Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Πώς λειτουργεί το παγκόσμιο Internet
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Πώς λειτουργεί το παγκόσμιο Internet

Πώς λειτουργεί το παγκόσμιο Internet 5 Χρόνια, 7 Μήνες πριν #8085

  • melwdos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Διαχειριστής
  • Ασ'την καρδιά σου να χτυπά μόνο γι'αυτούς που μπορούν να την ακούσουν..
  • Δημοσιεύσεις: 390
  • Κarma: 227

Αυτό που βλέπετε παραπάνω είναι ένα υποβρύχιο καλώδιο επικοινωνιών. Το καλώδιο που είναι 69 χιλιοστά σε διάμετρο, μεταφέρει το 99% του συνόλου των διεθνών της κυκλοφοριακής σύνδεσης (δηλαδή τα δεδομένα του Διαδικτύου, τηλεφωνίας και άλλων). Αυτό συνδέει όλες τις ηπείρους του πλανήτη μας, με εξαίρεση την Ανταρκτική. Αυτά τα καταπληκτικά καλώδια οπτικών ινών διασχίζουν τους ωκεανούς, και είναι εκατοντάδες χιλιάδες μίλια μακριά το ένα άκρο από το άλλο.Αυτός είναι ένας χάρτης όλων των υποθαλάσσιων καλωδίων σε όλο τον κόσμο. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο submarinecablemap.com όπου θα δείτε την κάθε σύνδεση, από που ξεκινά και που καταλήγει η κάθε οπτική ίνα.

Αυτό είναι το "CABLE & WIRELESS", ένα ειδικά σχεδιασμένο πλοίο για τα καλώδια οπτικών ινών και είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1995 στη Φινλανδία, είναι 145 μέτρα μήκος και 24 μέτρα πλάτος. Είναι σε θέση να μεταφέρει μέχρι 8.500 τόνους καλωδίων οπτικών ινών. Το πλοίο διαθέτει 80 καμπίνες, εκ των οποίων 42 - καμπίνες για αξιωματικούς, 36 - καμπίνες για το πλήρωμα και δύο καμπίνες πολυτελείας.Αρχικά, τα υποβρύχια καλώδια ήταν απλά, τώρα, αυτά τα υποβρύχια καλώδια είναι αρκετά πιο πολύπλοκα και μπορούν να αντέχουν στις δυσμενής καιρικές συνθήκες στον πυθμένα του ωκεανού.

Από το 2012, ο πάροχος έχει αποδείξει με επιτυχία το υποβρύχιο κανάλι μετάδοσης δεδομένων με χωρητικότητα 100 Gbit / s. Εκτείνεται σε ολόκληρο τον Ατλαντικό Ωκεανό και το μήκος είναι 6000 χιλιόμετρα. Φανταστείτε ότι πριν από τρία χρόνια το κανάλι επικοινωνίας (bandwidth) ήταν 2,5 φορές δηλαδή 40 Gbit / s. Τώρα τα πλοία όπως το "CABLE & WIRELESS", εργάζονται συνεχώς ώστε να μας δώσουν όλη την ταχύτητα στο διηπειρωτικό Internet.
Διατομή του υποβρυχίου καλωδίου
1. Πολυαιθυλένιο
2. Κάλυμμα mylar
3. Πολύκλωνα καλώδια από χάλυβα
4. Αλουμίνιο για την προστασία των υδάτων
5. Πολυάνθρακας
6. Σωλήνας από χαλκό ή αλουμίνιο
7. Τεφλόν
8. Οπτικές ίνες
Τελευταία διόρθωση: 5 Χρόνια, 7 Μήνες πριν από melwdos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Ελληνικό Linux, roumel07
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.50 δευτερόλεπτα