Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Η Αυτοβιογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου Κυκλοφορεί,
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Η Αυτοβιογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου Κυκλοφορεί,

Η Αυτοβιογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου Κυκλοφορεί, 2 Χρόνια, 10 Μήνες πριν #8927

  • Greecelands
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Συντονιστής
  • Δημοσιεύσεις: 98
  • Κarma: 0


Η βιογραφία του Χρήστου Νικολόπουλου φέρει τον τίτλο «Η ζωή μου, τα τραγούδια μου». Το βιβλίο υπογράφει ο καταξιωμένος συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, στιχουργός και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο τύπου: Η βιογραφία ενός ανεπανάληπτου συνθέτη, ενός βιρτουόζου του μπουζουκιού ενός πρωταγωνιστή αλλά και εργάτη της τέχνης του. Μνημειώδεις στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, μνήμες, πρόσωπα, καταστάσεις, πολύτιμες πληροφορίες, μαγικές αλλά και πικρές στιγμές, γοητευτικά παραλειπόμενα. Οι σπουδαίοι συνοδοιπόροι και το κλίμα των εποχών που έλαμψαν μαζί του σε συνδυασμό με το σήμερα, όπου ο Νικολόπουλος συνεχίζει να μας χαρίζει στάγματα μέσα από το ανεξάντλητο οπλοστάσιο του. Όλα αυτά και άλλα μοναδικά μέσα από την ματιά ενός διακεκριμένου μουσικού ερευνητή, συγγραφέα και ξεχωριστού ανθρώπου του τραγουδιού.


Συνοδεύεται από συλλεκτικό cd με σπάνιες ανέκδοτες ηχογραφήσεις του Χρήστου Νικολόπουλου.

Ερμηνεύουν οι: Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Χάρις Αλεξίου, Κωνσταντίνα, Πασχάλης Τερζής, Λεωνίδας Βελής, Κώστας Μακεδόνας και ο ίδιος ο συνθέτης.

ΠΡΟΛΟΓΙΖΟΥΝ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
Αποσπάσματα προλόγων:

O Νικολόπουλος είναι γέννημα της μεγάλης σχολής του ρεμπέτικου. Προέρχεται απολύτως από τη φλέβα του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Χιώτη. Προσπάθησε και πέτυχε να ανανεώσει το είδος και να δημιουργήσει επιτυχίες που τραγουδήθηκαν και τραγουδιούνται ακόμη και σήμερα σε όλα τα πάλκα της Ελλάδας.

Λευτέρης Παπαδόπουλος

Τα τραγούδια του έχουν ευρηµατικές µελωδίες που χτυπάνε αµέσως στην καρδιά µας... Συνεργάστηκε µε τους µεγάλους στιχουργούς. Είναι πασίγνωστος σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου υπάρχουν Έλληνες. Αυτό µόνο ο Μανώλης Χιώτης το είχε καταφέρει πριν από αυτόν.

Χάρις Αλεξίου

Οι δισκογραφικές εταιρείες θα έπρεπε να του στήσουν ανδριάντα… Ο Χρήστος είναι αναµφισβήτητα ο σπουδαιότερος λαϊκός συνθέτης της γενιάς του.

Γιώργος Νταλάρας

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλκυών.


Aναδημοσιευση από
www.ogdoo.gr
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: mini-market, tania, Greecelands
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 2.31 δευτερόλεπτα