Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Τροφές όπλο για τον καρκίνο του προστάτη
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Τροφές όπλο για τον καρκίνο του προστάτη

Τροφές όπλο για τον καρκίνο του προστάτη 7 Χρόνια πριν #7266

  • omorfa
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Νέο μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Κarma: 0

H σωστή διαιτητική θεραπεία έχει προταθεί ως μια οικονομική, αποδοτική και μη επεμβατική λύση για τη μείωση κινδύνου εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη (Prostate Cancer-PC), καθώς και της εξέλιξής του.
Ο καρκίνος του προστάτη (PC) είναι η τρίτη πιο συχνά διαγνωσμένη μορφή καρκίνου στους άνδρες και η έκτη πιο συχνά διαγνωσμένη μορφή καρκίνου στο σύνολο του πληθυσμού, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο Έρευνας και το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο (AICR & WCRF).
Ο καρκίνος του προστάτη είναι η κακοήθης νεοπλασία κυττάρων του προστάτη. Επιδημιολογικές έρευνες έδειξαν ότι η εθνικότητα και η καταγωγή, η ηλικία, γενετικοί και ιδιαίτερα περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η διατροφή, επηρεάζουν τον κίνδυνο της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Σε Καυκάσιους Αμερικάνους, η συχνότητα εμφάνισης είναι περίπου 200 φορές μεγαλύτερη από ό,τι στους Κινέζους άνδρες, ενώ η συχνότητα εμφάνισης σε Αφροαμερικανούς είναι περίπου 300 φορές μεγαλύτερη από ό,τι στους Κινέζους άνδρες. Επίσης, εκείνοι που έχουν συγγενή πρώτου βαθμού με το άτομο που παρουσίασε τον καρκίνο έχουν τριπλάσια πιθανότητα εμφάνισής του, στοιχείο που δείχνει την έντονη σχέση και αλληλεπίδραση ανάμεσα στα γονίδια και το περιβάλλον. Ωστόσο, έρευνες σε πληθυσμούς μεταναστών τονίζουν την πολύ ισχυρή επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων στον κίνδυνο της εμφάνισης καρκίνου. Σε μετανάστες στις ΗΠΑ από την Ιαπωνία και την Κίνα, το ποσοστό του καρκίνου βρέθηκε να αυξάνει, σε σύγκριση με τα άτομα που παρέμεναν στις χώρες καταγωγής τους. Στη δεύτερη γενιά, η συχνότητα εμφάνισης πλησίαζε ήδη τον μέσο όρο τους.
Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008, σε Ασιάτες στις νότιες ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Σιγκαπούρη και την Ινδία επιβεβαιώνει την αυξημένη συχνότητα των συμβαμάτων καρκίνου του προστάτη σε μετανάστες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διατροφή μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα, που συμβάλλει στην αύξηση των κρουσμάτων.


Πηγή: www.naro.gr/20/2217095/trofes-opla-kata-tou-karkinou-tou-prostati.html
Τελευταία διόρθωση: 7 Χρόνια πριν από admin.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Ελληνικό Linux
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: sourta-ferta, tania
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.10 δευτερόλεπτα