Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Προφίλ: ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ (ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ)

  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Αξίωμα: Συντονιστής
  • Ημερομηνία εγγραφής: 13/12/2010
  • Τελευταία επίσκεψη: 17/10/2014
  • Ζώνη Ώρας: GMT +2:00
  • Τοπική Ώρα: 05:33
  • Μηνύματα: 237
  • Προβολή προφίλ: 1620
  • Κarma: 269
  • Σχετικά με μένα: Επίπεδοοοοο

Υπογραφή

Μηνύματα

Μηνύματα

emo


Η Περσεφόνη φορά λευκό χιτώνα που συγκρατείται με κόκκινη λεπτή ταινία στο ύψους του στήθους, ενώ φέρει κόσμημα στον καρπό του αριστερού της χεριού.
Η Περσεφόνη είναι το τρίτο πρόσωπο που συμπληρώνει το εντυπωσιακό ψηφιδωτό με τον γενειοφόρο αρματηλάτη και τον ψυχοπομπό Ερμή που αποκαλύφθηκε στον τύμβο Καστά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που γίνονται στην Αμφίπολη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού, σήμερα που αφαιρέθηκαν και τα τελευταία στρώματα χωμάτων από την ανατολική πλευρά του ψηφιδωτού, αποκαλύφθηκε η τρίτη μορφή της παράστασης, πίσω από τον γενειοφόρο άνδρα, ο οποίος εκτός από το στεφάνι- φοράει και κόκκινο ιμάτιο.
Πρόκειται για γυναικεία νεανική μορφή, με κόκκινους ανεμίζοντες βοστρύχους, η οποία φοράει λευκό χιτώνα που συγκρατείται με κόκκινη λεπτή ταινία στο ύψους του στήθους. Φέρει κόσμημα στον καρπό του αριστερού της χεριού. Είναι προφανές ότι πρόκειται για την μυθολογική παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, με την παρουσία του θεού Ερμή ως ψυχοπομπού, όπως είθισται σε ανάλογες αναπαραστάσεις.
Στην ανακοίνωση, προστίθεται πως είναι εκπληκτική η παράσταση όχι μόνον για τον χρωματικό της πλούτο, αλλά και για την τέλεια εκτέλεση του σχεδίου. Στην παράσταση του ψηφιδωτού παρουσιάζεται και η τρίτη διάσταση, ιδιαίτερα στην απεικόνιση του ψυχοπομπού και της Περσεφόνης. Είναι φανερό ότι η παράσταση παραπέμπει και στην αντίστοιχη της αρπαγής της Περσεφόνης, στον λεγόμενο Τάφο της Περσεφόνης, στο βασιλικό νεκροταφείο των Αιγών. Όμως η παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης, στις Αιγές είναι τοιχογραφία. Εδώ, για πρώτη φορά, απαντάται σε βοτσαλωτό ψηφιδωτό, σε ταφικό μνημείο. Οι διαστάσεις του ψηφιδωτού δαπέδου είναι 4,5Χ3.
Από εκεί και πέρα, με την αποκάλυψη του ψηφιδωτού δαπέδου δόθηκε η δυνατότητα και για την τελική υποστύλωση του επιστυλίου των Καρυατίδων. Φυσικά, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες προστασίας του ψηφιδωτού οι οποίες συνίστανται:
α. Επικάλυψη με φύλλα φελιζόλ
β. Και πάνω από αυτά ξύλινη επένδυση
Σε ύψος 40 εκ. πάνω από την ξύλινη επένδυση θα μπει το δάπεδο πρόσβασης για τον τέταρτο χώρο, το οποίο θα στηριχτεί στην τρίτη σειρά αντιστήριξης. Με την τομή που έγινε στο κατεστραμμένο τμήμα του ψηφιδωτού διαπιστώθηκαν οι συνθήκες έδρασης του δαπέδου που είναι οι εξής: Κονίαμα 8-10 εκατοστών ως υπόβαση του ψηφιδωτού, πιο κάτω έχουμε στρώση από κροκάλες πάχους 10-12 εκατοστά, οι οποίες εδράζονται στο φυσικό έδαφος, υπό μορφή σκληρής αργιλώδους άμμου.
Στον τέταρτο χώρο ήτοι στον τρίτο θάλαμο, έχει ολοκληρωθεί η υποστύλωση. Δεν προχώρησαν οι ανασκαφικές εργασίες, επειδή η ομάδα ασχολήθηκε με την αποκάλυψη του ψηφιδωτού.
Η κα Περιστέρη επισημαίνει ότι η αρπαγή της Περσεφόνης ένα καθαρά ταφικό θέμα και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα ακόμη δείγμα χρονολόγησης του τάφου: Τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα .π.Χ.
Όσον αφορά στη σχέση που μπορεί να υπάρχει στην αναπαράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης με τη δυναστεία των Τημενιδών η κα Περιστέρη σημειώνει ότι «Βρίσκουμε την σκηνή της αρπαγής της Περσεφόνης στην τοιχογραφία του λεγόμενου τάφου της Περσεφόνης, στο βασιλικό νεκροταφείο των Αιγών. Έχουμε και δεύτερη απεικόνιση με τον Πλούτωνα και την Περσεφόνη, σε σκηνή ιερού γάμου, στο ερεισίνωτο του μαρμάρινου θρόνου, στον τάφο της Ευρυδίκης, μητέρας του Φιλίππου, στις Αιγές. Οι σκηνές αυτές συνδέονται με τις λατρείες του κάτω κόσμου, με την Ορφική λατρεία- κάθοδος στον Άδη-καθώς και με τις διονυσιακές τελετές. Ο εκάστοτε επικεφαλής του οίκου των Μακεδόνων ήταν ο αρχιερέας αυτών των λατρειών. Σας θυμίζω την πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για τα κατάλοιπα της μάσκας που βρέθηκαν στα κατάλοιπα των οστών του Φιλίππου. Σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν η μάσκα, την οποία φορούσε ο Φίλιππος στις ορφικές τελετές. Επομένως, η παράσταση στην περίπτωσή μας έχει συμβολική σημασία, η οποία μπορεί να δηλώνει κάποια σχέση του ”ενοίκου” του τάφου με τον μακεδονικό οίκο. Ο πολιτικός συμβολισμός είναι πολύ ισχυρός σε όλες τις εποχές».
Από την παράσταση η ανασκαφική ομάδα δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα για το φύλο του νεκρού, που πάντως χωρίς αμφιβολία, σύμφωνα με την κα Περιστέρη, είναι εξαιρετικά σημαντικος.

www.antenna.gr/
Αποκαλύφθηκε η Περσε ...
emo


Κούτσης Θανάσης
Οι ΗΠΑ διατυμπανίζουν προς κάθε κατεύθυνση την προσήλωσή τους στην « ελευθερία του Ίντερνετ », την ίδια στιγμή που η αμερικανική κυριαρχία στο παγκόσμιο μέσο έχει εδραιωθεί μέσω εταιρειών όπως η Google, το Facebook, η Microsoft, η Apple και η Amazon. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι μετά από τη διάσκεψη του Ντουμπάι, που έθεσε μια πρώτη αμφισβήτηση αυτής της κυριαρχίας ;
Το γεωπολιτικό διακύβευμα του Διαδικτύου ξεδιπλώθηκε καθαρά τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης στο Ντουμπάι, η οποία διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ΔΕΤ –International Telecommunication Union, ITU), μια συνεργαζόμενη με τον ΟΗΕ υπηρεσία, με 193 κράτη-μέλη. Σε αυτές τις συναντήσεις, οι εκπρόσωποι των κρατών (έχοντας δίπλα τους σωρεία συμβούλων από τις εταιρείες του κλάδου) διαμορφώνουν συμβάσεις που διευκολύνουν τις διεθνείς καλωδιακές και δορυφορικές επικοινωνίες. Οι εν λόγω συναθροίσεις, όσο βαρετές και γραφειοκρατικές κι αν είναι, έχουν αποφασιστική σημασία λόγω της κολοσσιαίας σπουδαιότητας των δικτύων για τη λειτουργία της διακρατικής πολιτικής οικονομίας.
Η Παγκόσμια Διάσκεψη για τις Διεθνείς Τηλεπικοινωνίες (WCIT) του Δεκεμβρίου 2012 στο Ντουμπάι προκάλεσε μια μείζονα διένεξη : Πρέπει τα κράτη-μέλη της ΔΕΤ να της παραχωρήσουν την ευθύνη εποπτείας του Διαδικτύου, μια ευθύνη ανάλογη με εκείνη που επί δεκαετίες διέθετε για άλλες μορφές διεθνών επικοινωνιών ;
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν όχι, και η θέση τους υπερίσχυσε : το έγγραφο της νέας συνθήκης της ΔΕΤ δεν παρέχει στην υπηρεσία τυπικό ρόλο σε αυτό που έχει καθιερωθεί να αποκαλείται « παγκόσμια διακυβέρνηση του Διαδικτύου ». Ωστόσο, η πλειοψηφία των κρατών ενέκρινε την προσθήκη ενός ψηφίσματος που « καλεί τα κράτη-μέλη να επεξεργαστούν το καθένα τη θέση του για τα σχετικά με το Διαδίκτυο ζητήματα τεχνικής, ανάπτυξης και δημόσιας πολιτικής ». Αντιτιθέμενες « ακόμη και στη συμβολική παγκόσμια εποπτεία », όπως το έθεσε ένας συντάκτης των Τάιμς της Νέας Υόρκης [1], οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να υπογράψουν τη συνθήκη και αποχώρησαν. Το ίδιο έκαναν και η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Ινδία, η Κένυα, η Κολομβία, ο Καναδάς, η Βρετανία και άλλα κράτη. Ωστόσο, περισσότερα από τα δύο τρίτα των παρισταμένων κρατών –89 εν συνόλω– επικύρωσαν το έγγραφο -και μερικές από τις χώρες που δεν το υπέγραψαν ίσως αποδεχθούν αργότερα τη συνθήκη.
Προκειμένου να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που διακυβεύεται, πρέπει πρώτα να διώξουμε το πυκνό νέφος των ρητορειών που συσκοτίζει την υπόθεση. Επί μήνες πριν από τη WCIT, ο Τύπος σε Ευρώπη και Αμερική διατυμπάνιζε ότι επρόκειτο για μια κοσμοϊστορική σύγκρουση μεταξύ των υποστηρικτών ενός ανοιχτού Διαδικτύου και των επίδοξων σφετεριστών της ελευθερίας ή των κυβερνητικών λογοκριτών, με επικεφαλής αυταρχικά κράτη όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα. Το πλαίσιο αναφοράς τέθηκε με τόσο μανιχαϊστικούς όρους, ώστε ο Φράνκο Μπερναμπέ, διευθυντής της Telecom Italia και πρόεδρος της ένωσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας GSMA, το αποκάλεσε « πολεμική προπαγάνδα » [2].
Η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι ασήμαντο ζήτημα. Όπου και αν ζούμε, υπάρχει λόγος να ανησυχούμε ότι η σχετικά ανοιχτή φύση του Διαδικτύου γίνεται αντικείμενο σφετερισμού, διαβρώνεται ή χειραγωγείται. Κάτι τέτοιο δεν προϋποθέτει στρατιές κρατικοδίαιτων λογοκριτών ή κάποιο ηλεκτρονικό « Σινικό Τείχος ». Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, για παράδειγμα, παρακολουθεί το σύνολο των επικοινωνιών που περνούν από τα καλωδιακά και δορυφορικά δίκτυα των ΗΠΑ μέσω των πολλών « κέντρων υποκλοπών » της, αλλά και του νέου, γιγαντιαίου κέντρου παρακολούθησης που κατασκευάζεται στο Μπλαφντέιλ, στην έρημο της Γιούτα [3]. Εξάλλου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίωξε έναν πραγματικό συνήγορο της ελευθερίας της έκφρασης –τα WikiLeaks– με αμείλικτη επιμονή. Αμερικανικές διαδικτυακές εταιρείες όπως το Facebook και η Google έχουν μεταμορφώσει το Διαδίκτυο σε μια « μηχανή παρακολούθησης », που απορροφά κάθε εμπορικά εκμεταλλεύσιμο δεδομένο της συμπεριφοράς των χρηστών.
Συγκαλυμμένα συμφέροντα
Ήδη από τη δεκαετία του 1970, η ρητορική της « ελεύθερης ροής των δεδομένων » αποτελεί κεντρικό θεμέλιο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ [4]. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και του τέλους της αποικιοκρατίας, το δόγμα αυτό παρουσιαζόταν ως φάρος που φώτιζε τον δρόμο της χειραφέτησης από την κρατική καταπίεση και τον ιμπεριαλισμό. Στις μέρες μας εξακολουθεί να επενδύει βαθιά εδραιωμένα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα με μια ελκυστική γλώσσα οικουμενικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι όροι « διαδικτυακή ελευθερία » και « ελευθερία της σύνδεσης » –που χρησιμοποιήθηκαν τις παραμονές της WCIT τόσο από την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον όσο και από στελέχη της Google– αποτελούν τη σύγχρονη εκδοχή της ωδής στην « ελεύθερη ροή ». Ακριβώς όμως όπως και παλαιότερα, η « διαδικτυακή ελευθερία » αποτελεί μια εσκεμμένη χειραγώγηση. Υπολογισμένα παραπλανητική, μας λέει να εμπιστευθούμε ένα θεμελιακό ανθρώπινο δικαίωμα σε ένα ζεύγος έντονα ιδιοτελών κοινωνικών παραγόντων : στις μεγάλες εταιρείες και στα κράτη.
Οι συζητήσεις στη WCIT ήταν πολυδιάστατες και ως αντικείμενό τους είχαν ζητήματα από πολλά διαφορετικά πεδία. Ένα από αυτά ήταν οι όροι της συναλλαγής μεταξύ των διαδικτυακών υπηρεσιών όπως η Google και των εταιρειών που διακομίζουν την ογκωδέστατη ροή των δεδομένων τους –των φορέων εκμετάλλευσης δικτύων και των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου όπως η Verizon, η Deutsche Telekom ή η Free. Αυτή η επιχειρηματική διαμάχη ενέχει επιπτώσεις και για ένα γενικότερο και σημαντικότερο ζήτημα πολιτικής : ποιος θα πληρώνει για τον διαρκή εκσυγχρονισμό των δικτυακών υποδομών, από τις οποίες εξαρτώνται οι συνεχείς αναβαθμίσεις και προσθήκες στις διαδικτυακές υπηρεσίες ; Η τολμηρή επίθεση του Ξαβιέ Νιέλ, επικεφαλής του παρόχου διαδικτυακής πρόσβασης Free, στα έσοδα της Google από τη Γαλλία, όταν έθεσε σε λειτουργία το πρόγραμμα μπλοκαρίσματος των διαφημίσεών της [5], πρόβαλε το μέγεθος του διακυβεύματος σε κοινή θέα. Όμως οι όροι συναλλαγής στην παγκόσμια βιομηχανία του Ίντερνετ είναι σημαντικοί και για έναν ακόμη λόγο : αν θεσπιστεί ότι οι προμηθευτές περιεχομένου πρέπει να πληρώνουν τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων –ο στόχος του Νιέλ, παρόμοιος με εκείνον άλλων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών– θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην πολιτική ουδετερότητας του Διαδικτύου, που είναι ζωτικής σημασίας για τους χρήστες του.
Μέχρι τώρα, αυτή η εξουσία θεσμοθέτησης βρισκόταν δυσανάλογα συγκεντρωμένη στα χέρια των ΗΠΑ [6]. Τη δεκαετία του 1990, όταν το « ιστο-κεντρικό » Διαδίκτυο εμφανίστηκε ορμητικά στη διεθνή σκηνή, οι ΗΠΑ έκαναν έντονες προσπάθειες να θεσμοποιήσουν τον διαχειριστικό ρόλο τους. Για να λειτουργεί το σύστημα, τα ονόματα των διαδικτυακών χώρων (του τύπου .com), οι αριθμητικές διευθύνσεις και οι αναγνωριστές δικτύου πρέπει να είναι μοναδικά : κάτι τέτοιο προϋποθέτει την ύπαρξη μιας θεσμικής αρχής που τα εκχωρεί –και συνεπώς τα προνόμιά της εκτείνονται στο σύνολο ενός συστήματος που εκ φύσεως βρίσκεται εκτός του εδάφους της χώρας.
Η διαχείριση αυτών των ζωτικών διαδικτυακών πόρων ασκείται από μια υπηρεσία των ΗΠΑ, την Internet Assigned Numbers Authority (IANA), στο πλαίσιο σύμβασής της με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Η IANA λειτουργεί τύποις ως μονάδα μιας ξεχωριστής, και φαινομενικά πιο υπεύθυνης, μη-κερδοσκοπικής εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια, ονόματι Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), της οποίας η αποστολή συνίσταται στη « διατήρηση της λειτουργικής σταθερότητας του Διαδικτύου ». Τα τεχνικά πρότυπα του Ίντερνετ αναπτύσσονται από δύο άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, την Internet Engineering Task Force (IETF) και τον Internet Architecture Board (IAB), που με τη σειρά τους λειτουργούν στο πλαίσιο μιας άλλης μη-κερδοσκοπικής εταιρείας, της Internet Society. Η συγκρότηση και η χρηματοδότηση των οργανισμών αυτών τους κάνουν πιο δεκτικούς στις προτιμήσεις των ΗΠΑ παρά στις απαιτήσεις των χρηστών [7].
Οι κυριότεροι παγκόσμιοι εμπορικοί ιστότοποι του Διαδικτύου δεν λειτουργούν με κινεζικά ή ρωσικά, πόσω μάλλον με κενυατικά ή μεξικανικά κεφάλαια. Όπως όλοι γνωρίζουν, η Google, το Facebook, η Microsoft, η Apple και η Amazon είναι που ανέπτυξαν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες τις οποίες χρησιμοποιούν άνθρωποι από όλον τον κόσμο. Και η τρέχουσα μετάβαση προς τις υπηρεσίες του « υπολογιστικού νέφους » (cloud computing), όπου και πάλι οι βασικοί « παίκτες » είναι Αμερικανοί, θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την εξάρτηση του δικτύου από τις ΗΠΑ. Η δομική ασυμμετρία στον έλεγχο του Διαδικτύου προσφέρει την απαραίτητη βάση για την εταιρική και στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο. Και ενώ η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί έναν δυσανάλογα μεγάλο ρόλο, τα υπόλοιπα κράτη ελάχιστες ευκαιρίες διαθέτουν –τόσο το καθένα ξεχωριστά όσο και συλλογικά– να θέσουν κανονιστικές ρυθμίσεις στο σύστημα. Βεβαίως, μέσω διάφορων τεχνικών και νομικών μέτρων, κάθε κράτος μπορεί να ασκήσει κάποια κυριαρχία στο « εθνικό » σκέλος του Διαδικτύου, πάντοτε όμως υπό τη στενή παρακολούθηση των Αμερικανών διαμορφωτών της γενικότερης πολιτικής. Ο πανεπιστημιακός Μίλτον Μιούλερ εύστοχα εντοπίζει αυτή την ασυμμετρία, παρατηρώντας ότι, με τον τρόπο που είναι σήμερα συγκροτημένο, το Διαδίκτυο ενσωματώνει την αμερικανική πολιτική της « μονόπλευρης παγκοσμιοποίησης [8] ».
Αίσθηση ιδιοκτησίας
Η άσκηση αυτής της διαχειριστικής λειτουργίας επέτρεψε στις ΗΠΑ να αναπτύξουν μια λογική ιδιοκτησίας μέσα στην ίδια την καρδιά της ανάπτυξης του Διαδικτύου –μέσω της ICANN. Παρόλο που αποτελεί έναν σύνθετο, ημιαυτόνομο θεσμό, η εξουσία της ICANN επάνω στο Domain Name System (DNS, Σύστημα Ονοματοδοσίας Διαδικτυακών Χώρων) χρησιμοποιήθηκε ώστε να προσφέρει πλεονεκτήματα εκτός ορίων των ΗΠΑ σε κατόχους μεγάλων εταιρικών σημάτων και άλλων εμπορικών συμφερόντων –παρά τις διαμαρτυρίες μη εμπορικών οργανισμών οι οποίοι, αν και εκπροσωπούνται στην ICANN, δεν ήταν σε θέση να υπερισχύσουν έναντι της Κόκα-Κόλα, της Πρόκτερ και Γκαμπλ ή άλλων μεγάλων εταιρειών. Και η ICANN έκανε χρήση του ιδιωτικού εμπορικού δικαίου προκειμένου να επιβάλει τους κανόνες της στους απομακρυσμένους οργανισμούς που διαχειρίζονται τις τοπικές ή γενικές « επεκτάσεις » των ονομάτων των διαδικτυακών χώρων (top-level domain, όπως « .org » ή « .gr ») σε όλο τον κόσμο. Οι εθνικοί προμηθευτές διάφορων διαδικτυακών εφαρμογών ελέγχουν τις τοπικές αγορές τους σε αρκετές χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Νότια Κορέα. Ωστόσο, οι υπερεθνικές διαδικτυακές υπηρεσίες –τα πλέον επικερδή και στρατηγικά σημεία σε αυτό το εξωεδαφικό σύστημα– παραμένουν, από την Amazon και το PayPal έως την Apple, « φρούρια » κατασκευασμένα από το κεφάλαιο και την κρατική ισχύ των ΗΠΑ.
Σχεδόν από την αρχή, κάποια κράτη αντιστάθηκαν σε αυτό το καθεστώς υποταγής τους. Όσο αυξάνονταν τα σημάδια ότι οι ΗΠΑ δεν ήταν διατεθειμένες να εκχωρήσουν τον έλεγχό τους, τόσο εντείνονταν και οι αντιδράσεις. Οι εντάσεις αυτές οδήγησαν σε μια σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου –τη Διάσκεψη Κορυφής για την Κοινωνία της Πληροφορίας (World Summit on the Information Society), που διοργανώθηκε από τη ΔΕΤ στη Γενεύη και την Τύνιδα, μεταξύ 2003 και 2005.
Η Διάσκεψη Κορυφής υπήρξε σαφής προάγγελος της σύγκρουσης του 2012 στο Ντουμπάι, με την έννοια ότι τουλάχιστον δημιούργησε ένα μικρό προγεφύρωμα για τα κράτη (πέραν των ΗΠΑ) σε σχέση με τη συμμετοχή τους στην παγκόσμια διακυβέρνηση του Διαδικτύου. Η « Κυβερνητική Συμβουλευτική Επιτροπή » (Government Advisory Committee), επιφορτισμένη με την προσφορά των δικών της δεδομένων στην « πολυσυμμετοχική » διαδικασία του οργανισμού, εκχωρεί στις κυβερνήσεις το ίδιο καθεστώς που αποδίδεται στις μεγάλες εταιρείες και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όπως οι ΜΚΟ. Πολλά κράτη μπορεί πράγματι να ικανοποιούνταν με αυτή την περίεργη διευθέτηση, αν δεν υπήρχε ένα κραυγαλέο δεδομένο : παρά τις θριαμβολογίες περί « πολυμορφίας που διαχέεται από τα κάτω προς τα πάνω » και « πολυσυμμετοχικότητας », η παγκόσμια διακυβέρνηση του Διαδικτύου κάθε άλλο παρά ισότιμη ήταν –ή έστω πλουραλιστική. Ήταν ολοφάνερο πως ο υπ’ αριθμόν ένα « συμμετέχων » ήταν το Εκτελεστικό Τμήμα των ΗΠΑ.
Το τέλος της σύντομης εποχής του ενός παγκόσμιου πόλου και η κατάδυση στην κρίση, που οδήγησε σε μακροχρόνια παγκόσμια ύφεση, επέτεινε και διεύρυνε σε μεγάλο βαθμό τη διακρατική διαμάχη γύρω από την πολιτική οικονομία του κυβερνοχώρου. Κάποιες κυβερνήσεις συνέχισαν να αναζητούν σημεία πίεσης, μέσω των οποίων θα προσπαθούσαν να διευρύνουν τον παγκόσμιο συντονισμό και τη διαχείριση του Διαδικτύου. Το 2010-11 προσέφυγαν μάλιστα ευθέως στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, όταν αυτό εκκινούσε τη διαδικασία αξιολόγησης για την ανανέωση της σύμβασής του με την ΙΑΝΑ περί της διαχείρισης των διαδικτυακών διευθύνσεων. Με μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση, αρκετές χώρες και ένας διεθνής οργανισμός –η ΔΕΤ– υπέβαλαν επίσημα τις παρατηρήσεις τους. Η κυβέρνηση της Κένυας πρότεινε μια « μετάβαση » από την αμερικανική εποπτεία της λειτουργίας της ΙΑΝΑ μέσω του υπουργείου Εμπορίου, προς ένα καθεστώς πολύπλευρου ελέγχου με επίκεντρο τις κυβερνήσεις. Ο εκ μέρους των ΗΠΑ έλεγχος πρέπει να διαφοροποιηθεί μέσω της διεθνοποίησης των συμφωνιών για ολόκληρο το θεσμικό εποικοδόμημα που έχει χτιστεί γύρω από τα ονόματα και τις διευθύνσεις του Διαδικτύου. Η Ινδία, το Μεξικό, η Αίγυπτος και η Κίνα υπέβαλαν εντυπωσιακά παρόμοιες προτάσεις.
Οι ΗΠΑ αντέδρασαν κλιμακώνοντας τη ρητορική της « διαδικτυακής ελευθερίας », προσπαθώντας έτσι να απωθήσουν την εντεινόμενη απειλή απέναντι στον διαχειριστικό έλεγχό τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επέτειναν και τις διμερείς παρασκηνιακές πιέσεις, ώστε να παρακινήσουν μερικά από τα κράτη που διαφωνούσαν να επιστρέψουν στο « μαντρί ». Τα αποτελέσματα φάνηκαν καθαρά στη WCIT, όταν η Ινδία και η Κένυα συνέπλευσαν με τις ΗΠΑ στην απόρριψη της συνθήκης.
Τι θα συμβεί τώρα ; Είναι βέβαιο ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και οι μεγάλες δυνάμεις του διαδικτυακού κεφαλαίου, όπως η Google, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλες τις δυνάμεις που διαθέτουν ώστε να ισχυροποιήσουν το αμερικανοκεντρικό Διαδίκτυο και να δυσφημίσουν τους αντιπάλους τους. Ωστόσο, η πολιτική αντίθεση στη « μονόπλευρη παγκοσμιοποίηση » των ΗΠΑ έχει πλέον βγει στο φως –και εκεί θα παραμείνει. Ένας αρθρογράφος της « Wall Street Journal » δεν δίστασε να αποκαλέσει τη διάσκεψη του Ντουμπάι « πρώτη μεγάλη ψηφιακή ήττα της Αμερικής [9] ».
P.-S.
Διαβάστε επίσης
Το Διαδίκτυο γεννά γίγαντες μετά την οικονομική κρίση
Notes
[1] Eric Pfanner, « Message, if murky, from US to the world », « The NewYork Times », 15-12-12.
[2] Rachel Sanderson και DanielThomas, « US under fire after telecoms treaty talks fail », « Financial Times », Λονδίνο, 17-12-12.
[3] James Bamford, « The NSA is building the country’s biggest spy center », « Wired », Σαν Φρανσίσκο, Απρίλιος 2012.
[4] Herbert I. Schiller, « Libre circulation de l’information et domination mondiale », « Le Monde diplomatique », Σεπτέμβριος 1975.
[5] (ΣτΜ) Στις αρχές Ιανουαρίου, ο μεγαλύτερος πάροχος στη Γαλλία, η εταιρεία Free, προσπάθησε να προσφέρει υπηρεσίες απαλλαγμένες από διαφημίσεις στους συνδρομητές της αλλά με παρέμβαση της υπουργού Ψηφιακής Οικονομίας, Φλερ Πελεράν, η υπηρεσία αυτή απενεργοποιήθηκε σε λίγες μέρες.
[6] DwayneWinseck, « Big new global threat to the Internet or paper tiger : The ITU and global Internet regulation », 10-6-12, dwmw.wordpress.com.
[7] Harold Kwalwasser, « Internet governance », στο Franklin D. Kramer, Stuart H. Starr και LarryWentz (επιμ.), « Cyberpower and National Security », National Defense University Press – Potomac Press, Washington-Dulles (Βιρτζίνια), 2009.
[8] Milton L. Mueller, « Networks and States : The Global Politics of Internet Governance », The MIT Press, Κέμπριτζ (Μασαχουσέτη), 2010.


[9] L. Gordon Crovitz, « America’s first big digital defeat », « The Wall Street Journal », Νέα Υόρκη, 17-12-12.http://www.monde-diplomatique.gr/local/cache-vignettes/L200xH145/arton387-ea9fc.jpghttp://

www.arxaiaithomi.gr/
Πρόκληση στην ψηφιακ ...
Κατηγορία: Γενικά
emo
Και σε σένα πολλές καλημέρες
Καλημέρες Καλησπέρες ...
emo
Φίλε μου όταν ψάχνεις τον δρόμο σου με την ψυχή σου θα τον βρεις μαζί και τις απαντήσεις! Θέλουμε πολλές δασκάλες για να βαδίσουμε στο μέλλον!
Επάγγελμα δασκάλα
emo

Είμαι γέννημα της δικής σου αναρχίας…
Eίμαι παιδί του ’74… Όχι μη γελιέσαι Έλληνα… Δεν είμαι παιδί του πολυτεχνείου… δεν γεννήθηκα 17 Νοεμβρίου… Τη μέρα που γεννιόμουνα χανόταν για εμένα Έλληνες λοκατζήδες… εκεί στον τύμβο της Μακεδονίτισσας… 22 Ιουλίου 1974… Ελλάδα είμαι δημιούργημά σου…
Μου είπες πως είμαι τυχερή, γιατί δεν γνώρισα τη χούντα… Μα με υποχρέωσες να ζω σε μια δημοκρατία που τη χούντα της κρατούσαν καλά οι δημοκράτες πολιτικοί της…
Μου έμαθες τα πρώτα Ελληνικά, με δασείες-περισπωμένες,… μα πριν καλά-καλά τα μάθω τα κατήργησες. ενώ ήμουν Δευτέρα δημοτικού…
Με έντυσες με μπλε ποδιά… αυτή για το σχολείο με τ’ άσπρο γιακαδάκι… κι όταν άρχισε να μου αρέσει την κατήργησες. Πάντα για το καλό μου, χωρίς να με ρωτήσεις…
Με έμαθες να λέω τον εθνικό ύμνο και πλήρωνες δασκάλους για να με μάθουν πως τιμιότερον απάντων εστί η πατρίς. Μα σαν μεγάλωσα άφησες τη σημαία να χαθεί στον βράχο των Ιμίων…
Με έβαλες να μάθω ιστορία για να μπω στο πανεπιστήμιο και αρχαία ελληνικά. Μα σήμερα μου λες πως η Μακεδονία είναι τα Σκόπια και η Θράκη μας Τουρκία…
Σαν έγινα έφηβη με έβαλες να δω τον Λάλα αλυσοδεμένο να χάνει τη ζωή του για εσένα… Και σήμερα εσύ δίνεις ιθαγένεια στον κάθε αλλοδαπό μα όχι στον Έλληνα τον σταυρό… για φαντάσου…
Μου δίδαξες σαν ήρωα και εθνάρχη τον Βενιζέλο… μα σαν έγινα δασκάλα τον βρήκα να προδίδει εσένα Έλληνα …θυμάσαι τον Γενάρη του 34…εκεί στη Σουηδία… προτείνει για το Νόμπελ της Ειρήνης τον σφαγέα των προγονών μου Κεμάλ…!!!
Μου ζήτησες να έχω κριτική σκέψη… μα έκοψες την έκθεση ως μάθημα και λογοκρίνεις τη σκέψη μου… Βλέπεις εγώ για εσένα είμαι ακραία…
Μου έμαθες στο σχολείο πως πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία κι όταν σου ζήτησα να με αφήσεις στου χάρτη την πινέζα… εκεί στο Δέρειο… κι οχι στο Κολωνάκι… με ανάγκασες να βάλω μέσο τον πατέρα μου για να μη με διώξεις από εκεί…
Μου έμαθες προσευχή… μα τώρα πια μόνο για Χριστό δε θες να μου μιλήσεις..
Σου ζήτησα να πάω στην πρώτη τη γραμμή και μ’ άφησες μονάχη…
Μου έμαθες όμως καλά πως το Προξενείο κι όχι εσύ είναι εκεί και έχει όνομα… ε;… Ιλμή… ε;… Απτουραχήμ..ε;… Αλή..ε;… Μουαρέμ… ε;…
Μου ζήτησες να εργάζομαι σκληρά… για εθελοντισμό μιλούσες… μα όταν το ‘κανα κι αυτό έστειλες τους »δραγουμάνους» να μου πουν πως δε θέλουν να κάνω επιπλέον μαθήματα στα πομακόπουλα γιατί σε ενοχλεί… τα παίρνω βλέπεις από την αγκαλιά του Προξενείου…
Και εγώ… εγώ μεγάλωνα μέσα σε μια αντίφαση… στο μαύρο και το άσπρο…
Μα χθες βρέθηκα κάτω στο υπόγειο του σχολείου… σε είδα εκεί κάτω Ελλάδα… ήσουν εκεί… πίσω απ’ τις κουτές. σκονισμένη… κοιτώ το άγαλμα του Αλέξανδρου αραχνιασμένο… μόνο εγώ και εσύ…η προτομή του μέγα Αλέξανδρου…
Δάκρυσα… πόνεσα…μα σε άκουσα Ελλάδα απ’ τη φωνή του…
»Ποιος είναι εθνάρχης» με ρωτά…»ο Βενιζέλος;.. ποιος αγωνίζεται σκληρά… ο Γιώργος απ’ τα ξένα;
Για σκέψου εσύ δασκάλα… με ξαναρωτά… αν τώρα εδώ μέσα, από την πόρτα έμπαινε και ερχόταν κι ο Κολοκοτρώνης… και μας ρωτούσες και τους δυο ποιο μέρος της Ελλάδας θα θυσιάζαμε στο χθες για χάρη της ειρήνης… Μακεδονία ή Ήπειρο… Θράκη ή το Αιγαίο…
Αναλογίσου εσύ δασκάλα… θα το σκεφτόμασταν πολύ;
Τι να διαπραγματευτώ… τη γη μου ή το νερό μου;… μα εσύ δασκάλα δίδαξες εκείνον ως εθνάρχη… και όχι εμάς …εμάς κλειδώνεις στα »μπουντρούμια»…
Ελλάδα μες στις αντιφάσεις σου… ξεχνάς τα σύνορά σου και τον εχθρό ποτίζεις εδώ μέσα… προδότες ελληνόφωνοι… διαλέξτε επιτέλους τον Λεωνίδα αρχηγό…ή μήπως εφιάλτη;… κι ιστορία θα φερθεί ανάλογα εις τον καθένα…
Γέμισαν τάφοι με κορμιά πιλοτών… γιατί έχουμε ειρήνη!!!!
Γέμισε και η βουλή ελληνόφωνους απ’ την ελληνοτουρκική φιλία…
Φτάνει, δε θέλω πια να ακούω τη φωνή σας …γιατί πιστεύω στο έθνος μου κι όχι στο »nation» που θα ’λεγε και ο »μέγας» ο Γιωργάκης… το έθνος είναι ελληνικό, είναι ήθος και έθος ρωμιοσύνης… το »nation» είναι η »φύση» του… εκ γενετής προδότης…
Κι’ αν όλα αυτά δε σ’ άρεσαν »λόγιε», »πολιτικέ» δημοκρατίας, να το θυμάσαι …
Είμαι δημιούργημα της πιο παράλογης… δικής σου αναρχίας..
ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ…


www.ramnousia.com/
www.arxaiaithomi.gr/2013/02/12/%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B1/#more-8015
Επάγγελμα δασκάλα
emo

Δούλοι διαβάζετε, ακούτε, καταλαβαίνεται, έχετε ακόμα αξιοπρέπεια ανθρώπου, σας έχουνε μείνει συναισθήματα ανθρώπου, κάτι ανώτερα από τα ζώα;;;
Πως δεχόμαστε να μας ξεφτιλίζουν, να αποφασίζουν πότε και πως θα παθαίνουμε;
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος αποφάσισε ότι τα Δίποδα ζώα δεν μπορούν να έχουν ανθρώπινες απαιτήσεις σε αξιοπρεπή ανταμοιβή των κόπων τους, σε υγεία, διατροφή, μόρφωση, χαρά, ευτυχία, πολιτισμό, δημοκρατία στην ζωή και πρέπει να τα βάλει στην θέση τους!
Η ανταγωνιστικότητα αναφωνεί μέσα από τον οχετό του στόματος του κυρίου Γιώργου Μέργου, Δούλοι, γλοιώδες ανθρωπάκια που σέρνεστε στα τέσσερα δεν αξίζετε περισσότερα από 330 ευρώ το μήνα και για αυτό θα εισηγηθώ να εφαρμοστή στο εξής και να λέτε και ευχαριστώ που σας πληρώνουμε!
Συμπολίτες, συνάνθρωποι. συνέλληνες πως κατορθώσαμε το ακατόρθωτο;;;
Πως καταφέραμε να κερδίσουμε τα μοναδικά δικαιώματα ντροπής στην γη;
Πως από την κορυφή της ιστορίας σαν λαός, καταφέραμε να δικαιούμαστε παρακαλώντας να είμαστε στα τέσσερα, μπουσουλώντας ή να αυτοκτονούμε με ψυχολογικά προβλήματα!
Αλήθεια πως καταφέραμε το ακατόρθωτο;
Δεν αναρωτιόμαστε από δειλία και συμφέρον γιατί αυτοκτονούν οι συνάνθρωποι μας, παρά ψάχνουμε να ανακοινώσουν ότι είχαν ψυχολογικά προβλήματα, να καθησυχάσουμε την συνείδηση μας ότι δεν έχουμε ευθύνη για τον θάνατο τους.
Πως τόσες χιλιάδες συμπολίτες μας που έδωσαν τέλος στην ζωή τους μέσα σε δυο χρόνια απέκτησαν απότομα κουσούρι και ψυχολογικά προβλήματα που πριν δεν είχαν!
Μαζέψαμε την κόπρο και της αναθέσαμε την ζωή μας, των παιδιών μας, της πατρίδος μας!
Γιατί ορέ από εμάς τους Έλληνες τέτοια κατάντια, τέτοια ντροπή;
Και το ποιο βρόμικο που αποκτήσαμε σαν κοινωνία είναι να εθελοτυφλούμε, να μιμούμαστε, να οχ αδελφίζουμε! Και το χειρότερο φινάλε να ζούμε και να υποθηκεύουμε την ζωή των παιδιών μας που τόσο πολύ τα αγαπάμε!
Ψεύτες πατριώτες, είμαστε ψεύτες και δειλοί!
Ανθρωπάκια χωρίς καμία αξία που σερνόμαστε στην λάσπη στον βούρκο της ιστορίας.
Τα πουλήσαμε όλα για ένα χαζοκούτι να βλέπουμε τον πρόστυχο Σουλεϊμάν και τους προδότες να κάνουν μαθήματα νομιμότητας!
Είμαστε ξευτίλες πατριώτες!
Γιατί η σωτηρία σήμερα είναι τόσο εύκολη και τόσο απλή, αλλά η δειλία μας και το προσωπικό συμφέρον δεν μας αφήνει να το δούμε!
Έλληνες καθίστε οι πάντες στο σπίτι σας μέσα σε μια εβδομάδα καθαρίσαμε την κόπρο του Αυγεία!!!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

www.arxaiaithomi.gr/
Οι γραμματείς και φα ...
emo

Έχουμε τον Μητσοτάκη τον λέμε προδότη δεν τον δικάζουμε έλλειψη στοιχείων και του επιτρέπουμε να έχει πυρηνικό καταφύγιο χωρίς να του ζητάμε αναλυτικά από πού, πότε και πως έκανε αυτήν την αμύθητη περιουσία και του βγάζουμε και πολύτεκνη σύνταξη, και τον αναφωνούμε και επίτιμο τα τέκνα του και προδοτικά παρακλάδια του οργώνουν τον κρατικό μηχανισμό!
Έρχεται ο Σημίτης και ανοίγει το λάκκο της Ελλάδος με σωρεία νόμων αντισυνταγματικών κατά της Ελλάδος Αναρριχάται στην εξουσία με εκβιασμούς πολιτικούς κ.α ούτε και αυτόν το δικάζουμε έλλειψη στοιχείων και ας έχει πηδήξει το σύνταγμα!
Έρχεται ο Καραμανλής ο ταπεινά και σοβαρά καίει την Ελλάδα με την ανοχή του, αφήνει ανεξέλεγκτους όλους τους απατεώνες και οργιάζουν από το Άγιο Όρος μέχρι τους αγίους εμπόρους εθνοπατέρες και εδώ δεν τον δικάζουμε έλλειψη στοιχείων και τον ντύνουμε και με τον μανδύα του κυνηγημένου πατριώτη που πήγαν να τον φάνε, κάνει τις τσάρκες του και αυτός σαν να μην συμβαίνει τίποτα σε αυτή την χώρα και τον λαό που τον τίμησε στο ανώτατο αξίωμα θεωρώντας ότι ο Ελληνικός λαός όπως και στους προκατόχους του του το χρωστούσε!
Έρχεται με τις ευλογίες του Καραμανλή που έκανε τα πάντα να παραδώσει στον προδότη Παπανδρέου από αυτά που συμπεραίνουμε στα λεγόμενα της Μπενάκη, αυτός κάνει και πουλά τελείως φανερά αφού ήξερε τι ζώα είμαστε από τους προκατόχους του και εδώ δεν τον δικάζουμε έλλειψη στοιχείων και τον αφήνουμε να διδάσκει και να οικονομάει με ποιο τρόπω πρόδωσε και πούλησε την Ελλάδα στους συμπατριώτες του και συμμάχους μας Αμερικανούς και Ευρωπαίους, στην Αμερική από την μαμά και στην Ευρώπη και από την μαμά και από το εβραϊκό αίμα που τρέχει στις φλέβες του!
Τώρα έχουμε το φινάλε της κορυφαίας προδοσίας από την αγία τριάδα ομοούσιων Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη να πουλάνε τα πάντα ακόμα και μονάδες που αφορούν την άμυνα της χώρας διαλύουν τα στρατόπεδα μαζί με τον στρατό, ακόμα και επιχειρήσεις κερδοφόρες τις χαρίζουν οι τις τεμαχίζουν και παίρνουν το καλύτερο κερδοφόρο κομμάτι χάρισμα και μας αφήνουν ότι προβληματικό που δεν επιφέρει κέρδος μέχρι να το αναστήσουμε και αυτό να το πάρουν ή να το κλείσουν!
Έχουμε τον υπουργό οικονομικών που λέει ξεδιάντροπα ναι δεν έχω πρόβλημα να τα δώσω στους τούρκους!
Οδηγούν τον λαό στην εξαθλίωση και στις αυτοκτονίες προετοιμάζοντας τον λαό μέσα από την διχόνοια σε εμφύλιο και εμείς παίζουμε μεταξύ μας τις κουμπάρες ποιος είναι ένοχος και ποιος λιγότερο ένοχος και δεν τους δικάζουμε στην ομόνοια με συνοπτικές διαδικασίες!
Άραγε τι άλλο περιμένουμε να μας δώσουν τα φτυάρια να ανοίξουμε τους τάφους μας;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
www.arxaiaithomi.gr/
Πώς να ονομάσω αυτή ...
emo
Για σου φίλε μου δεν ξέρω αν το έμαθες αλλά την άλλη ημέρα που κυκλοφόρησε το βίντεο βγήκαν αυτοί οι δυο νεαροί που το έφτιαξαν και είπαν ότι είναι στημένο το σκηνικό και ζήτησαν συγνώμη γιατί δεν περίμεναν να δημιουργήσουν τέτοιο πρόβλημα σε μανάδες!
Χρυσό αετός άρπαξε ...
Κατηγορία: Videos
emo


14.01.2013
PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Η μεγαλη απατη της κλιματικης αλλαγης στον πλανητη μας, λογω παραγωγης απο ανθρωπινες δραστηριοτητες ρυπων (CO2) και δημιουργιας του φαινομενου του θερμοκηπιου, πρεπει να «ξεβρακωθη». Προκειται για «χρηματοποιηση» απο τους Μεγαλοαπαταιωνες του πλανητη μας του αερος της γηινης ατμοσφαιρας που αναπνεουν ολοι οι ζωντες σε αυτην οργανισμοι. Οι Μεγαλοαπαταιωνες αυτοι που περαν απο την Ε.Ε. ελεγχουν, κατα τον τ. υπουργον οικονομικων της
Μεγαλης Βρεταννιας κ. Cable και τον τεραστιο βοθρο του παγκοσμιου τραπεζικου συστηματος του τετραγωνικου μιλιου του Λονδινου, δηλαδη την «City of London», ειναι αυτοι οι οποιοι ανοιξαν το «γεωπολιτικο κυτιο της Πανδωρας» απο το οποιο ξεπηδησαν νεες εννοιες ως εργαλεια απατης ως π.χ. Κλιματολογικη τραπεζα, Συστημα Ασφαλειας Κλιματος, Απανθρακοποιηση, Αποθηκευση σε εκμεταλλευθεντα ηδη κοιτασματα φυσικου αεριου, CO2 απο την ατμοσφαιρα κ.α. Με τις επιβαρυνσεις για ρυπους θα ενισχυονται δηθεν οι χωρες που δεν παραγουν ρυπους.
Εδω κρυβεται η μεγαλη απατη.
Ο τεραστιος βοθρος του παγκοσμιου τραπεζικου συστηματος του τετραγωνικου μιλιου του Λονδινου, που ανηκει στον τραπεζικο οικο Rothschild, παραχωρουν στις χωρες του τριτου και τεταρτου κοσμου δυσαναλογα για τις υποδομες τους μεγαλα τραπεζικα δανεια (το μεγαλυτερο μερος οπως και στην Ελλαδα ληστευεται απο τις πολιτικες εξουσιες και επιστεφει σε μυστικους λογαριασμους στις ιδιες τραπεζες που παραχωρησαν τα δανεια με απεχθους ορους και με Μνημονια βασιζομενα σε Αγγλικο Δικαιο) για να τις χρεωκοπησουν.
Επειδη ομως κινδυνευουν οι δηθεν επενδυτικες τραπεζες του οικου Rothschild να χρεωκοπησουν σε περιπτωση αδυναμιες των χωρων αυτων να πληρωσουν τα χρεη τους, τα χρηματα που λαμβανουν οι χωρες του τριτου και τεταρτου κοσμου απο τις επιβαρυν- σεις για ρυπους των βιομηχανικων και αναπτυσομενων χωρων, καταληγουν παλι στις ιδιες τραπεζες για τα τοκοχρεωλυσια τους. Προκειται συνεπως για μια συμπληρωματικη ληστρικη επιδρομη απο τους ιδιους ανθρωπους που μαζι με τα εγχωρια τσιρακια τους καταληστευουν σημερα και την πατριδα μας.
Οι κλιματολογικες μεταβολες στην πλανητη μας θα ελαμβαναν χωρα ακομη και εαν δεν υπηρχαν οι ανθρωποι. Προερχονταν, προερχονται και θα προερχονται απο ενδο- και εξωγηινους παραγοντες. Τον κυκλο του CO2 απο την ατμοσφαιρα προς τον μανδυα του πλανητη μας και αντιστροφα, τον ρυθμιζουν οι δυναμεις της φυσεως. Με την διαβρωση των πετρωματων δεσμευεται CO2 απο την ατμοσφαιρα και μεταφερεται με την ιζηματογενεια στην υφαλοκρηπιδα πρωτα και μετα στην ηπειρωτικη κατωφερεια και στις βαθειες θαλασσες.
Με τον αντιστροφο μηχανισμο, δηλαδη με την μετακινηση των λιθοσφαιρικων πλακων και κατ’ επεκταση δραστηριοποιηση των ηφαιστειων, μεταφερεται παλι το CO2 στην ατμοσφαιρα. Εαν δεν υπηρχε ο αντιστροφος αυτος μηχανισμος η επιφανεια του πλανητη μας θα σκεπαζονταν, οπως στο πολυ μακρυνο παρελθον, απο ενα παχυ στρωμα παγου.
Οι ανθρωπινες δραστηριοτητες απο την αρχη της βιομηχανικης επαναστασης (απο περιπου το 1860 μ.Χ.) διοχετευουν στην ατμοσφαιρα τον χρονο περιπου 7 δισεκατομμυρια τονους CO2. Τα πανω απο 500 ενεργα σημερα ηφαιστεια του πλανητη μας διοχετευουν στην ατμοσφαιρα καθε χρονο 200 δισεκατομμυρια τονους, δηλαδη πανω απο 30 φορες μεγαλυτερη ποσοτητα απ’ αυτην που παραγεται απο ανθρωπινες δραστηριοτητες. Ακομη και για καθε πνευματικα καθυστερημενο ανθρωπο γινεται κατανοητο, οτι οι ανθρωπινες δρα-στηριοτητες δεν ειναι δυνατον να επιδρασουν στις κλιματολογικες αλλαγες που παρατηρουνται.
Αυτος ειναι και ο λογος που οι ΗΠΑ, η Ρωσσια και η Κινα σε αντιθεση με την Ε.Ε., που ελγχεται και κατευθυνεται απολυτα απο τον τραπεζικο οικο Rothschild, αρνουνται να υπογραψουν τις χετικες συνθηκες και να επιβαρυνουν συμπληρωματικα τους λαους τους, επειδη το θελει ο τεραστιος βοθρος του παγκοσμιου τραπεζικου συστηματος του τετραγωνικου μιλιου του Λονδινου.
Στην Ελλαδα τα καθυκια που ασκουν σε ολη την Μεταπολιτευση εξουσια απο ολες τις κρατικες λειτουργιες, δηλαδη τα παιδια και τα εγγονια των Γερμανοτσολιαδων, ως ειλωτες των Γερμανων της σημερον, υπακουουν γονατιστα και τυφλα στις προσταγες. Την μεγαλυτερη ευθυνη φερει ο ελληνικος λαος που ψηφιζει και ανεχεται τα καθυκια αυτα. Καθε λαος εξουσιαζεται απο κυβερνησεις που του αξιζουν.
Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
14.01.2013
PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 02102 32513
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.arxaiaithomi.gr/
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΥΠ ...
emo
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και στον νέο να μας φέρει καλά καλούδια!
Καλημέρες Καλησπέρες ...
emo


Γράφει ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης
Στην νεοελληνική πραγματικότητα, η λέξη μηδενιστής, χρησιμοποιήθηκε συνήθως από την κατεστημένη “κομματοκρατίλα”, ενάντια σε όσους τολμούσαν να ασκούν κριτική στο μεταπολιτευτικό καθεστώς, “δίχως να έχουν πρόταση”. Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση, οι κυρίαρχες ελίτ “χτυπούσαν” ως λαϊκιστή, όποιον τολμούσε να έχει μεν πρόταση, αλλά μπολιασμένη με ανθρωπιά και ευαισθησία. Με αυτές τις ταμπέλες νομιμοποιήθηκε στην τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα, η ιδεολογική ηγεμονία του “εκσυγχρονισμού” που καταδίκασε στη σιωπή, τις τελευταίες δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, αναδεικνύοντας τον νεοελληνικό μεταπρατικό παρασιτικό καπιταλισμό σε κυρίαρχη αφήγηση της κοινωνίας.
Όμως, τόσο το σημιτικό όσο και το καραμανλικό γκουβέρνο, γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτοί τους οποίους κατήγγειλαν ως “μηδενιστές” είχαν “αξίες”. Ενδεχόμενα αταξικές, ενδεχόμενα βίαια επαναστατικές, αλλά πάντως είχαν αξίες. Και το πιστοποίησαν έντρομοι το Δεκέμβρη του 2008 όταν η δολοφονία ενός 15χρονου, ανέδειξε εν τοις πράγμασι την αξία της ανθρώπινης ζωής ως υπέρτερη της καταναλωτικής βουλιμίας του Κολωνακίου.
Στην διακυβέρνηση ΓΑΠ, ο θίασος που το έπαιζε κυβέρνηση, είχε την πεποίθηση οτι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αξίες που να υπερβαίνουν το άτομο και οτι όλα τα “σχετικά” είναι μόνο συγκαλυμμένες αξιώσεις κυριαρχίας και κατά συνθήκην ψεύδη μιας κοινωνίας που αρνιόταν να εξευρωπαιστεί. Αυτή ήταν άλλωστε η βιωματική εμπειρία τους από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, αλλά και από την συναναστροφή με την πασοκική πλέμπα της κοινωνίας. Γι’ αυτούς όλους η ανομολόγητη αλλά υπέρτατη αξία ήταν η απαξίωση των αξιών. Γι’ αυτό και αντιμετώπισαν σαν γραφικά απολιθώματα όσους τόλμησαν να εκφράσουν την πίστη τους σε υπερατομικές αξίες. Οι “ονειροπόλοι” που δεν ενσωματώνονταν στο σύστημα, χάλαγαν την πιάτσα. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι, ότι αν ο “μηδενισμός” του 19ου και του 20ου αιώνα τον οποίο υπερασπίζονταν οι ρώσοι αναρχικοί ή οι αντιαστοί “τρομοκράτες”, ανακήρυσσε ας πούμε το θάνατο του Θεού, ετούτοι εδώ ανακήρυσσαν τώρα -μ’ έναν τρόπο- ακόμη και το θάνατο του αθεϊσμού. Θυμηθείτε τον ΓΑΠ να ανάβει κερί στο καντηλέρι με το πλαστικό ποτηράκι και θα καταλάβετε τι εννοώ. Ακόμη και η δήθεν προοδευτική θέση τους για το μεταναστευτικό, είχε στον πυρήνα της την μετα-μηδενιστική ιδέα μιας κοινωνίας τύπου “χυλού”. Στο ίδιο πλαίσιο, ακόμη και η τρομερή λέξη “αντιεξουσιαστής” κατάντησε ένα αδειανό κυριαρχικό στερεότυπο δίχως περιεχόμενο. Πρόκειται ακριβώς για την εξάντληση όλων των αξιών. Ακόμη και των μηδενιστικών αξιών. Πρόκειται για τον ολοκληρωμένο μηδενισμό. Αυτός ο μηδενισμός, βρίσκει σήμερα την αντανάκλαση του στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας. Αυτό συνέβη. Ο ολοκληρωμένος μηδενισμός των παρασιτικών ελίτ, μέσα σε 30 περίπου χρόνια, κονιορτοποίησε το ελληνικό άτομο. Εξάντλησε την άλλοτε πανίσχυρη βούληση της ελληνικής κοινωνίας, από την οποία πήγαζε τόσο το αντιστασιακό ήθος της, το αξιακό της πρόταγμα, αλλά ακόμη ακόμη και η επαναστατική-μηδενιστική ορμή της. Με άλλα λόγια ο μετα-μηδενισμός τύπου Χρυσοχοίδη ήταν ισχυρότερος του μηδενισμού της 17Ν.
Ο μετα-μηδενισμός των παρασιτικών ελίτ, “πυροδότησε” εν τέλει την απενεργοποίηση της έμφυτης δυνατότητας των ανθρώπων, να είναι ελεύθεροι. Πρόκειται ουσιαστικά για άρνηση της ίδιας της ανθρώπινης ταυτότητας που συνεπάγεται την τυφλή και άνευ όρων παράδοση σ’ αυτούς που επιδιώκουν να καταργήσουν το ανθρωποκεντρικό κεκτημένο σ’ αυτή τη γωνιά της γης. Οι καναπεδάτοι νεοέλληνες επαναστάτες του freddo, είναι στην πραγματικότητα δεσμώτες αυτού του μετα-μηδενισμού, ο οποίος πλέον έχει ξεπεράσει το επίπεδο των θεσμών και έχει φωλιάσει για τα καλά στον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης. Και εκεί ακριβώς καταφέρνει την ακραία επιδίωξη κάθε ολοκληρωτισμού. Τη διάσπαση -από τα μέσα- της προσωπικότητας και τη μετατροπή της σε άνευρο χυλό. Στη θέση της ισχυρής βούλησης του μεταπολεμικού νεοέλληνα, του Έλληνα που αντιστέκεται με βάση το αξιακό πρόταγμα της κοινωνίας για ελευθερία, δημιουργία και αλληλεγγύη, τοποθετήθηκε το αγχωτικό κυνήγι όλο και πιο νέων μορφών ηδονισμού. Από το σκυλάδικο, το τζόγο και τον εύκολο και πάσει θυσία πλουτισμό του χρηματιστηρίου μέχρι τις πουτάνες του ανατολικού μπλοκ και το χρησιμοθηρικό βόλεμα στο δημόσιο ή τα διακοποδάνεια, το εκκρεμές του ηδονιστικού μηδενισμού χτυπάει κόκκινα. Τα θέλουμε όλα, τα θέλουμε τώρα και στα ……..μας, είναι το moto που δονεί την ύπαρξη. Και την ντουντούκα με το σύνθημα αυτό δεν τη κρατά ο Λαός.Την κρατάει το Mega, το Star, η Athens Voice, ο Θέμος, η Esspreso και ο Κωστόπουλος. Η φωνή που τσιγκλάει την ενστικτώδη επιθυμία, δεν είναι η φωνή του Λαού. Είναι η φωνή των Πάγκαλων που γυρεύουν να “μεταλαμπαδεύσουν” το εντός τους αβυσσαλέο κενό. Γιατί, όταν τη σημαία -ως σύμβολο της όποιας συλλογικότητας- την παίρνει ο άνεμος, τότε τη συλλογικότητα την παίρνει ο διάολος. Γιατί, όταν ο Σκανδαλίδης πουλάει μούρη το 1990 φωτογραφιζόμενος με την απαστράπτουσα μοτοσυκλέτα του -αξίας 7.000.000 δραχμών- και ο υπουργός παιδείας Άρης ποζάρει ως σύμβολο του σεξ, τι να σου κάνει και το έρμο το σεξ, τι να σου κάνει και ο κάθε easyrider νεοέλληνας!
Ως εκ τούτου, όταν κάποια μέρα, η ακόρεστη δίψα για όλο και περισσότερα εξαντληθεί, νομοτελειακά, όταν το εκκρεμές οδηγηθεί στο άλλο του άκρο, θα μας προκύψει η σημερινή πραγματικότητα. Εγκατάλειψη, παραίτηση και δειλία μπροστά στη δυστυχία και στα ζόρικα.Αυτοκτονία μπροστά στον κίνδυνο να μην είμαστε πια, αυτό που οι άλλοι νόμιζαν οτι είμασταν. Μιλάμε για αρρώστια.
Νομίζω, ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα, είναι κοινωνική ασθένεια. Πρόκειται για μια ψυχοπαθολογία που μεταδόθηκε στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας από τις μετα-μηδενιστικές παρασιτικές ελίτ. Έτσι, αν η χώρα υπήρξε για δεκαετίες μια παρασιτική απόφυση της Δύσης, αν οι ελληνικές ελίτ υπήρξαν αποφύσεις των δυτικών μεγαλοαστών, τώρα, κατ’ αναλογία, το νεοελληνικό άτομο φαντάζει για τον διπλανό του, σαν μια απόφυση της κοινωνίας. Ο διπλανός μας μετατράπηκε σε κάτι σαν σκωληκοειδίτη που μερικές φορές πονάει και πρέπει να αποκοπεί. Δείτε πως οργίζονται τώρα οι “εκσυγχρονιστές”, δείτε πως καταγγέλλουν τώρα τις “αποφύσεις’, όλοι αυτοί που τις εξέθρεψαν! Για τους μηδενισμένες υπάρξεις τους ανησυχούν. Τρέμουν στην ιδέα οτι ο Λαός μπορεί να βεβαιωθεί καποια στιγμή για την παρασιτική λειτουργία τους. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι, ότι αυτή η νοσηρή πραγματικότητα, δεν αλλάζει πλέον ούτε με αλλαγή των θεσμών, ούτε με πολιτική αλλαγή, ούτε καν με αλλαγή κοινωνικού υποδείγματος, όσο κι αν αυτά, ενδεχόμενα, προαπαιτούνται. Εδώ απαιτείται αλλαγή του ανθρωπολογικού τύπου που ενσαρκώνει αυτή την ψυχοπαθολογία. Απαιτείται ριζική αλλαγή του υποκειμένου. Απαιτείται αλλαγή των ψυχών.Τέτοιου είδους επ-ανάσταση!
ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης είναι οικονομολόγος
tonoikaipnevmata.wordpress.com/

www.arxaiaithomi.gr/
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΗΔΕΝΙΣ ...
emo
Σπίτι οικογένεια- έθνος χώρα κράτος.
Αυτό είναι το σπίτι μου, το σπίτι σας!!!

Ένας πολιτισμένος-δημοκράτης-δίκαιος πολίτης θέλει να έχει μια καλή κυβέρνηση όπως είναι μια καλή οικογένεια.
Όπως περικλείει η έννοια καλή οικογένεια διαχρονικά, επιστημονικά και με την ανωτερότητα που διακρίνει το ανθρώπινο είδος.
Δηλαδή έχουμε ένα σπίτι που είναι κτισμένο με σωστές και γερές βάσεις και ανταπεξέρχεται σε μεγάλες φυσικές καταστροφές.
Μέσα σε αυτό το σπίτι έχει στην αγκαλιά του μια οικογένεια με διάφορα μέλη που το καθένα έχει τις δικές του απόψεις και ανάγκες.
Υπάρχει ο αρχηγός ο πατέρας, ο ρυθμιστής η Μάνα και τα υπόλοιπα μέλει υπακούν και εφαρμόζουν για το καλό του οικογενειακού καλού.
Όλα τα μέλη έχουν μερικές ανάγκες κοινές, φαγητό, ζεστασιά, ντύσιμο, μετά έρχονται τα μέλη με εξειδικευμένες ανάγκες, σχολειό. Διασκέδαση, παρέες, μετά έρχονται οι ανάγκες που δεν τις έχεις προγραμματίσει και είναι απρόοπτες και που δεν έχεις προβλέψει και αυτές είναι, αρρώστιες, ατυχήματα, φάρμακα, νοσοκομεία.
Για κάποιο απρόοπτο εξωτερικό παράγοντα ανατρέπεται όλος ο προγραμματισμός και καλείτε όλη η οικογένεια υπό την καθοδήγηση του αρχηγού πάτερα να δούναι πως θα το αντιμετωπίσουν.
Ο καλός αρχηγός πατέρας, δεν κόβει από το φαΐ ή το σχολειό ή το ντύσιμο ή την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών, αλλά από την διασκέδαση, βόλτες, λούσα και αλλά μη αναγκαία άμεσα.
Αν παρόλα αυτά συνεχίζετε ο εκτροχιασμός του προγραμματισμού κόβει πάλι περιττά από τα μέλη που είχαν την ευθύνη του προγραμματισμού και όχι από τα μέλη που εμπιστευόταν τους προστάτες τους πάτερα και μάνα.
Τα ανυπεράσπιστα μέλη τα παιδιά, και οι ανήμποροι, εμπιστεύονται από φυσικό ένστικτο τους γνωρίζοντες, τους υπευθύνους, τον πατέρα και την μάνα.
Για σκεφτείτε αν ένας πατέρας αντί να κόψει δικές τους πολυτέλειες και περιττά, να κόβει από το φαγητό των παιδιών, τα σχολεία τους, τα φάρμακα τους. Για σκεφτείτε έναν πατέρα και μια μάνα να κάνουν την ζωή τους στερώντας από αυτούς που είναι ανήμποροι να αντιδράσουν, τα παιδιά τους και τους υπερήλικες γονείς τους.
Χοντρικά το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στο σπίτι μας που λέγετε πατρίδα , κράτος, έθνος.
Εμείς ο λαός είμαστε τα παιδιά, οι ανήμποροι υπερήλικες που εμπιστευτήκαμε τους αρχηγούς, τους υπευθύνους να κρατήσουν το σπίτι έθνος, κράτος, όρθιο να μην διαλύσει, να μην καταρρεύσει.
Και αυτοί οι υπεύθυνοι που τους εμπιστευτήκαμε τι κάνουν, στερούν και οδηγούν ακόμα και στο θάνατο τα παιδιά τους, τους ανήμπορους υπερήλικες γονείς τους γκρεμίζοντας το σπίτι τους, καλοπερνώντας αυτοί‼!
Πατριώτες σκεφτείτε το καινούργιο έτος διαφορετικά και απλά για την συμπεριφορά σας μέχρι σήμερα;
Θέλεις να έχεις ένα σπίτι διαλυμένο; Θέλεις να έχεις ένα σπίτι που το δείχνουν όλοι και λένε έχει γίνει μπουρδέλο;
Η απάντηση φυσικά είναι όχι, άρα γιατί δεν κάνουμε τα ίδια που θα κάναμε για το σπίτι μας;
Ερώτημα αν έρθει ένας στο σπίτι σου και σου πει δεν έχω δουλειά, δεν έχω να φάω, δεν έχω σπίτι, με κυνηγά το καθεστώς της πατρίδος μου για τις δημοκρατικές μου απόψεις και σαν καλός, και φιλόξενος άνθρωπος του προσφέρεις από το υστέρημά σου βοήθεια και γυρίσει αυτό το άτομο και σε βρίζει, προσπαθεί να σε σκοτώσει, να σου διαλύσει το σπίτι τι θα κάνεις δεν θα τον διώξεις και θα του κόψεις κάθε βοήθεια;
Γιατί λοιπόν φέρεσαι διαφορετικά στο σπίτι σου έθνος, πατρίδα, σπίτι σου σε αυτούς που τους βοήθησες και κοιτάνε να το καταστρέψουν;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

www.arxaiaithomi.gr/page/2/[img]
Το σπίτι μου η πατρί ...
emo
Καλησπέρα στους φίλους και στις φίλες και να έχετε υγεία.
Καλημέρες Καλησπέρες ...
emo
Καλημερα πολύ καλό, καλό σαββατοκύριακο
Τα Θαλασσοτράγουδα.
Κατηγορία: Ελληνική μουσική
emo
ΚΑΛΟ!!! Να συμπληρώσω γιατί είναι ανώμαλα Ρίματα.
Το ανέκδοτο της ημέρ ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo
Αγαπητέ φίλε γνωρίζοντας τις απόψεις σου αφού έχω διαβάσει και διαφωνήσει σε αρκετά άρθρα σου. δεν θα κάτσω να αναλύσω τον κατάλογο που έχεις παραπάνω για ένα και μοναδικό λόγο που δεν τον ανέφερες καθόλου, ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να θεωρεί ως λύσει καμία από τις παραπάνω απόψεις γιατί όλα αυτά είναι εικονικά και ψεύτικα χρέη με μοναδικό σκοπώ να βάλουν εκβιαστικά στο χέρι τον ορυκτό πλούτο. Το αληθινό χρέος της Ελλάδος δεν είναι 400 και 500 δις για κάποιους, αλλά το πολύ 50 δις. Και δεν ανέφερες καθόλου την δραχμή γιατί με την δραχμή δεν θα χάση ο λαός αλλά οι κερδοσκόποι που τζογάρουν στην καταστροφή της Ελλάδος, Η δραχμή όσο και να υποτιμηθεί θα αναζωογονήσει την παραγωγή που που πεθαίνει. Θα είναι στο εσωτερικό οι συναλλαγές ελεγχόμενες και θα υπάρξει σταδιακά εμπιστοσύνη σε όλο τον επαγγελματικό ιστό που πεθαίνει. Και μπορώ να γράφω σελίδες ολόκληρες για το καλό στην επιστροφή στην δραχμή. Όμως επειδή είμαι υπέρμαχος της δραχμής θα αναφέρω μερικά σημεία που θέλει η δραχμή σαν αρχή για να πετύχει και να σωθεί η Ελλάδα και να ξανά γεννηθεί.
Πρώτον για να επιστρέψουμε στην δραχμή πρέπει να αναλάβει την διακυβέρνηση μια κυβέρνηση αρίστων και πατριωτών για να διαπραγματευτή την δραχμή στα διεθνή οικονομικά φόρουμ σκληρά με ταυτόχρονη εγγύηση της δραχμής την ταχύτατη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου.Δεύτερον με μια άλλη κυβέρνηση αρίστων όπως προείπα στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους, επαναδιαπραγμάτευση επάνω στο αληθινό χρέος τον 50 δις και αφού καταλήξουμε να το αναγνωρίσουμε και να κανονίσουμε να το πληρώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα με μια περίοδος χάριτος μεχρι να τακτοποιήσουμε τα οίκου μας. Άρα η λύση είναι στην θέληση του λαού να ξεκόψει τους δεσμούς του 100% με το σάπιο πολιτικό σύστημα και να απαιτήσει σαν μια γροθιά την Ελλαδα μας πίσω.
Αν έχεις όρεξη μπορώ να σου αναφέρω τα χιλιάδες κέρδη που θα προκύψουν με την επιστροφή στην δραχμή, όχι βέβαια χωρίς δυσκολίες, αλλά άλλο είναι οι δυσκολίες και άλλο ο βέβαιος θάνατος!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ
Φήμες και αναλήθειες ...
emo
Πολύ καλό! Εγώ δεν θα σκύψω ποτέ το κεφάλι και θα αγωνιστώ μεχρι θανάτου.
Μπρος στη "Μεγάλη Πρ ...
emo

Να ευχηθώ σε όλους τους φίλους και στους και στους αναγνώστες και στους αναγνώστες του φόρουμ, υγεία και το καλύτερο για αυτούς και την οικογένειά τους!!! Αδυνατώ να ευχαριστήσω με μηνύματα χιλιάδες φίλους και δεν μου αρέσουν τα μηνύματα καρμπόν, για αυτό ας με συχωρέσουν και να μην νομίζουν ότι τους ξεχνώ!!! Ξέχασα να πω ένα ωραίο μπράβο στον κατασκευαστή της φωτογραφίας!!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
emo
Βλέπω πολύ κόσμο σήμερα στο πάνελ? Σε επιστράτευση πάτε?
Καλημέρες Καλησπέρες ...
emo
Κάντε παιχνίδι νεαροί εγώ είμαι στα μετόπισθεν και φιλάω την πατρίδα!
Καλημέρες Καλησπέρες ...
emo
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.........!!!!
Καλημέρες Καλησπέρες ...
emo


Μην μπερδευτείτε συνταξιούχος είμαι
Έλληνας 104 ετών ο γηραιότερος χρήστης του facebook

17-12-2011 18:05:02
Kάνει πλήρη χρήση των εφαρμογών του κοινωνικού δικτύου ο Λεωνίδας Πανουτσόπουλος και αποδεικνύει ότι οι ηλικιωμένοι στη χώρα μας είναι ικανοί να ακολουθήσουν τις εξελίξεις στην τεχνολογία αρκεί να το θέλουν και να μην στηρίζονται στην ευκολία ότι θα τα κάνουν τα εγγόνια τους για αυτούς. φαίνεται ότι είναι ο γηραιότερος χρήστης του facebook. «Η αλήθεια είναι ότι είμαι γεννημένος το 1908 αλλά όχι ότι κρύβω χρόνια, απλά το Facebook δεν μου επέτρεπε για κάποιο λόγο να επιλέξω ως χρονολογία γέννησης το 1908. Γιατί? Η τρίτη ηλικία δεν έχει δικαίωμα στα social network media? Όπως θα καταλάβετε, είναι λίγο αδύνατο να γράφω εγώ ή να χειρίζομαι αυτό το σύστημα. Για το λόγο αυτό, τα δισέγγονα μου, θα με ενημερώνουν και μέσω αυτών θα μπορώ να συμμετέχω» γράφει στο προφίλ του.

Ο κ. Πανουτσόπουλος έχει καταγωγή από το Σοπωτό Αροανίας Καλαβρύτων και κάνει πλήρη χρήση των εφαρμογών του Facebook, από likes, μέχρι ανέβασμα φωτογραφιών και πρόσκληση φίλων ενώ διαθέτει Gmail, κινητό τηλέφωνο και δηλώνει… χήρος.

Όπως αναφέρει το «kalavrytanews» έχει παιδιά αλλά και εννέα δισέγγονα, με το μεγαλύτερο να έχει ξεπεράσει την ηλικία των 30 ετών.

Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr
www.arxaiaithomi.gr/
Αυτά διαβάζει η τρόι ...
Κατηγορία: Ανέκδοτα & Αστεία
emo
Να είσαστε καλά όλοι με υγεία καλό Σαββατοκύριακο
Καλημέρες Καλησπέρες ...
emo
Ένα χάδι για την ψυχ ...
Κατηγορία: Ελληνική μουσική
emo
Καλησπέρα φίλε μου βλέπω ότι έχετε αποκτήσει εκλεκτή παρέα!Αυτό είναι ευχάριστο να αναζωογονήστε!
Καλημέρες Καλησπέρες ...
Περισσότερα
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 2.65 δευτερόλεπτα