Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

«Μαγειρίτσα» με κοτόπουλο και μανιτάρια
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: «Μαγειρίτσα» με κοτόπουλο και μανιτάρια

«Μαγειρίτσα» με κοτόπουλο και μανιτάρια 6 Χρόνια, 2 Μήνες πριν #3366

  • melwdos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Διαχειριστής
  • Ασ'την καρδιά σου να χτυπά μόνο γι'αυτούς που μπορούν να την ακούσουν..
  • Δημοσιεύσεις: 390
  • Κarma: 227

Τι πιο λογικό να πειράξει κανείς την κλασική κοτόσουπα αβγολέμονο με τα υλικά της μαγειρίτσας? Ιδανική λύση για όσους δεν αγαπούν την αυθεντική μαγειρίτσα, αλλά και σαφέστατα ελαφρύτερη επιλογή για το στομάχι, η σούπα αυτή είναι όχι μόνο νοστιμότατη, αλλά και εύκολη στην παρασκευή της. Μπορείτε να την ετοιμάσετε από το πρωί και να την αβγοκόψετε πριν τη σερβίρετε.
Συστατικά
για το ζωμό
1 μεγάλο κοτόπουλο (ελευθέρας βοσκής)
1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
λίγα κλωναράκια σέλινο
1 κλωναράκι θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι

για τη σούπα
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
250 γραμμ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
λίγο ελαιόλαδο

για το αβγολέμονο
3 αβγά
χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. κορν φλάουρ

Οδηγίες
1. Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια και αφαιρέστε την πέτσα. Τα κόκαλα είναι που δίνουν τη γεύση στο ζωμό, οπότε αν μπορείτε, κόψτε το λαιμό και τα μπούτια σε περισσότερα κομμάτια. Μην πετάξετε τίποτε εκτός από τα εντόσθια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το καρότο με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε το κοτόπουλο. Συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα το κοτόπουλο και καλύψτε το με ζεστό νερό. Δέστε το σέλινο, το θυμάρι και το δαφνόφυλλο με σπάγκο κουζίνας και ρίξτε το μαζί με τους κόκκους πιπεριού στο ζωμό.
2. Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 1-1,5 ώρα και ξαφρίστε όποτε χρειάζεται. Αφαιρέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σουρώστε καλά το ζωμό με ψιλό σουρωτήρι και τουλουπάνι, ώστε να πάρετε έναν όσο το δυνατόν πιο καθαρό ζωμό. Ξεψαχνίστε προσεκτικά το κοτόπουλο και κρατήστε το μισό για τη σούπα. Το άλλο μισό μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη ή να το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτα ή σάντουιτς.
3. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με λίγο λάδι τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίξτε το ζωμό στη κατσαρόλα και βάλτε τον να βράσει μαζί με το μαρούλι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι όλα να μαλακώσουν, περίπου 10΄. Αποσύρετε από τη φωτιά και αλατοπιπερώστε.
4. Σε ένα βαθύ μπολ αραιώστε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και χτυπήστε με σύρμα μαζί με τα αβγά. Προσθέστε χτυπώντας λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε σταδιακά και το μισό τουλάχιστον ζεστό ζουμί με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Δεν πειράζει αν πέσουν και μερικά μαρούλια μέσα. Ρίξτε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζουμί, προσθέστε τα μανιτάρια και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και σερβίρετε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Ευχαριστώ: gourmed.gr
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: sourta-ferta, MOLEMOU, tania, Greecelands
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.26 δευτερόλεπτα