Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Πήραν πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες!
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Πήραν πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες!

Πήραν πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες! 7 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #1921

  • sourta-ferta
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Συντονιστής
  • Τραλαλά - Τραλαλά
  • Δημοσιεύσεις: 478
  • Κarma: 2014

Οριστική απόφαση
Η Ελλάδα δεν θα διοργανώσει τελικά τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013! Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΕΜΑ συνεδρίασε στο Παρίσι και με ψήφους 12-1 (μόνο ο Ισίδωρος Κούβελος ψήφισε υπέρ της παραμονής στην Ελλάδα) αποφασίστηκε να γίνει νέα γενική συνέλευση προκειμένου να οριστεί ο νέος τόπος διεξαγωγής των αγώνων.

Ο λόγος κατά βάση είναι η οικονομική κρίση και η έλλειψης κονδυλίων που καθιστά αδύνατη τη διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων του 2013, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η ελληνική πλευρά και γι αυτό δεν έχει αντιδράσει το τελευταίο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, οι διαρκείς καθυστερήσεις και οι συνεχείς αναβολές στην εξέλιξη των έργων που υπήρξαν από ελληνικής πλευράς εκνεύρισαν τους ιθύνοντες. Και υπήρχε βέβαια και το έργο του Μεσογειακού χωριού. Η Ελλάδα βλέποντας να μην μπορεί να το υλοποιήσει στο Βόλο και την Λάρισα, τελικά πρότεινε η φιλοξενία των αθλητών που θα συμμετείχαν στην διοργάνωση θα φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.

Θυμίζουμε ότι βάσει του προγραμματισμού, οι αγώνες θα διεξάγονταν από τις 24 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου του 2013 και σ αυτούς θα συμμετείχαν 4.000 αθλητές από 24 διαφορετικές χώρες. Τα αγωνίσματα θα διεξάγονταν κατά κύριο λόγο στον Βόλο.

Αφότου ανακοινωθεί η απόφαση θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί σε ποια πόλη θα δοθεί το χρίσμα, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μεγάλο φαβορί είναι η Ταραγόνα.

Η Ελλάδα είχε ερωτηθεί στο παρελθόν αν θα μπορέσει να διοργανώσει τους Αγώνες, όμως η ελληνική κυβέρνηση είχε εγγυηθεί και υποσχεθεί πως τίποτα δεν θα εμποδίσει τη διεξαγωγή των αγώνων...

Η ΔΕΜΑ εδώ κι αρκετό καιρό ζητούσε εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και σ' αυτά που είχε υπογράψει το 2007, αλλά μέχρι και την ύστατη ώρα δεν πήρε καμία απάντηση.

Τον Δεκέμβριο μάλιστα απέστειλε ένα τελευταίο χαρτί με dead-line την 15η Ιανουαρίου και ζητούσε από την ελληνική πλευρά να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν είναι σε θέση να καλύψει τις απαιτήσεις και τα όσα έχουν συμφωνηθεί. Στην ουσία η Ελλάδα δεν απάντηση ποτέ κι έτσι η ΔΕΜΑ υποχρεώθηκε να συγκαλέσει σύσκεψη προκειμένου να λάβει την απόφαση.

Το ερώτημα πλέον είναι πού θα δοθούν τα 130 εκατομμύρια ευρώ που είχαν προβλεφθεί κι αν τα χρήματα αυτά θα δοθούν για τις ανάγκες του ελληνικού αθλητισμού και των υποδομών...
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: sourta-ferta, mini-market
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.10 δευτερόλεπτα