Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Εγκατάσταση mandriva linux 2010 powerpack
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Εγκατάσταση mandriva linux 2010 powerpack

Εγκατάσταση mandriva linux 2010 powerpack 7 Χρόνια, 11 Μήνες πριν #2472

  • Ελληνικό Linux
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • mageia Linux
  • Δημοσιεύσεις: 642
  • Κarma: 3524
Η Νέα Πανίσχυρη Mandriva 2010 έχει να δώσει
νέα επαναστατικά χαρακτηριστικά για το περιβάλλον εργασίας.Όπως το « Smart Desktop ». Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει
την δυναμική πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, βάζοντας ετικέτες, αξιολόγηση στις φωτογραφίες , στα έγγραφα, στην αλληλογραφία ή στα βίντεο και με πλήρη παραμετροποίηση της διαχείρισης των δεδομένων.
Η νέα διανομή της Mandriva έρχεται με τον πυρήνα 2.6.31, KDE 4.3.2, Gnome 2.28, υποστήριξη
για το EXT4 σύστημα αρχείων, X.Org 7.5, υποστήριξη για το Moblin και με τις τελευταίες
εκδόσεις του Firefox 3.5,Opera 10.1, Νέο Amarok (αναπαραγωγέας Ήχου), Skype v.2 (για Linux) Virtual Box 3, WIN 1.1.32 και Open Office 3.1.1 κ.λ.π. Η Εγκατάσταση είναι αρκετά απλή ακόμη και για έναν αρχάριο. Σε αυτό συμβάλει το αρκετά καλό εικονογραφικό περιβάλλον.
Και για τις Νεότερες Διανομές 2010.1-2010.2 η εγκατάσταση είναι η ιδία
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Κάνουμε Εκκίνηση του υπολογιστή με το dvd στο tray, δίδοντας την εντολή για boot από το dvd της mandriva. Στην πρώτη οθόνη που εμφανίζεται επιλέγουμε γλώσσα εγκατάστασης και δίδουμε εντολή για ξεκίνημα.

Η επόμενη κίνηση είναι να επιλέξουμε την γλώσσα που θα έχουμε ως περιβάλλον εργασίας, κάνουμε αποδοχή και τακτοποιούμε με ποια πλήκτρα θα έχουμε εναλλαγή γλώσσας.

Σε συνέχεια δημιουργούμε τις κατατμήσεις του σκληρού δίσκου. Από προεπιλογή σας παροτρύνει να κάνετε χρήση του ελεύθερου χώρου. Σας προτρέπω να επιλέξετε προσαρμοσμένη εργασία για να κάνετε εσείς τις κατατμήσεις. (εικόνα Δεύτερη)

Μετά από αυτή την ενέργεια δημιουργούμε την πρώτη κατάτμηση με (ext 4) επιλέγοντας το ΆΛΛΟ.


Μπορούμε να δημιουργήσουμε αρκετές κατατμήσεις για διάφορους σκοπούς, εδώ έχω επιλέξει μόνο μία (την Βασική) η οποία είναι υπέρ αρκετή για να κάνουμε την εγκατάσταση και να δουλεύουμε. Αμέσως επιλέγουμε να δημιουργήσουμε και την κατάτμηση swap πού πρέπει να είναι σε μέγεθος διπλάσια της μνήμης.Σε συνέχεια ολοκληρώνουμε την διαδικασία, γίνεται διαμόρφωση, αποθήκευση και μας τίθεται το ερώτημα εάν έχουμε πρόσθετο μέσο. Από προεπιλογή είναι κανένα, το αποδεχόμαστε και επιλέγουμε προσαρμοσμένη εγκατάσταση.Κατόπιν επιλέγουμε όλους τους σταθμούς εργασίας καθώς επίσης και τα επιπλέον.Εφόσον επιλέξουμε με την ενέργεια αυτή ότι περισσότερο επιθυμούμε επιλέγουμε επόμενο-εντάξει για την έναρξη της εγκατάστασης
http://i245.photobucket.com/albums/gg77/KOYTALIANOS/mandriva2010%20975x673/mad21.jpgΠεριμένουμε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και μετά δημιουργούμε τον λογαριασμό μας.

Σε συνέχεια γίνονται μερικές αυτόματες ρυθμίσεις και επιλέγουμε επόμενο χωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε εργασία.Μας γίνεται το ερώτημα εάν θέλουμε να κάνουμε αναβαθμίσεις, επιλέγουμε όχι και κάνουμε επανεκκίνηση.


Κατά την πρώτη είσοδο γίνεται το κλασσικό καλωσόρισμα και για να κάνουμε είσοδο πληκτρολογούμε τα στοιχεία που είχαμε δώσει κατά την εγκατάσταση.Με την είσοδό μας μπορούμε να κάνουμε αρκετές τροποποιήσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες μας.

Για να έχουμε την Mandriva μας πάντα ενήμερη κάνουμε την πρώτη ενέργεια για αναβαθμίσεις επιλέγοντας mirrors. Ακολουθήστε τα βήματα των εικόνων ή αυτά που σας προτείνει η mandriva.
Μετά από αυτή την ενέργεια η mandriva θα μας ενημερώσει ότι υπάρχουν αναβαθμίσεις για να τις εκτελέσουμε.Από εδώ και στο εξής έχουμε ένα πανίσχυρο λειτουργικό για να πραγματοποιήσουμε όποια εργασία και εάν επιθυμούμε.Καλή συνέχεια.
Τελευταία διόρθωση: 7 Χρόνια, 11 Μήνες πριν από sirlinuxas2.
  • Σελίδα:
  • 1
Συντονιστές: AETOS
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.17 δευτερόλεπτα