στεφάνι έβαζαν, εκτός από λουλούδια, ένα σκόρδο για τη βασκανία, ένα αγκάθι για τον εχθρό κι ένα στάχυ για την καλή σοδειά. Το μαγιάτικο στεφάνι στόλιζε τις πόρτες των σπιτιών ως του Αϊ - Γιαννιού του Θεριστή και τότε, το καίγανε στις φωτιές του αγίου.

Στα Δωδεκάνησα, μαζεύουν ένα λουλούδι που το λένε "ανοιχτομάτη" και πιστεύουν πως όποιος το έχει είναι πάντα γερός και τυχερός.
Το αμίλητο νερό
Σε νησιά του Αιγαίου την Πρωτομαγιά, τα κορίτσια σηκώνονταν την αυγή και έπαιρναν μαζί τους τα λουλούδια, που είχαν μαζέψει από την παραμονή και πήγαιναν στα πηγάδια να φέρουν το «αμίλητο νερό» (αμίλητο γιατί το κουβαλούσαν χωρίς να μιλούν). Όταν το έφερναν στο σπίτι, πλένονταν όλοι με αυτό.

Η Πρωτομαγιά των αγροτών
Οι αγρότες φτιάχνουν το Μάη τους με πρασινάδες, καρπούς, σκόρδο για τη βασκανία και αγκάθι για τον εχθρό.
Στις περιοχές της Σμύρνης, την παραμονή της Πρωτομαγιάς, οι αγρότες πήγαιναν στην εξοχή, για να κόψουν οτιδήποτε είχε καρπό: σιτάρι, κριθάρι, σκόρδα, κρεμμύδια, κλαδιά συκιάς με τα σύκα, κλαδιά αμυγδαλιάς με τα αμύγδαλα, κλαδιά ροδιάς με τα ρόδια.
Στην Αγιάσο της Λέσβου, φτιάχνουν στεφάνια από όλα τα λουλούδια και βάζουν μέσα "δαιμοναριά", άγριο χόρτο με πλατιά φύλλα και κίτρινα λουλούδια για να δαιμονίζονται οι γαμπροί.
Στη Σέριφο, από το βράδυ της παραμονής, κρεμούν στην πόρτα ένα στεφάνι από λουλούδια τσουκνίδες, κριθάρι και σκόρδο.

Το Μαγιόξυλο
Σε χωριά της Κέρκυρας, οι κάτοικοι περιφέρουν έναν κορμό κυπαρισσιού, σκεπασμένο με κίτρινες μαργαρίτες που γύρω του έχει ένα στεφάνι με χλωρά κλαδιά.
Με το μαγιόξυλο αυτό, οι νέοι εργάτες ντυμένοι με κάτασπρα παντελόνια και πουκάμισα και κόκκινα μαντήλια στο λαιμό βγαίνουν στους δρόμους, τραγουδώντας το Μάη.

Το Πήδημα της φωτιάς
Νέοι και γυναίκες μεγάλης ηλικίας μαζεύονται την παραμονή της Πρωτομαγιάς, μόλις δύσει ο ήλιος και ανάβουν φωτιές με ξερά κλαδιά που έχουν συγκεντρώσει αρκετές μέρες πριν. Όσο η φωτιά είναι αναμμένη οι γυναίκες χορεύουν κυκλικούς χορούς γύρω από τη φωτιά και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια για την Πρωτομαγιά.

Τα νέα παιδιά, αφού βρέξουν τα μαλλιά και τα ρούχα τους, πηδούν πάνω από τις φωτιές σαν μία συμβολική πράξη που αποσκοπεί στο να διώξει τον χειμώνα και την αρρώστια. Στην συνέχεια όλοι παίρνουν έναν δαυλό από φωτιά και την πηγαίνουν στο σπίτι τους για να φύγουν όλα τα κακά.

Υπάρχουν και άλλα πολλά έθιμα της Πρωτομαγιάς που γιορτάζονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας: το Μαγιόπουλο, το οποίο ονομάζουν ακόμα Φουσκοδένδρι ή Ζαφείρη, γιορτάζεται στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία, το έθιμο του Κλήδωνα (είδος λουλουδιού) στο δήμο Κόζιακα, το έθιμο της πιπεργιάς στην Εύβοια, τα Ξόρκια της Πρωτομαγιάς για το διώξιμο των φιδιών στην Ήπειρο, κ.λπ.
Η γιορτή της Άνοιξης
emo
οδηγός για τις εκλογές Εδώ
Ηλεκτρονικός Σύμβουλ ...
emo
Ένας κύριος μπαίνει σε ένα παντοπωλείο, και ζητάει δύο κονσέρβες φαγητό για σκύλους.<br />
Ο υπάλληλος που κατά τύχη ήταν ηλίθιος, του λέει:
- Πριν σας πουλήσω σκυλοτροφή, πρέπει να βεβαιωθώ ότι έχετε σκύλο.
Πάει ο κύριος σπίτι του, βάζει στο αυτοκίνητο τον σκύλο του και γυρίζει στο μπακάλικο να τον δείξει στον υπάλληλο.
- Ευχαριστώ πολύ, λέει ο υπάλληλος και του δίνει δύο κονσέρβες σκυλοτροφή.
Την άλλη μέρα, ο ίδιος κύριος, ξαναπάει στο μπακάλικο και ζητά δύο κονσέρβες φαγητό για γάτες.
- Συγνώμη, του λέει πάλι ο ηλίθιος υπάλληλος, αλλά πριν σας πουλήσω γατοτροφή, πρέπει να βεβαιωθώ ότι έχετε γάτα.
Πάει ο κύριος σπίτι του, όλο νεύρα, βάζει στο αυτοκίνητο τον γάτο του και γυρίζει στο μπακάλικο.
- Ορίστε και ο γάτος, λέει.
- Ευχαριστώ πολύ, λέει ο υπάλληλος και του δίνει δύο κονσέρβες γατοτροφή.
Την άλλη μέρα, πηγαίνει πάλι ο κύριος στο ίδιο μπακάλικο κρατώντας ένα κουτί που είχε πάνω του μια τρύπα.
- Τι είναι αυτό; ρωτά ο υπάλληλος.
- Βάλε το δάκτυλο μέσα, του λέει ο κύριος.
- Μα… κάνει ο υπάλληλος.
- Β Α Λ Τ Ο… του ξαναλέει ο κύριος.
Βάζει σιγά-σιγά το δάκτυλο μέσα ο υπάλληλος.
- Τώρα βγάλτο έξω, βάλτο στο στόμα σου και πες μου με τι μοιάζει, λέει ο κύριος.

- Σ Κ @ Τ @... Ε Ι Ν Α Ι !!!!! Φωνάζει ο υπάλληλος!
- Ακριβώς, του λέει ο κύριος! Μπορώ να έχω τώρα δύο ρολά χαρτί τουαλέτας;
Το ανέκδοτο της ημέρ ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emoΜια συμβουλή και εδώ
Ηλεκτρονικός Σύμβουλ ...
emo

Πόσες φορές έχουμε μιλήσει απότομα στη μητέρα μας και μετά νιώθουμε άσχημα γνωρίζοντας πόσα μας έχει προσφέρει και ο, τι κάνει το κάνει για το καλό μας;
Αυτές τις στιγμές στήριξης και αγάπης παρουσιάζει και το επόμενο video μιας εταιρείας που είναι χορηγός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το διαφημιστικό video δείχνει την πορεία τεσσάρων αθλητών από την παιδική τους ηλικία.

Η μαμά τους ήταν πάντα εκεί, στο πλευρό τους από τα πρώτα τους βήματα.

Και φυσικά στις μεγάλες τους νίκες αυτοί οι αθλητές το πρώτο πράγμα που ήθελαν να κάνουν μετά τη νίκη ήταν να αγκαλιάσουν τη μαμά τους.

Η δουλειά της μάνας είναι η πιο δύσκολη αλλά η πιο γλυκιά του κόσμου.


Δείτε το συγκινητικό video:Πηγή: mediagate.gr
Η δουλειά της μάνας ...
Κατηγορία: Γονείς - Παιδιά
emo
Εσείς βλέπετε την τρομακτική μορφή σε αυτήν την εικόνα ?


Η συγκεκριμένη εικόνα ξεκίνησε σαν ένα παιχνίδι κάποιων φίλων στο facebook αλλά σύντομα εξαπλώθηκε σε sites, περιοδικά ακόμη και εφημερίδες. Αν και δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για αποτέλεσμα του photoshop ή για κάποιον που κρύφτηκε επίτηδες όταν γινόταν η λήψη της εικόνας, το γεγονός παραμένει ίδιο!Στην παρακάτω φωτογραφία υπάρχει κρυμμένη μία τρομακτική μορφή. Κάποιοι την διακρίνουν σχεδόν αμέσως και κάποιοι άλλοι την αναζητούν χωρίς επιτυχία για ώρες ολόκληρες!

Το γιατί συμβαίνει δεν είναι σαφές. Εχει σίγουρα σχέση με την παρατηρητικότητα αλλά και την οπτική αντίληψη του καθενός, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε ανάλογες εικόνες με κρυμμένες μορφές ή σε περιπτώσεις παρειδωλίας, οπτικής ψευδαίσθησης ή ακόμη και σε τρυκ. Κάποιοι τα αντιλαμβάνονται αμέσως ενώ άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Εσείς σε ποιαν από τις δύο κατηγορίες ανήκετε;
Εισαι παρατηρητικος?
Κατηγορία: Παιχνίδια & Χόμπυ
emo
ΦΑΡΣΑ
Κατηγορία: Videos
emo
- Πόσο κάνουν τα κεράσια; ρωτάει μια όμορφη κοπέλα τον πονηρούλη μανάβη της γειτονιάς.


- Ένα φιλί το κιλό, απαντά εκείνος.


- Καλά, βάλτε μου πέντε κιλά!!!


Ο μανάβης πρόθυμος τα βάζει και τα δίνει στην κοπέλα.


- Ευχαριστώ πολύ κύριε, απαντά εκείνη. Aύριο θα έρθει η γιαγιά μου να σας πληρώσει!!!
Το ανέκδοτο της ημέρ ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo
Άνοιξε το κλειστό επάγγελμα του πρωθυπουργού της χώρας. Για να τελειώνουμε, κάντε οικουμενική κυβέρνηση με ένα Γερμανό, έναν Ιταλό, έναν Ισπανό κι έναν Πόντιο, έτσι κι αλλιώς ανέκδοτο έχουμε γίνει.
Το ανέκδοτο της ημέρ ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo
Καλό Πάσχα Καλή Ανάσταση

Καλό Πάσχα
emo
Γιάννη καλή σούρα
Τσιπουροκούλουρα ( ό ...
Κατηγορία: Γλυκά & Φρούτα
emo
Είναι που λέτε οι ΠΑΟΚτσήδες και ετοιμάζονται για εκδρομή στην Αθήνα επειδή παίζανε στο ΟΑΚΑ με τον γαύρο...

Όλοι μέσα στην καλή χαρά και όπως πάντα είχε μαζευτεί λαοθάλασσα και ξεκινάνε κατά τις 10 το πρωί...
Μετά τα Μάλγαρα τσούπ...... αγρότες... έχουν κλείσει την εθνική οδό...


Πάνε οι αρχηγοί τους να συζητήσουνε τι θα γίνει με το θέμα και αρχίζει διάλογος με τον Πατάκη (αρχισυνδικαλιστής τον αγροτών)
-Ρε φιλαράκι θα μας αφήσετε να περάσουμε γιατί πάμε Αθήνα να παίξουμε με τον γαύρο?
-Αποκλείεται παιδιά μην το συζητάτε δεν περνάει κανένας...Όχι μην το συζητάτε δεν περνάει κανένας...
-Μα ρε φιλαράκι δεν γίνετε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι... είναι ένα από αυτά που περιμένουμε όλη την χρονιά... κοίτα πόσο κόσμο έχουμε μαζέψει..
-Όχι μην το συζητάτε δεν περνάει κανένας...
-Ρε αδερφέ αν δεν μας αφήσετε θα κάνουμε ντου και δεν θα ξέρετε από που να φύγετε...


Και εκεί που όλοι λένε τώρα θα γίνει το μακελειό πετάγεται ένας άλλος αγρότης -που ξέρει ότι οι τρελαμένοι Παοκτσήδες κάνουν και γαμώ τα συνθήματα- τους λέει:
-Έτσι και μας φτιάξετε ένα ωραίο σύνθημα να ακουστεί τώρα που είναι και οι κάμερες εδώ, θα σας αφήσουμε να περάσετε...
Ok λένε τα ντερβίσια και πάνε για σύσκεψη...
Μαζεύονται καμιά 20αρια άτομα και στύβουν το κεφάλι τους να δούνε τι θα πούνε...
Μετά από κάνα μισάωρο πάνε στους αγρότες και λένε "ok το βρήκαμε, μισό λεπτό να χωριστούμε για να το φωνάξουμε..."


Χωρίζονται λοιπόν οι γίγαντες ημίθεοι (και βάλε) μισοί και μισοί από τις 2 πλευρές του δρόμου και λένε το σύνθημα...


-ΑΓΡΌΤΗ ΠΕΙΝΑAAAAAAAAAAAΣ?? λέει η μια μεριά...
-NAAAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIII… απαντάει η άλλη!


-ΑΓΡΌΤΗ ΠΕΙΝΑAAAAAAAAAΣ???
-NAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIIIIIII….


-ΑΓΡΌΤΗ ΠΕΙΝΑAAAAAAAAAAΣ??
-NAAAAAAAAAAAAAAAΙΙΙΙΙΙΙΙ…


Και στο τέλος όλοι μαζί:
-ΑΓΡΟΤΗ ΠΕΙΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ;
-ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΑΑΑΑΑΑΣ!!!!!
Το ανέκδοτο της ημέρ ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo


Μια εξαιρετική, εξολοκλήρου Eλληνική ιδέα που, όπως συνηθίζεται, δεν έχει την κατάλληλη προβολή.
Το πρόβλημα το ξέρουμε όλοι. Τα νησιά μας πάσχουν από έλλειψη -προφανώς πόσιμου- νερού. Η υπερκατανάλωση από τον...
ανεξέλεγκτο τουρισμό, η χρήση πόσιμου νερού για το γέμισμα των πισινών και η κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων εν γένει έχουν φέρει αρκετούς ....
νησιώτες στα πρόθυρα

της λειψυδρίας. Είναι γνωστό ότι αρκετά από τα νησιά μας αγοράζουν νερό από ιδιώτες το οποίο μεταφέρουν με βαπόρια για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Το θέμα είναι υπάρχει λύση; Φυσικά και υπάρχει αν και μέχρι να εφαρμοστεί, έστω και σε ένα μόνο νησί, έπρεπε να περάσει από το σκόπελο της γραφειοκρατίας...
Στην Ηρακλειά, δίπλα στη Νάξο, εδώ και τρία χρόνια, λειτουργεί ένα εξολοκλήρου Eλληνικό έργο. Η Υδριάδα, είναι μια πρότυπη σε παγκόσμιο επίπεδο πλωτή μονάδα αφαλάτωσης που παίρνει την ενέργειά της από ενσωματωμένη ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκή συστοιχία.
Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο κ. Νικήτας Νικητάκος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου που μαζί με τους συνεργάτες του Θ.Λίλα και Α.Βατίστα έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμα που για την νησιωτική Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ο «απόλυτος στόχος». Την δημιουργία νερού από τη θάλασσα χωρίς να καταναλώνεται «ρυπογόνο» ρεύμα παραγωγής ΔΕΗ.
Η Υδριάδα με ύψος άνω των 35 μέτρων, αποτελείται από τέσσερις πλωτήρες και έναν κεντρικό, συνδεδεμένους με μεταλλικό πύργο που φιλοξενεί και την ανεμογεννήτρια. Μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες 300 κατοίκων σε νερό και έχει σχεδόν μηδενικό κόστος λειτουργίας, όχι βέβαια και κατασκευής...
Η αντίστροφη όσμωση, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Υδριάδα, είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, η εφαρμογή της σε «εθνικό» επίπεδο σκόνταφτε πάντα στην μεγάλη κατανάλωση ενέργειας του συστήματος η οποία αν καλυπτόταν από ηλεκτρικό ρεύμα παραγωγής ΔΕΗ (άνθρακας κλπ) δεν θα είχε το οικολογικό αποτύπωμα που όλοι αναζητούμε στις ημέρες μας.
Οι επιστήμονες που εξέλιξαν την Υδριάδα, έλυσαν αυτό το πρόβλημα, εγκαθιστώντας πάνω στον τεράστιο πυλώνα, φωτοβολταϊκά συστήματα αλλά και ανεμογεννήτριες ενώ για τον απομακρυσμένο έλεγχό της λειτουργίας, η Υδριάδα είναι εφοδιασμένη και με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο!
Η ιδέα έχει αποσπάσει παγκόσμια αναγνώριση αλλά στην Ελλάδα έχει... καταφέρει να εξαγριώσει τους τοπικούς κοινοτικούς νερουλάδες οι οποίοι θεωρούν αδιανόητο το χάσουν το μεροκάματό τους όταν το σύστημα θα λειτουργήσει πλήρως παρέχοντας δωρεάν νερό!
Στην πορεία υλοποίησης του έργου από την ομάδα του Πανεπιστημίου, - σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές - οι υπεύθυνοι άκουσαν ακόμα και την δικαιολογία από τα χείλη αρμόδιων παραγόντων ότι «δεν είναι δυνατόν να δίνετε δωρεάν νερό. Θα μας το χαρίζετε και εμείς θα το πουλάμε».
Τυχαίο που η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο; Δεν νομίζω...
anopetra-eleosΔείτε σχετικό VIDEO ΕΔΩ


Υδριάδα: 100% Eλληνι ...
emo
-Τι είναι μαύρο άσπρο, μαύρο άσπρο, μαύρο άσπρο, μαύρο άσπρο, μαύρο άσπρο?


-Ένας πιγκουίνος που κατρακυλά σε μια πλαγιά.
Το ανέκδοτο της ημέρ ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo
Πάει μια ξανθιά στο super market.
Τελειώνει τα ψώνια της και πάει να πληρώσει.


Τη ρωτάει η ταμίας :


- Κάρτα έχετε;


Κι απαντάει η ξανθιά:


-Μόνο για αναπάντητες κλήσεις!
Το ανέκδοτο της ημέρ ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo
Tο πηρα αποφαση...θα χωρισω τη γυναικα μου!!.Δεν ειναι δυνατον καθε βραδυ να πηγαινει απο μπαρακι σε μπαρακι παντρεμενη γυναικα. Δεν κρατιεται ετσι ενας γαμος....Εχω βαρεθει να με ψαχνει!!

Οι 3 κούκλες στη ζωή ενός άντρα:
1) Η κόρη του: "BABY DOLL"
2) Η γκόμενα του: "BARBIE DOLL"
3)...και η γυναίκα του: "PANADOLL"
Το ανέκδοτο της ημέρ ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo
Στο γήπεδο της Άνω Ραχούλας η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, Νίκη Ραχούλας έδινε το καλοκαίρι φιλικό προετοιμασίας με την ομάδα του δίπλα χωριού του Ακρίτα Τσιμπλιμπίτσας.
Η ανωτερότητα της Νίκης Ραχούλας φάνηκε από το αποτέλεσμα καθώς τους διέλυσαν 7-0.
Οπότε στο καφενείο της Άνω Ραχούλας ο Μήκας με τουν Λιόλο κάθονται και συζητάνε...

-Ρε Μήκα τι φκιάσαμι χτε στου ματς;
-Τς ξέκ'σαμι τς ρίξαμε 7-0 και τς αφ'σαμι να κλαίν' !
-Όιντε ρι ουμάδα....ποιός ρα τα έβαλι τα γκολ;
-Να ρι....3 έβαλι η παιχτούρα ο επιθετ'κος μας ο Κίτσιος τς Ματούλας, 2 έβαλι του εξτρέμ ου Παναιώτ'ς τς Κατίνας και ένα ου Χρηστάκ'ς τς Μπεμπέκους....
-Καλά ρα Μήκα εσύ μι είπις 6 γκολ.....το άλλο ποιός του έβαλι;
-Το άλλο μόνοι τς
-Τι ρα πήραμι κι Γιουγκουσλάβο;
Το ανέκδοτο της ημέρ ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo
Πάει ένας να το παίξει έξυπνος στον μάντη Κάλχα. Με το που μπαίνει στη σκηνή και ετοιμάζεται να κάνει την ερώτηση, λέει ο Μάντης:


-Ένα!
-Καλά ρε, πως ήξερες ότι θα σε ρωτούσα πόσοι μάντεις χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα?
Το ανέκδοτο της ημέρ ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo
Στο γήπεδο της Άνω Ραχούλας η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, Νίκη Ραχούλας έδινε το καλοκαίρι φιλικό προετοιμασίας με την ομάδα του δίπλα χωριού του Ακρίτα Τσιμπλιμπίτσας.
Η ανωτερότητα της Νίκης Ραχούλας φάνηκε από το αποτέλεσμα καθώς τους διέλυσαν 7-0.
Οπότε στο καφενείο της Άνω Ραχούλας ο Μήκας με τουν Λιόλο κάθονται και συζητάνε...

-Ρε Μήκα τι φκιάσαμι χτε στου ματς;
-Τς ξέκ'σαμι τς ρίξαμε 7-0 και τς αφ'σαμι να κλαίν' !
-Όιντε ρι ουμάδα....ποιός ρα τα έβαλι τα γκολ;
-Να ρι....3 έβαλι η παιχτούρα ο επιθετ'κος μας ο Κίτσιος τς Ματούλας, 2 έβαλι του εξτρέμ ου Παναιώτ'ς τς Κατίνας και ένα ου Χρηστάκ'ς τς Μπεμπέκους....
-Καλά ρα Μήκα εσύ μι είπις 6 γκολ.....το άλλο ποιός του έβαλι;
-Το άλλο μόνοι τς
-Τι ρα πήραμι κι Γιουγκουσλάβο;
Το ανέκδοτο της ημέρ ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo
ΦΑΡΣΑ
Κατηγορία: Videos
emo
ΦΑΡΣΑ
Κατηγορία: Videos
emo
Γι αυτό το βίντεο δεν νομίζω να χρειάζεται να πούμε πολλά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το παρακολουθήσετε, γιατί σίγουρα θα σας "αγγίξει"!
Το μόνο που αξίζει να μάθετε πριν δείτε το κλιπάκι, είναι πως πρόκειται για μια ιστορία αγάπης! Μην χάσετε το τέλος...Ένα συγκινητικό βίντ ...
Κατηγορία: Videos
emo
Θρυλική διαφήμιση έντοκων γραμματίων ελληνικού δημοσίου που μοιάζει πια με ανέκδοτο

Εσείς αν ήταν να αγο ...
Κατηγορία: Videos
Περισσότερα
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 2.69 δευτερόλεπτα