Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Σύννεφα
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Σύννεφα

Σύννεφα 8 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #2036

  • sourta-ferta
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Συντονιστής
  • Τραλαλά - Τραλαλά
  • Δημοσιεύσεις: 478
  • Κarma: 2014

Τί είναι τα σύννεφα

Ένα σύννεφο είναι μια ορατή μάζα σταγονιδίων ή κατεψυγμένων κρυστάλλων επιπλέοντα στην ατμόσφαιρα πάνω από την επιφάνεια της γης ή κάποιο άλλο πλανητικό σώμα. Ένα σύννεφο είναι επίσης μια ορατή μάζα προσελκύομενη από τη βαρύτητα, όπως μάζες υλικού στο χώρο που ονομάζονται διάστερος σύννεφα και νεφελώματα.

Πως σχηματίζονται τα σύννεφα

Όλος ο αέρας περιέχει νερό, αλλά κοντά στο έδαφος είναι συνήθως με τη μορφή ενός αόρατου αερίου που ονομάζεται ατμός νερού. Όταν ζεστός αέρας αναδύεται, επεκτείνεται και δροσίζεται. Ο κρύος αέρας δεν μπορεί να κρατήσει τόσο νερό ατμών όπως ο ζεστός αέρας, ώστε κάποιος από τον ατμό συμπυκνώνεται σε μικροσκοπικά τεμάχια σκόνης που επιπλέουν στην ατμόσφαιρα και σχηματίζουν μικροσκοπικά σταγονίδια γύρω από κάθε σωμάτιο σκόνης. Όταν δισεκατομμύρια από αυτά τα σταγονίδια έρθουν μαζί καταστούν ένα ορατό σύννεφο.

Γιατί επιπλέουν τα σύννεφα

Ένα σύννεφο αποτελείται από υγρά σταγονίδια νερού. Ένα σύννεφο γεννιέται όταν ο αέρας θερμαίνεται από τον ήλιο. Καθώς αναδύεται, αργά δροσίζει φτάνει το σημείο κορεσμού και το νερό συμπυκνώνεται, σχηματίζοντας ένα σύννεφο. Όσο το σύννεφο και ο αέρας απο τον οποίον αποτελείται ειναι πιό θερμά απο τον αέρα που βρίσκεται γύρω γύρω, αυτό επιπλέει!

Πως μετακινούνται τα σύννεφα

Τα σύννεφα κινούνται με τον άνεμο. Υψηλά θυσανόμορφα σύννεφα ωθούνται κατά μήκος από το αεριωθούμενο ρεύμα, άλλοτε ταξιδεύοντας με περισσότερο από 100 μίλια ανά ώρα. Όταν τα σύννεφα είναι μέρος μιας καταιγίδα συνήθως ταξιδεύουν απο 30 μέχρι 40 mph.

Η κατάταξη των νεφών

Τα σύννεφα χωρίζονται σε δύο γενικές κατηγορίες: layered και convective. Αυτά τα ονόματα διακρίνουνε τα υψόμετρα των σύννεφων. Τα σύννεφα κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με την βάση του ύψους, όχι την κορυφή.

Κατηγορίες

Σύννεφα

Υψηλά
Cirrocumulus
Cirrus cloud
CirrostratusΜεσαία
Altostratus
Altocumulus

Χαμηλά
Cumulus
Stratocumulus
Nimbostratus
Stratus

Κατακόρυφα
Cumulonimbus
Cumulus
PyrocumulusΤα βασικά σύννεφα


Τα cirrus σύννεφα είναι τα πιο κοινά από τα υψηλά σύννεφα. Αποτελούνται από πάγο και είναι λεπτά, "wispy" σύννεφα εμφυσημένα σε ισχυρούς άνεμους σε μακριά ρεύματα. Τα cirrus σύννεφα είναι συνήθως λευκά και προβλέπουν ευχάριστες καιρικές συνθήκες. Παρακολουθώντας την κυκλοφορία των cirrus σύννεφα μπορείτε να πειτε την κατεύθυνση απο την οποία ο καιρός πλησιάζει. Όταν δείτε cirrus σύννεφα, αυτό συνήθως δείχνει ότι μια μεταβολή του καιρού θα γίνει μέσα σε 24 ώρες.


varimeteo.net/
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια, 7 Μήνες πριν από sourta-ferta.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": roumel072
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: Dracus
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.47 δευτερόλεπτα